Kolejny odcinek za nami. Według mnie był o wiele lepszy niż poprzedni. Było w nim
więcej akcji, a zakończenie odcinka było świetne i trzyma nas w napięciu. Osobiście nie
mogę się już doczekać kolejnego odcinka.
Czy to naprawdę koniec związku Arii i Ezry? Jak myślicie? Szkoda mi tego. Ten wątek
świetnie się rozwijał.
A co z Hanna i Sheanem? W jednym z promo z kolejnego odcinka pokazane są kwiaty,
które Shean wysłał do Arii. Może ktoś z was czytał te książki i wie jak to się tam
potoczyło??
Spencer także się nie postarała... Czy naprawdę bardziej podoba jej się Alex? Co z
Wrenem? Pojawi się jeszcze?
Natomiast Emily... Byłam zadowolona gdy zgodziła się iść z Tobym na bal. Szkoda tylko,
że nie wysłuchała go do końca. Jestem pewna, że on nie zabił Ali. Jestem tylko ciekawa
co się z nim stanie. A Mya? Mam już jej dość. Myślałam, że zrozumie, że Em nie chce się
z nią widywać, ale ona dalej jej mąci w głowie.
I co oznaczała zmiana liczby mieszkańców? Kto zginął? A może 'A' chce tylko wystraszyć
dziewczyny?
I jeszcze ta wróżba. O którą parę chodziło?
Co wy na to? Ja nie mogę się już doczekać 7 odcinka. Mam tylko nadzieję, że teraz po
rozkręceniu akcji, fabuła nie stanie się znowu nudna jak ta z 5 odc.
aaa wlasnie sie rozpisalam i z tej ekscytacji anulowalam komentarz ...<sciana>
a wiec jeszcze raz:D
Odcinek moim zdaniem super o wiele lepszy od poprzedniego na ktorym sie kompletnie zawiodlam
Zakonczenie trzymajace w napieciu co do liczy mieszkancow wydaje mi sie ze jednak ktos zgina -moze Toby sama nie wiem ... bo trudno mi uwierzyc zeby usmiercili 1 z glownych bohaterek
co do wrozby wydaje mi sie ze dotyczyla ona zwiazku Arii i Ezry chociaz nie ejstem do konca pewna i odpowiem od razu nie sadze zeby miedzy nimi to byl definitywny koniec
jesli chodzi o sprawe Emily i Mya'i to mysle ze jednak Emily cos do niej czuje w koncu nie powiedziala jej zeby dala sobie spokoj
Czekam z niecierpliwoscia na nastepny odcinek ;)
a no i brakowalo mi Wrena
faktycznie, ten odcinek był dobry :) 3mał poziom - końcówka świetna ;) co do tego czy Toby zabił, moim zdaniem nie - ale jak sam powiedział, jakąś tajemnice ma :), no i wie co się stało tamtego lata... qrcze, friendship z tobym chyba over :/ a szkoda - uważam, zę to był fajny wątek :) a co do arii i ezry (który jest boooski :P) to wqurza meni ten wątek, bo ogóleni byłoby ok - ALE jakby nei patzreć nei powinni być ze sobą - ona jest too young!
coraz bardziej lubię ten serial :)
Ja też coraz bardziej lubię ten serial i żałuję, że kolejne odcinki obejrzę dopiero w sierpniu. W sobotę wyjeżdżam, więc... :( Ale co do odcinka - był boski! Końcówka trzyma w napięciu. Ciekawe czy to Toby zabił Alison... Ta jego siostra jest mocno wkurzająca :D:D A Myi dalej nie lubię - tylko mąci w głowie Emily...
Ezra i Aria - mam nadzieję, że się zejdą :D Byłoby super.
A Spencer pasuje do Wrena - dlaczego go nie ma do jasnej ciasnej?! Przecież ostatnia scena to była scena pocałunku. Czemu on się nie odzywa? ;( Brakuje gooooo!!
Nie polubiłam Alexa. A siostra Spencer jest mocno wkurzająca!! :
Jego tajemnicą był "związek" z przyrodnią siostrą. Nie zabił Ali, i na pewno nie zrobiłby krzywdy Em. Do do Ari cholera lubiłam ten wątek jej zakazanej miłości.
Spencer jak już mówiłyście zawaliła, ale pokazała, że jest prawdziwą przyjaciółką...
