PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Przeszukał twoje rzeczy, A nie najechał na Polskę ? ??

ocenił(a) serial na 9
Meegusiaa

A to takie trudne?
Aria stwierdziła, że to, że Caleb przeszukał rzeczy Hanny nie jest takie złe, a w każdym razie nie aż tak, jak najazd na Polskę i żeby nie robić z tego aż takiej afery.
O "najeźdźcie na Polskę" też trzeba tłumaczyć?

ocenił(a) serial na 9
emils

Ale mi chodziło dlaczego akurat podała przykład "Polski" !

ocenił(a) serial na 9
Meegusiaa

Ponieważ w przeszłości inne kraje najeżdżały na Polskę?

emils

Powinnaś się cieszyć, że ktoś wspomniał Polskę :-) Coraz częściej są akcenty polskie :-)

minio83

Emils - nie dla wszystkich to musi byc oczywiste

Hmm_Ciastko

Do zrozumienia tego wystarczy raczej podstawowa wiedza historyczna...a taką posiada chyba każdy ( przynajmniej w założeniu powinno tak być...)

xxxArashix

Powinno, ale myślę, że autorka zastanawia się nad tym, dlaczego akurat wspomniano on najeździe na Polskę a nie wywołaniu wojny jugosłowiańskiej, czy doprowadzeniu do rozpadu ZSRR. Owszem często na nas najeżdżano, wie to raczej każdy, kto skończył szkołę podstawową i dla nas, Polaków, pewnie też są to najważniejsze lub jedne z najważniejszych wydarzeń historycznych, ale niekoniecznie dla całego świata, w tym i dla amerykańskich nastolatek :D. Stąd, przypuszczam, powstało pytanie autorki tego wątku ;)

PS: A jeśli ktoś nie wie, że na Polskę najeżdżano, to lepiej go uświadomić niż wyśmiać, wtedy będzie już wiedział, a nasze społeczeństwo zyska kolejnego uświadomionego obywatela ;)

Aguslava

Nie wyśmiewam nikogo, po prostu napisałam jakie jest moje zdanie. Lecz rzeczywiście, może zbyt ostro to sformułowałam. Dlatego jeśli kogoś uraziłam - to przepraszam. Jak to mówią - kto pyta, nie błądzi. :D
A swoją droga rzeczywiście miło było usłyszeć polski akcent w PLL :)

xxxArashix

Nie, to nie było konkretnie do Ciebie, tylko ogólnie do powyższych wypowiedzi. Po prostu uważam, że ktoś kto nie wie, następnym razem nie zapyta, bo będzie się wstydził i będzie żył w niewiedzy :)

Też się cieszę z polskiego akcentu :))

Aguslava

dziewczyny mówiły, że Caleb jest chodzącym złem i szatanem a Aria stwierdziła, że nie można porównywać grzebania w szufladzie z majtkami do Hitlera, który najechał na Polskę, żeby nie przesadzały w wielkości katastrofy

użytkownik usunięty
rozowoczarna

właśnie od najazdu na Polskę rozpoczęła się II Wojna Światowa...