PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9233
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

4 sezon

ocenił(a) serial na 10

Jak podoba wam się narazie 4 sezon ? Właśnie skończyłam oglądać 5 odcinek i szczerze mówiąc brakuje mi poprzednich sezonów. Jak narazie 4 zaczyna się słabiutko. Nie ma tego ognia co w poprzednich seriach. :D Mam nadzieję że od 6 episoda akcja się bardziej rozkręci.

ocenił(a) serial na 8
lenoyce

5 odcinek jest najlepszy z dotychczasowej 4 serii i mi osobiscie daje nadzieje na dalsze odcinki :) Watek Paige i Shane jest ciekawy (pomimo ze pragne powrotu Carmen w 5 serii), Alice jest rewelacyjna i mam nadzieje, ze Tasha mnie nie zawiedzie :) Papi do bani, Max na plus, Bette ok, ale te wlosy...Wywalilabym jedynie Jenny bo mnie denerwuje praktycznie od pierwszego sezonu, ale czekam wciaz na drugie wejscie Mariny :) Tina tez moglaby zniknac:)

lenoyce

szczerze to 3 sezon moim zdaniem byl lepszy. zdecydowanie brakuje caaaaarmennnn.

lenoyce

I L E N E C H A I K E N beznadziejnie pokazala Shane po zerwaniu z Carmen... totalna klapa jak dla mnie;

co do reszty hmm

Bette i Jodi bardzo pozytywnie, Bett jest super , JENNIFER BEALS jest rewelacjna w tej roli;

Max - ujdzie;

Tina - ujdzie, pewnie bedzie jeszcze z Bett;

Carmen de la Pica Morales - buuuuuuuuu buuuuuuu buuuuuuuu;

Jenny - pobija, rewelacyjna jest ! - I L E N E C H A I K E N powinna zaserwowac Jenny WINONE RYDER jako jej laske !!!!

Shane - nuuuuudy, nuuuudy, nic ciekawego jak narazie nie wnosi jej postac w nowy sezon, akcja z bratem taka sobie, spoko pokazane jest jak wali ignora w stosunku do PAPS hahahaha
wlasciwie to jakos nie podoba mi sie wizualnie Kate w tym sezonie, nie wiem czy to wina makijazu,wlosow... w 3 sezonie wyglodala bardzo dobrze, tak jakby przytyla, moze krotsze wlosy to robily...nie wiem

Papi - BEZNADZIEJA

starucha Phyllis - po kiego ja tam dawali ( ??????? ) watek z Phylilis jest bardzo nudny

Alice - REWELACJA !!!!!!!!!

Kit - wlasciwie to zastanawiam sie dlaczego nie umarla na zawal w jednej ze scen ( ????? ) ;-) ;

no i na sam koniec Helenaaaa hahha Helena tez pobija !!! Bardzo fajna postac w nowym sezonie, zdecydowanie lepsza od poprzednich.

Brakuje rowniez Dany Fairbanks !!!!

co to postaci Tashy - bez podniety !

ocenił(a) serial na 8
giwabita

Nikt nie komentuje 6-go odcinka? To moze zaczne ja :) Po pierwsze motyw z rozmowa telefoniczna z kilkoma osobami na raz byl przezabawny, po drugie watek Shane i Paige robi sie coraz ciekawszy, po trzecie podbala mi sie pani weterynarz, ale jak zwykle Jenny musiala dac ciala na calej linii..Co jeszcze? Perspektywa splacania przez Helene dlugu USD 50tys w naturze jest calkiem interesujaca :) Tasha podoba mi sie coraz bardziej, mysle, ze pauje do takiej trzpiotki jak Alice, dla zachowania rownowagi w przyrodzie :)

miss_russ

Musze powiedziec ze 4 sezon jest swietny-wprowadzono spora dawke humoru...masz racje @russmaxfan scena z rozmowa telefoniczna była przeswietna.Moze watek z pania wterynarz jeszcze sie pojawi,moze cos z tego bedzie.Ale ja i tak widze ciagle Jenny u boku Mariny-a no wlasnie gdzie ona sie podziewa.Chyba zaczne ogladac ponownie pierwszy sezon bo do 7 odc tyle czasu:-(

ocenił(a) serial na 8
zeta_2

:)))))))))) Wydaje mi sie,ze Marina pojawi sie jeszcze raz, prawde mowiac byloby najlpeiej chyba gdyby mialo to miejsce w ostatnim odcinku 4 serii. Moze wtedy byloby to szczesliwe zakonczenie z Jenny...

