Znacoe seriale podobne do Pretty Little Liars/ Gossip Girl/ Switched at birth/ The Lying
Game/ Revenge?? Poza OTH? Jakiś nowszy serial, ciekawy, wciągający?
Polecam Veronicę Mars! Wciąga i to bardzo. Podobnie jak w PLL mamy tajemnicę, która rozwiązać stara się licealistka, która popołudniami dorabia sobie jako detektyw. Są 3 sezony, obecnie kręcą wersję kinową również. W każdym sezonie mamy jedną dużą tajemnicę, a na każdy odcinek jedną mała tajemnicę i, tu już w przeciwieństwie do PLL, każda z nich ma swoje zakończenie. Bardzo wciąga! 1 sezon skupia się na morderstwie przyjaciółki Veroniki, 2 i 3 ... nie będę spoilerować :) Na plus główna bohaterka, która jest bardzo wyszczekana i sprytna, tu też znów w przeciwieństwie do tego co pokazują nam czasem dziewczyny:D W każdym bądź razie oba bardzo lubię, ale jak ktoś lubi pobawić sie w detektywa z zagadkami które zaskakują i mają sens POLECAM!
Twisted :) też stacji ABC Family, leci nwet tuż przed albo tuż po PLL. Całkiem niezly i wciągający, baaaardzo podobny do PLL. Jest tajemnica, jest liceum. Polecam.
Dzięki za odpowiedź! Do Weroniki Mars jakoś nie mogłam się przekonać - próbowałam, ale jednak nie :p Znacie jeszcze coś dobrego?? :)
No właśnie oglądam Twisted, jakoś na razie sama nie wiem czy mi się podoba czy nie.. ;) Co do Weroniki Mars to normalnie uwielbiałam ten serial. Już nie mogę się doczekać kinowej wersji. :))
A i polecam serial Devious Maids. Fajnie się go ogląda. Też mega lubię serial Kochanki.. :)
Hehe, ja również czekam na film:) Mam nadzieję, że Logan i Veronica w końcu będą razem tak na serio.:)
Co do podobnego serialu, to trudno coś polecić, jedyne co mi przychodzi do głowy to Veronica Mars i Twisted.
Wszystkim polecam El Internado Laguna Negra.;) Bardzo wciągająca hiszpańska produkcja. Bije o głowę PLL..
Ja również polecam Internat! I nie zrażajcie się że jest po hiszpańsku, po 2 odcinkach przestaje się zwracać na to uwagę bo akcja naprawdę wciąga:) I co najważniejsze- wszystko zostaje wyjaśnione:)
Również lubię Internat, aczkolwiek bardziej przyzwyczaiłam się do postaci z PLL i właśnie ten serial uwielbiam ; )
Polecam 666 Park Avenue (niestety tylko jeden sezon jest :/ ), Siberia, Under the Dome (nowe seriale), Bates Motel i Orphan Black (te 2 ostatnie - są już sezony 1, w 2014r. - sezony 2).
Dziękuję bardzo! :) Na pewno skorzystam! Wszystkie seriale się pokończyły i nie mam co oglądać :p
to ja dodam
-Ravenswood- wystepuje aktor grajacy Caleba z PLL
-Revange-
-Switched at Birth
-Devious Maids
Wszystkie opowiadają o nastolatkach wokół których jest pelno sekretów, muszą rozwiązywać jakieś zagadki itp
Sama osobiście skuszę się na ten hiszpański Internat
Dzięki:)
Revenge oglądam od dawna, Ravenswood też, Switched at birth oglądałam + Devious Maids również ;)
DZIĘKUJĘ ;)
Nie bardzo podobne do Pretty Little Liars, ale co byś powiedziała na "the walking dead"?
Osobiście uwielbia ten serial, nie będę okłamywać, ale sezon 3 im się nie udał, jednak pozostałe są świetne, premiera 5 sezonu dopiero na październik, więc spokojnie możesz zacząć.
"El barco", serial jest genialny, chociaż momentami może wydawać się, że to jakaś telenowela.
"Inna", taka zwyczajna nastolatka z problemami, mnie się osobiście podoba.
"Gra o tron", sama niedawno skończyłam oglądać i jestem zachwycona.
"Degrassi:Nowe pokolenie", to akurat stary serial, leciał jeszcze za czasów zig zapa, ale również polecam. Problemy nastolatków, narkotyki, gwałty, zdrady.
"The fosters", sama nie wiem czemu zaczęłam to oglądać. Po pierwszym odcinku nie spodobało mi się, ale przemogłam się i zaczęłam dalej, i jak na razie mi się podoba.
"Tajemny krąg", obejrzałam, bo było na podstawie jednej z moich ulubionych książek, jest tylko pierwszy sezon, bo nie nakręcili drugiego, przez co jestem zła, ale również polecam obejrzeć.
"Supernatural", jeśli chcesz coś na dłużej, to spokojnie Ci to wystarczy, świetnych 9 sezonów.
"Teen wolf:Nastoletni wilkołak", świetne. ;)
Gotowe na wszystko - Desperate Housewives bardzo fajny serial pełno tajemnic i bardzo podobny do PLL.
Z tych, co jeszcze nie były wymienione, to polecę Pasadenę, Persons Unown, Utopię, Joan z Arkadii, Szkołę przetrwania... i może mi się coś jeszcze przypomni. Niedawno już był taki temat, może tam coś znajdziesz
A jakiś serial w podobie do Pasadeny możesz polecić ? ;) Ciekawe są wątki bogatych rodzin ;)
(Zemstę już oglądam :P )
Napewno wymienione już Lying Game, trochę Asy z klasy, ale to jest taka bardziej komedia z poważnymi wątkami. Wydaje mi się, że coś jeszcze widziałam, ale jakoś mi teraz do głowy nie przychodzi, jak sobie coś jeszcze przypomnę, to napiszę.
Wiem, że wątek nieco umarły, ale poszukuje Pasadeny w internecie, czy ktoś z Was wie gdzie można obejrzeć ten serial? :)))
Ja polecam Orphan Black nie jest o nastolatkach ale jest tajemnica i szybciej się rozwiązują niż w PLL :D
Finding Carter
Nie oglądam seriali podobnych do PLL za bardzo ostatnio, więc to na tyle.