Igojad - ja wiem, ze on coś z Jenną ALE powiedział też, dokładnei te słowa: "wiem co się stało ostatniego lata" - więc chyba nei mówił o "zabawach z sister" - tak zrozumiałam.
swoją drogą to ciekawe: moze miał na myśli ten pożar?? ale to takei oczywiste, ze wie , ze to one wiec...
ja tez lubiłam wątek ezry i arii ALE mimo wszytsko, uważam, że nie powinni być razem. (tylko dlatego, ze jest on jej nauczycielem)
a tak z innej beczki, ciekawe cz em będzie z tobym kiedykolwiek hahah, byłoby ciekawie :) a Mya mnei wkurza i tyle.
choć - uwaga uwaga, nie wiem czy zauważyłyście, ale obei katorki mają specyficzną urodę i są piękne ...po prostu. ;)
a napisałm to ponieważ - ten wątek homoseksualizmu, a raczej biseksualizmu u Emily , jak by nie patrzeć, jest "ładny" - one dwie razem tworzą dość kolorowy duet.
poza tym brawo, dla scenarzystów - dobrze, że porusza się taki wątek :) mogłoby to skłonić do przemyśleń osoby mające dylematy ;) nei wiem czy wiecei, tak czy siak, okres dojrzewania to i tak okres experymentów, prawdziwa orientacja ujawnia się po 20tce takze ;) moze po prostu jest bi ;)
A mi się nasunął taki pomysł... Może Toby wie kto zabił Alison? Może był świadkiem tego morderstwa i dlatego mówił, że wie co się wydarzyło zeszłego lata?
Po dłuższych rozmyślaniach na ten temat dochodzę do wniosku, że nie zabił Alison. Scenarzyści chcą, aby tak myślano... :D:D
Ja jestem w 100% pewna, że to nie Toby. Ten jego tatuaż 901 free at last, może oznaczać to, że po prostu uwolnił się od wścibskiej i złośliwej Ali, ale jej nie zabił... Ja podejrzewam Jenne albo Monę. Sam ich wygląd jest podejrzany xD
Ehhh... Szkoda tylko, że Em nie zaufa już Tobyemu, bo dobrana z nich była para :)
A tak przy okazji, podobała mi się sukienka Em na studniówce :)
Wydaje mi się, że ani Toby ani Jenna nie są zamieszani w śmierć Alisson, jednak trzeba się zastanowić , jak to się stało , że dziewczyny myślały, że przez rok nie ma go w miasteczku, a okazuje się, że chodził regularnie do lekarza, no i ten tatuaż.
Po drugie niewiem czy widziałyście promo 7 odcinka nie ma w nim Emily. Co się z nią stało?Przynajmiej ja jej nie widziałam ....
Ja jestem przekonana na 99% , że Jenna widzi.Laska i telefon dla niewidomych oraz ciemne okulary to zmyła.
Em pojawia się w promo wystarczy na youtube wpisać " Pretty Little Liars - Episode 1.07 Sneak Peek " i powinny wyskoczyć 3 filmiki. Jeden jest z Em i Hannah, jeden o Arii i kwiatach od Sheana i jeden o Spencer i Alexie
Aha no to z góry przepraszam....ale reszta mojej wypowiedzi jest chyba warta przemyslenia?:)
Pozdrawiam
Zgadzam się z tobą całkowicei! Jenna musi widzieć (ta scena w windzie - ewidentnie przegląda się w lustrze!!), a z Tobym jest coś nie tak. Ale to nie on był podglądaczem tylko Ali.
Aha i w jednym z promo widziałam, jak policja pyta o coś Em a jej matka odpowiada, że jej córka nie kłamie. Czyżby Toby... ??
To, że Jenna widzi jest wiadome :D Ja myślę już od 1 odcinka, że to wszystko jest zmyłką. Toby... Toby nie zabił Alison xP Tak uważam. On chciał powiedzieć o jego związku z siostrą albo cuś... :D:D
Kurczę, tyle czekać będzie trzeba na dalsze odcinki... Dlaczego ja wyjeżdżam? :P :D
Ja po drugim odcinku lub po 3 nie jestem pewna...myślałam, że zabił Alisonn ten policjant co kręcił z matką Hanny lub ojciec Arii, bo Specer powiedziała, że Alison miała romans ze starszym mężczyzną i nic o tym wątku nie wiadomo został on urwany.