lenoyce

Jak na razie 4 sezon mnie niczym ciekawym nie zadziwił, wole zdecydowanie 1 i 2 sezon. Mam wielką nadzieje, iż Tina & Bette wróca do siebie pod koniec 4 serii, z tego co czytałam i wywnioskowałam z wywiadu to jest taka możliwość, ale jak zwykle to bywa, nic nigdy nie jest wiadome tak do końca... w praniu dopiero wyjdzie. Szkoda, że Tina tak mało występuje w 4 serii, widziałam juz zwiastun 8 odcinka i zapowiada się dosyć ciekawie, relacja Bette & Tina... Co do postaci Jodi, nie znosze jej, zupełnie nie pasuje mi do Bette. Mam nadzije, że Bette szybko kopnie ja w tyłek...sorrki za moje słownictwo, sam jej stosunek do dzieci już mówi, że jest samolubna i skupia sie wyłącznie na sobie, Jodi nie zasługujena Bette! Alice jest rewelacyjna jak zwykle!!! miło popatrzeć jak jest szcześliwa, poznawszy Tashe, po tym jak straciła Dane. Bardzo brakuje mi Dane w tej serii i ogólnie, to była jedna z moich ulubionych postaci! Jenny bym wywaliła juz w pierwszym sezonie, nic ciekawego nie wnosi, chociaz wątek z panią weterynarz był dosyć interesujący, szkoda tylko, że nic z tego nie wyszło. Jenny jak zwykle musi wszystko popsuć!

ocenił(a) serial na 10
lenoyce

7 odcinek no no niezły ;) Coraz bardziej interesuje mnie wątek Shane i Paige. Bette i Jodi hmm na początku myślałam że będzie ciekawie ale jednak się pomyliłam. Mam nadzieję że Bette wróci do Tiny. Sądząc po zwiastunie 8 odcinka wszystko jest możliwe. Jenny dziwna jak zawsze :D Tasha i Alice... nie wiem czy Alice wytrzyma taką wstrzemęźliwość Tashy :D Ale miejmy nadzieję że tak i niech sobie kobieta ułoży życie ;)No zobaczymy jak będzie dalej już za tydzień ;)

P.S Marina wracaaaaj!

lenoyce

Ja równiez juz obejrzałam 7 odcinek i poza dwoma wątkami Alice & Tashy oraz Shane & Paige, nic ciekawego nie widzaiałam... wręcz wiało nudą... Mam nadzieje ze Bette & Tina będą juz wkrótce razem!!! czytałam wiele komentarzy dotyczącyc tego odcinka... i w duzej mierze fani domagają się szybkiego powrotu tej pary... to było jak lawina powtarzających się postów, z prosba o TIBETTE BACK!!! ... miejmy nadzieje ze to poskutkuje... Ja licze róniez na powrót Laury, jej wątek nie został wyjasniony w ostatnim odcinku 3 serii, Laura miała wyznac swoje uczucia do Alice, ale im przeszkodzono, to moze byc ciekawy wątek w 5 serii... Marina tez mogła by powrócić... Jenny kiepsko bez niej wypada... Mam nadzieje ze Jodi wyjedzie na jakis kontrakt do innego miasta i słuch po niej zaginie...Bette zaczyba chyba dostrzegać prawdziwe oblicze Jodi, dobra zabawa i nic pozatym. Tina zacznij działać kobietko!!!

ocenił(a) serial na 8
madeline2

w 7 odcinku kiedy Paige i Shane uprawiają sex Shane ma od razu zdjęta koszulkę, chile puźniej Paige zdejmuje ją jej ponownie.

