Przeszukał twoje rzeczy, A nie najechał na Polskę ? ??
A to takie trudne?
Aria stwierdziła, że to, że Caleb przeszukał rzeczy Hanny nie jest takie złe, a w każdym razie nie aż tak, jak najazd na Polskę i żeby nie robić z tego aż takiej afery.
O "najeźdźcie na Polskę" też trzeba tłumaczyć?
Do zrozumienia tego wystarczy raczej podstawowa wiedza historyczna...a taką posiada chyba każdy ( przynajmniej w założeniu powinno tak być...)
Powinno, ale myślę, że autorka zastanawia się nad tym, dlaczego akurat wspomniano on najeździe na Polskę a nie wywołaniu wojny jugosłowiańskiej, czy doprowadzeniu do rozpadu ZSRR. Owszem często na nas najeżdżano, wie to raczej każdy, kto skończył szkołę podstawową i dla nas, Polaków, pewnie też są to najważniejsze lub jedne z najważniejszych wydarzeń historycznych, ale niekoniecznie dla całego świata, w tym i dla amerykańskich nastolatek :D. Stąd, przypuszczam, powstało pytanie autorki tego wątku ;)
PS: A jeśli ktoś nie wie, że na Polskę najeżdżano, to lepiej go uświadomić niż wyśmiać, wtedy będzie już wiedział, a nasze społeczeństwo zyska kolejnego uświadomionego obywatela ;)
Nie wyśmiewam nikogo, po prostu napisałam jakie jest moje zdanie. Lecz rzeczywiście, może zbyt ostro to sformułowałam. Dlatego jeśli kogoś uraziłam - to przepraszam. Jak to mówią - kto pyta, nie błądzi. :D
A swoją droga rzeczywiście miło było usłyszeć polski akcent w PLL :)
Nie, to nie było konkretnie do Ciebie, tylko ogólnie do powyższych wypowiedzi. Po prostu uważam, że ktoś kto nie wie, następnym razem nie zapyta, bo będzie się wstydził i będzie żył w niewiedzy :)
Też się cieszę z polskiego akcentu :))
dziewczyny mówiły, że Caleb jest chodzącym złem i szatanem a Aria stwierdziła, że nie można porównywać grzebania w szufladzie z majtkami do Hitlera, który najechał na Polskę, żeby nie przesadzały w wielkości katastrofy