Szkoda , że oglądam te odcinki na bierząco bo jakby ten serial by był troszke starszy oglądnełabym pewnie cały sezon w jeden dzieńa nie co tydzień po jednym
Dalia 22 - haha, ja też bym obejrzała wszystkie odc migiem ;) tak jak wyspę harpera - nei mogłam sie doczekać ;)
co do zabójcy - hm, no jeśli pójdą tropem "ksiażkowym" to wiemy KTO - o ile oczywisćie spoilery przeczytałyście, ja neistety tak - i tez dodam, że bym sie nei skapnęła.
a co do sukienek studniówkowych ;) mi się podobała cała kreacja Hanny ;) barzdo łądnei wyglądała :) ale osobiscie założyłabym Arii ;) boooskie buciki ;P
Widzę, że ta 'dyskusja' idzie w stronę spojlerowania, więc mam prośbę, aby nie pisać KTO zabił:) Chciałam przeczytać książkę, ale tak sobie myślę, że lepiej oglądnąć serial, bo jak już będę wiedzieć KTO, to oglądanie kolejnych odcinków będzie nudne:)
Co do sukienek, ładną miała siostra Spencer i Hanna.
Dalia 22 - widzę, że nie tylko ja robię calodniowe maratony filmowe (albo raczej serialowe). Polecam w ten sposób oglądnąć White Collar, teraz zaczął się 2 sezon, więc jak oglądniecie 1 będziecie na bieżąco:)
Pozdrawiam
PS. Do li90 - życzę miłego wyjazdu:)
Zgadzam się z wami, że ten odcinek był lepszy od poprzedniego i trzyma w napięciu ;)
Aria i Fitz to napewno nie koniec. oni są prawie idealni razem . Gdyby nie ta granica ;]
A moim zdaniem Spencer wyglądała ślicznie na balu ;DD
PS Jeżeli chodzi o ten Sneak Peek z Arią i Sean'em [01x07] To nie podoba mi sie ten wątek, i mam nadzieję, że to się nie rozkręci .. ;)
Sean nie pasuje do Arii! Aria pasuje do Ezry!! xD Widzę że kilka osób robi to co ja - spędza wakacje na oglądaniu seriali xD A książki PLL też bym chętnie przeczytała, ale nie wiem skąd je wziąć ;/ Mam nadzieję, że nie ABC nie poprzestanie tylko na 1 sezonie i że reszta odcinków również będzie trzymała nas w napięciu :)
W sprawie książek PLL - nie wiem czy są wydania po polsku - jażeli znasz angielski to na chomiku znajdziesz odpowiedni ebook.
To był najlepszy odcinek z tych wyemitowanych :) A jak dziewczyny oglądały tą kartotkę to Jenna wszystko słyszała i była bez laski, więc raczej jednak widzi. Domyślałem się tego już dawno:
1. To akcja przy lustrze
2. w którymś odcinku Hanna widziała Jenne na ławcę, a Jenna się obróciła w jej stronę
Więc takie są moje podejrzenia... Hmm a kto zabiła Ali... no coraz bardziej to pogmatwane i już sam nie wiem XD Najbardziej ekscytujący był ten sms od dziewczyn do Em i jej ucieczka przed Tobym.
No i ciekawe jaka osoba umrze skoro ktoś podmienił literkę... Może Alisson chce sobie zabrać którąś koleżankę do podziemi? XDD kto wie... nie moge się doczekać kolejnego odcinka ;D
Wydaje mi się iż Toby zginął za dużo wiedział i być może dlatego ale kto go zabił nie wierzę że Em... Jestem przekonana że ten nowy kolega Hanny ma z tym wszystkim coś wspólnego jest dziwny, lubi robić zdjęcia a jak wiemy zabójca miał całą ścianę w zdjęciach jednych z dziewczyn. Dobrze pamiętam? A ta pseudoprzyjaciółka Hanny jest tylko wredna i tyle wydaje mi się że nie ma nic wspólnego ze śmiercią Alison. Zresztą i tak to jeszcze może się tak skomplikować że wyjdzie że Alison żyję (upozorowała swa śmierć?)
ja po odcinku mam mały niedosyt. jestem strasznie ciekawa co chciał Toby powiedzieć Emily. ja już z nominowanych do bycia A. wykluczam Jennę i Tobiego- bo by chyba tak szybko nie zdążyli popędzić pod tablicę i zmienić liczbę mieszkańców. coś mi się wydaje, że może będzie tak jak w książce.
Niee Toby nie może zginąć ;(
Ja bym nie miała nic przeciwko jak by ktoś kropnął Myę, wkurza mnie ta dziewczyna. Miałam nadzieję,że Emily i Toby stworzą coś poważniejszego, nie wiem zostaną przyjaciółmi chociaż.