ocenił(a) serial na 8
alegz

Ogladałam tą scenę 2 razy i niczego takiego nie zauwazyłam. Poza tym one nie uprawiały seksu, nie zdąrzyły :)

ocenił(a) serial na 10
miss_russ

dokładnie :D ktoś był w toalecie i im przeszkodził ;p a szkoda :D ale jak powiedziała Shane "another time" więc musimy czekać;p

ocenił(a) serial na 8
lenoyce

"Another time" czyli miejmy nadzieję,że w odcinku 8 :)

ocenił(a) serial na 8
miss_russ

No qrcze nie mogę http://www.youtube.com/watch?v=PdkkwCe4bc0&NR oglądałam tą scenę z 15 razy (Shane&Paige)miałam racje, najpierw ma zdjętą, a potem znowu ja zdejmuje, dodatkowa Paige leży na stole w majtkach czerwonych... a potem znowu w spodniach... ta scena jest taka ^__^

madeline2

Watek Laury zostal wyjasniony- Kit powiedziala, ze przyjela jakas intratna posade w hotelu w san Francisco. Zadam powrotu Carmen!! Co ta Shane zrobila najleprzego?? Mam 4 serie ale czasu mi brakuje na ogladanie. Obejrzalam dwa odcinki i wieje nuda faktyczne.
pozdr

marta_podowska

Ja i tak licze na powrót Laury w 5 serii... ona zdecydowanie lepiej pasuje do Alice... jak pamiętam to jej wątek tylko po części został wyjaśniony... ale nie dokońca... Laura miała wyznać swoje uczucia Alice ale Tina & Henry jej przeszkodzili... i juz pozniej nie było kontynuacji... szkoda...

lenoyce

Własnie znalazłam tą wiadomość...

Tina and Bette become good parents to Angelica. Tina and Bette become friends. Tina is single the entire season. Jodie isn't comfortable with the amount of time Bette spends with Tina and Angelica. As the season progresses, Jodie starts to pressure Bette for a commitment. She asks Bette to move in with her. Bette says no. Jodie issues an ultimatum. The relationship ends.

And in response to Bette and Tina's relationship being over the intern replied: "Not quite yet."

ocenił(a) serial na 10
lenoyce

8 odcinek poprostu WOW ! Nie wiem co mogę więcej napisać zatkało mnie !

ocenił(a) serial na 8
lenoyce

8 odcinek mmmm sama nie wiem. Chyba jakos na poczatku 4 sezonu za bardzo sie napalilam. no i rozczarowalam sie.

8 odcinek obleci, wszystko ok ale za cholere nie podobaja mi sie watki z shane i jeszcze sex w samochodzieee, nie nie nie no kto to wymyslil.
Jak dla mnie kompletna klapa.

Moze to wina tego, iz 3 sezon z carmen byl zaejbisty jak dla mnie.

nie moge sie przekonac co do tej pary.

powiem tak, 4 sezon to sezon bett, zdecydowanie najlepsze watki, najlepsza gra aktorska, najlepsza postac.

reszta jest nudna jak diabli

lenoyce

Podobnie jak wy, ja równiez juz widziałam 8 odcinek. I musze powiedzieć, że jest wmiare interesujący... najbardziej jednak zadowolona jestem z licznych scen Tiny & Bette... początek był cudowny... te krótkie chwile "razem", widać, że Tina jest zazdrosna o Jodi... i wie juz ze popełniła błąd odchodząc od Bette... Bette natomiast nie jest zadowolona z postępowania Jodi... dalsze odcinki zapowiadają się dosyć interesująco... widziałam juz zwiastun 4x09...
Jesli chodzi o związek Alice... nie wiem czemu ale nie moge się wciąz przyzwyczaić...

madeline2

Moze Bette i Tina beda jeszcze razem,momet w ktorym Tina powiedziała Bette ze ja kocha był...az mi sie miło zrobiło.Mam pytanko gdzie ogladacie zwiastuny do kolejnych odcinków?Szukałam i głucho.

