PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73441
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Znacie jakieś seriale podobne do PLL, ale obracające się w większej części wokół śledztwa? Może być o nastolatkach, ale z jak najmniejszą ilością przedstawiania ich prywatnych problemów w stylu szukanie chłopaka, problemy z rodzicami itp.

ocenił(a) serial na 7
Jutytu

"How to get away with murder" (bardzo fajny, polecam)
albo "Scream" nowy, ale kręci się trochę wokół życia prywatnego bohaterów

:)

ocenił(a) serial na 7
niewazkosci

Na pewno obejrzę "How to get away with a murder", fajnie się zapowiada. "Scream" już częściowo oglądnęłam, ale postanowiłam poszukać jeszcze czegoś innego. Dzięki :)

Jutytu

How to get... jest świetne :) Chociaż uważam, że już trochę zaczynają mieszać... Teraz jest taki nowy serial Guilt, zapowiada się nieźle, jak na tego typu serialik.

teoyaomqui

Również polecam Guilt, inspirowany prawdziwą sprawą morderstwa. Dopiero 4 odcinki jednak całkiem przyjemnie się ogląda. Można powiedzieć, że jest dość "lekki". Jako wielka fanka polecam Ci również serial Veronica Mars. Młoda dziewczyna próbuje rozwiązać sprawę morderstwa swojej przyjaciółki. Jej ojciec jest detektywem i ona również się tym zajmuje, pomagając dzieciakom w szkole rozwiązywać różne problemy. Sprawa morderstwa przyjaciółki rozwija się dość wolno ale mamy też w każdym odcinku oddzielną sprawę, którą zajmuje się główna bohaterka. Życia prywatnego sporo ale uważam, że serial godny uwagi, rewelacyjna kreacja głównej bohaterki, świetne dialogi, nie ma tyle absurdów co w PLL.
Z cięższych seriali dotyczących morderstwa polecam The Killing, dość mroczny, trochę depresyjny ale wg mnie świetny. True Detective też ciekawy, szwedzko- duński Most nad Sundem.