A ja myślę,że ten tatuaż jego może oznaczać, że jest wolny od jakiegoś nałogu,a data,jeżeli w ogóle te cyfry mają oznaczać datę,jest przypadkiem, może był nimfomanem i napastował siostrę? :P
Zresztą ona mi też wygląda na taką co by sobie nie dała w kaszę dmuchać a to jej bycie niewidomą jest lekko naciągane.
Osobiście uwielbiam Arię bo jest śliczna i przyjemnie się na nią patrzy, ale teraz najbardziej się wkręciłam w wątek Emily z Tobym. Ach <3 :P
ja najmniej lubię postać Arii, i podobne najbardziej wciągnął mnie wątek Em i Toby'ego
a moim zdaniem ten tatuaż może oznaczać datę powrotu Toby'ego do miasta i jestem pewna, że to nie on zabił(zresztą mam wątpliwości co do tego czy ona w ogóle zginęła)
też myślę, że ślepota Jenny jest udawana(tylko po co?)
odcinek był dużo ciekawszy od poprzedniego, więcej się w nim działo
wiecie co jest super?? ŻE KOBIETY POTRAFIĄ SIĘ TAK WCZUWAĆ W SERIALE :))) faceci raczej tak nie mają ;) przeczytałam wszystkie komentarze i wnioskuję jedno - serial się udał ;) tyle fanek :P a przecież o to chodzi :))
nie wiem, zrozumiałam, że Toby nie żyje? uważam, że jesli on jest tą osobą to będzie wałek :/ (bo w moim scenariuszu jest ciekawą postacią, no i wątek z emily ) z drugiej strony, byłoby to mocen posunięcie ze strony twórców (no i właśnei - co też chciał powiedzieć emily??)
aria i ezra, na bank to nie koniec miłosnych perypetii, swoją drogą ezra jest very hot ;)
mya denerwująca, ciekawe czy odegra jakąś znaczącą role?? - moze jak toby faktycznie zginie, to emily sie zbliży do niej??
I WIECIE KTO MNIE JESZCZE WQURZA?? ojciec arii - no buc jakich mało!!!
i prosić córke by go kryła - ja na miejscu jej matki bym go zostawiła.
wydaje mi się że Toby chciał powiedzieć Emily o tym że coś więcej go łączyło z jego przyrodnią siostrą, w jakiś sposób dowiedział się o wiadomościach od A. i chciał powiedzieć Emily prawdę za nim go ktoś uprzedzi(bo zależy mu na niej)
wydaje mi się, a nawet jestem prawie pewna, że to nie Toby zginął, domyślam się kto to może być, ale zostawię to dla siebie
o tak...Ezra jest hot ale bardziej był kiedy miał dłuższe włosy
A co do seansy serialowych, ja też tak z paroma serialami mam.
ewidentnie przeglądała się w lustrze a na dodatek - skąd niewidoma miałaby wiedzieć, że tam lustro jest.
Myślę,że to był odruch osoby widzącej, bo w końcu aktorka tak na prawdę widzi.
ale przecież Jennie nie powinno zależeć, żeby ktokolwiek się domyślał, że widzi - a takie przeglądanie się w lustrze czy to odwrócenie głowy w stronę Spencer bodajże, to zbyt oczywista podpowiedź. ale z drugiej strony - podpowiedź tylko dla widzów, bo dziewczyny w serialu w ogóle nie biorą pod uwagę, że Jenna udaje :P
...kurczę, szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego tak wiele osób nie lubi Mayi, jest w porządku - to Emily się zachowuje denerwująco częściej.
a zdecydowanie najciekawszym wątkiem jest postać Arii i jej relacje z Ezrą - jak ktoś napisał "zakazana miłość", oby rozwinęło się to w następnym odcinku. no i nie rozumiem (nie zgadzam się :D) ze zniknięciem Wrena, na rzecz Alexa. NOŁ. :D
Odcinek był ciekawy , duzo ciekawszy niz poprzedni !!!
Choć mogli by się bardziej postarać !!!
