PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Warto?

ocenił(a) serial na 8

Zastanawiam się do jakiej grupy wiekowej ten serial jest kierowany? I czy warto się za
niego 'brać'?

Pijah

warto! zdecydowanie polecam, serial głównie kierowany do nastolatków, ale fabula jest dość interesująca więc nawet ktoś starszy, może ten serial oglądać, oczywiście jeśli lubi taką tematykę. Ja mam na karku 20 lat i oglądam PLL i się z tym źle nie czuje ;) a wręcz przeciwnie nie widzę w tym nic złego. Wszystko jest dla ludzi! ;)

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

ja mam 25 i też oglądam:D

Pijah

Dokładnie. Poza tym dziewczyny w serialu robią się na dorosłe. Także ten serial również zdałby egzamin, gdyby np. główne bohaterki były studentkami, a akcja toczyłaby się w akademiku i na uczelni. No, ale tak nie jest, chociaż łatwo sobie coś takiego wyobrazić.

ocenił(a) serial na 8
dalacin2468

Nie no nie mam nic do tego że serial jest o nastolatkami w liceum. Trochę, że sformułowałam pytanie. Chodziło mi bardziej o tematy jakie są poruszane tzn. czy tylko 'o ja moje paznokcie' czy bardziej poważne. Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :P

ocenił(a) serial na 5
Pijah

W sumie takich pobocznych tematów poza głównym wątkiem jest niewiele, jeśli już to są to sprawy/problemy rodzinne albo w związkach, które są raczej stałe.

Pijah

Super jest. Oglądaj. Ale musisz oglądać od pierwszego odcinka. Z mojego doświadczenia najfajniej się go ogląda np. po trzy odcinki pod rząd, bo jak już się trzy obejrzy to ma się ochotę na czwarty, a po czwartym na piąty i tak dalej i tak dalej...

ocenił(a) serial na 8
dalacin2468

Źle zrobiłam że wzięłam się za ten serial.. bo miałam obejrzeć 1 odcinek dzisiaj, żeby zobaczyć co to jest.. i nagle jestem na 4.. także żegnajcie obowiązki.. ;) a po supernatural obiecałam sobie że nie wkręcę się w żaden inny serial no!

Pijah

Czyli miałam rację, ze mną było tak samo... Hi! hi!

ocenił(a) serial na 7
dalacin2468

z racji tego że aktorki są starsze i wcale nie wyglądają na licealistki zawsze myślałam o nich jak o studentkach. A co wątków pobocznych, to są ona mało istotne i na pewno nie znajdziesz "o ja moje paznokcie". To jest chyba najlepszy serial jaki w życiu oglądałam. Nic tak nie wciąga i zaskakuje jak PLL :D

ocenił(a) serial na 10
Pijah

jak najbardziej warto! ten serial jest genialny i normalnie tak wciąga, że później będziesz ciągle myślał/myślała kim jest ten cholerny/ ta cholerna A? :P

kala996

Wciągnie Cię, ale jest nielogiczny czasami i irytuje

Pijah

polecam, 19 na karku ; d

Pijah

A co ja mam powiedzieć?
40 lat w tym roku, zarywam kolejną noc w tym tygodniu, po parę odcinków dziennie. Nocnie:)
Na szczęście nie muszę w tym tygodniu wozić syna do szkoły, więc dam radę:)

terrabzdeta

o czyli nie jestem najstarsza :-)

ocenił(a) serial na 10
minio83

moja mama ma 36 i też ogląda razem ze mną ;D

Pijah

Chyba nie ma przedziału wiekowego, jak widzisz :D
Ale naprawdę polecam, wciąga strasznie :)

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

taa wciąga i to bardzo!! znowu siedzę przed komputerem wieczorem i oglądam i oglądam i nie mogę się oderwać... ;)