Po promo nowego odcinka, widać że Emily nie ma, coż ale w rozpisce pisze że gra w 21 epizodach, więc albo bedzie sie pojawiać w 'przebłyskach' albo już wkrótce wróci !!! Zobaczymy
Jest Sneak Peek 7 odcinka w którym widać Emily, poza tym jest na zdjęciach z 7 i 8 odcinka więc na pewno będzie :)
A Tobyego nie widać :(
Mam nadzieję,że został zawieszony w prawach ucznia za zdemolowanie laboratorium czy coś w tym stylu i dlatego go nie ma :P
W sumie nie zdziwiła bym się jak by wziął na siebie winę za Emily :D
Katia_2007 zaciekawiłaś mnie bardzo, jak nie chcesz pisać tutaj to możesz mi napisać na priv kogo jesteś prawie pewna :>
Jak już wcześniej pisałam Em pojawia się w nieoficjalnym promo. Rozmawia z Hanna o May. Filmik można obejrzeć tu http://www.youtube.com/watch?v=mzBP6mbHZDs
Hmmm widzę że nie tylko ja interesuję się "związkiem" Em i Tobyego :)
I zgadzam się z katia_2007 - po Tobym widać, że zależy mu na Em. :) Jejku, to byłby świetny wątek :) Taka "zakazana miłość" xD
Może nie wypada się przyznawać, ale jak zobaczyłam zdjęcie z 6 odcinka (zanim odcinek wyszedł) na którym Em stoi z Tobym i trzymają się za ręce to się skromnie mówiąc ucieszyłam :D
Ps. dziewczyny, czy wam też filmweb się "wali" ? Nie ładuje, nie można napisać odpowiedzi itp.?
Jeżeli tak było w książce to myślę, że nie ma się co nią sugerować, najlepszym przykładem jest Plotkara, gdzie pozmieniali wątki żeby było ciekawiej.
SPOILER
http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/photos/sneak-peek-homecoming-h angover/498333/498324
galeria odcinka 7
wygląda na to że Toby jednak umrze :(
http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/photos/sneak-peek-homecoming-h angover/498333/498324
w obsadzie na filmwebie pisze że aktor grający Toby'ego występuje gościnnie, więc pewnie niedługo jego postać zniknie z ekranu
ja osobiście uważam, że nie zabił A ani Toby ani Jenna. ale wydaje mi się, że skoro Toby jest taki posłuszny Jennie to ona ma na niego jakiegoś haka i bynajmniej nie jest to wykorzystywanie Jenny przez niego bo wtedy Jenna nie darzyłaby go takim zaufaniem. wątpie w to że Emily rzeczywiście zginęła. zawsze byłą najcichszą z paczki, ale mimo wszystko jest główną postacią, ale jeśli rzeczywiście zginęła to pamiętajmy że większość osób uważa że Jenna widzi a ona również była wtedy w tym pokoju z lustrami gdzie się kończy odcinek.
Jeśli chodzi o Arie i Ezre to nie ma szans że ten wątek się skończył. myślę że jedyną przeszkodą w ich związku jest A. w końcu w tym odcinku była studniówka więc czy przypadkiem paczka przyjaciółek nie kończy w tym roku szkoły??? jeśli ta para poukrywa się do końca roku to myślę że nawet różnica wieku nie jest przeszkodą.
rozpisałam się więc już kończę bo reszta wątków nie wzbudza we mnie większych wątpiwości
"w tym odcinku była studniówka więc czy przypadkiem paczka przyjaciółek nie kończy w tym roku szkoły???"
nie, w USA jest takl że nawet w 1 klasie możesz isć na ten "prom" i tak co roku, to nie jest to co nasza studniówka
Hmm czytam wasze komenty i zabawne to nawet .
Po pierwsze E jest les tylko sie boi reakcji na coming out :] zadnego T z nią nie bedzie :) on woli posuwac swoją siostrę J.
A kto zabił ........ wiem bo czyałem ......... i nie powiem bo ciekawe ........ :P
Pozdro dla wszystkich Fanów serialu .
ODC 6 BYŁ SUPER przekonałem się do serialu ale jak tak widze to innym też się trochę nudziło we wcześniejszych odcinkach !! przynajmniej 1 odc był trochę nudnawy ale może to dlatego że wiadomo 1 odc trzeba wsztystko lepiej poznać i zobaczyć jak to działa !! po 6 odcinku SERIALMI SIĘ PODOBA I CZEKAM NA 7 ODC szkoda że trzeba czekać obejżałem te 6 odc w 2 dni tearz niestety troche to potrwa!!!!
ja również strasznie uwielbiam ten serial
w odc 6 podobał mi się look hanny a szczególnie to jak miała upięte włosy na balu.
małe pytanko.
wie ktoś może co to za piosenka w scenie gdy spencer maluje ramę (?) i podchodzi do niej alex?
słychać słowa 'what you gotta do when your mom says no' albo cos w ten deseń.
poszukuje, ale nie mogę znaleźć... ;(