zeta_2

Wejdz na YouTube.com a następnie wpisz w wyszukiwarke The L Word 409 Preview, ok wyszykałam ci
http://www.youtube.com/watch?v=aBZp9OM1BBY
http://www.youtube.com/watch?v=fPehzsq25Os
http://www.youtube.com/watch?v=LbccYkr3Vm8

ocenił(a) serial na 8
lenoyce

Tyle "momentów" za metr taśmy celulidowej dawno już w TLW nie było :) Tasha i Alice bardzo mi się podobały, natomiast co do Paige i Shane, to miałam nadzieję, że inaczej to się rozegra, sama nie wiem, może bardziej romantycznie? Kit mnie rozwaliła tekstem, który brzmiał mniej więcej "I haven't even made the fucking chart?" LOL

miss_russ

a mnie bardzo podoba się postać Papi :) gorącaaaa

użytkownik usunięty
miss_russ

sorry to było z konta brata xD chociaż brak mi Carmen :(

użytkownik usunięty

jestem DOPIERO po czwartym odcinku i jak narazie miłe wrażenie :) Shane jakoś dziwnie teraz przedstawiają i ten dzieciak nie potrzebny a raz jeszcze co do Papi - uwielbiam ten charakterek ]:->

miss_russ

Właśnie oglądam na YouTube dziewiąty odcinek... jak na razie jest dosyć ciekawie, chwilami... a nawet zabawnie...

madeline2

Link TLW 4x09 http://www.sendspace.com/file/jmuo1z ... to posklejana wersja YouTube... udostepniony przez jedną z grup Yahoo... miłego oglądania ;)

ocenił(a) serial na 10
madeline2

Ludzie mówie Wam ten serial mnie tak wciągnął . jestem narazie przy 3 sezonie ale powoli powoli i bede kończyć . serial jest fenomenalny kocham go . lubie postać bette jest zajebista i piekna . shane jest też spoko i carmen takze lubie , jedyna postać jaka mnie denerwuje to jane nie znosze jej . pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
p_dorotka6

Chyba Jenny :) A jak Ci sie podoba Dylan? :) W 1 serii najbardziej mnie wciągnął wątek Marina - Jenny, w 2 Sharmen (Shane & Carmen), w 3 Dylena (czyli Dylana i Helena).

ocenił(a) serial na 8
miss_russ

ten sezon miał być najlepszym sezonem. 10 odcinek 4 sezonu za nami no i hmmmmmmmmmmm niech cos sie w koncu ruszy bo zasniemy wszyscy na nim...

gdzie sie podziala rozbudowana postac Shane ?????

a tak nawiasem mowiac to chyba juz nic nie dorowna 3 sezonowi i :>

to se ne vrati ;/

http://www.youtube.com/watch?v=MSUOWj7SXBw

ocenił(a) serial na 8
big_ewek

p.s.

piiip...piiiip

http://www.youtube.com/watch?v=rGnQul5LRSk

ocenił(a) serial na 10
big_ewek

to prawda wątek z helena i dylan w 3 sezonie był naprawde fajny szkoda z e sie nie zeszli uważam ze dylan takz e coś czuła do helena . moż ejeszcze raz sie powturze ale musze to powiedzieć bette jest poprostu cudowna . pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
p_dorotka6

aaaa i jeszcze jedno Carmen de la Pica Morales boże dlaczego jej nie ma w 4 sezonie a może powrót w 5 było by miło też fajna laska

ocenił(a) serial na 10
p_dorotka6

Nie moge znaleźc napisów do 9 odcinka 4 serii jakby ktos miał to poproszę bardzo

ocenił(a) serial na 10
p_dorotka6

pytanie małe . bo nie moge znaleźć w bareshare odcinków 11 , 12 , 13 sezonu 4 czyżby jeszcze nie weszły ?? bo nie wiem co sie dzieje sie

ocenił(a) serial na 8
p_dorotka6

4 sezon ma 12 odcinkow, na razie emitowano 10.

miss_russ

Brakuje Carmen :(

Jodie i Bette- świetna para :)
Alice i Tasha- Nawet ok, ale brakuje troszke Dany..
Shane- No comment. Ona bez Carmen nie jest już taka cudowna.
A watki Heleny itd raczej mnie nie interesują ;)

ocenił(a) serial na 10
ladydiamond_2

a przypadkiem czy nie dziś wchodzi 11 odcinek ??

ocenił(a) serial na 10
p_dorotka6

Jak Wam sie podobał 11 odcinek ?? miałam nadzieję że może Tina z Betty znowu sie zejdą a tu jednak wielkie rozczarowanie Betty poleciała do Jodie jakoś one mi tak do siebie nie pasują . Dalej mam taką cichą nadzieje ze może jeszcze w 12 odcinku coś bedzie między Betty i Tina

p_dorotka6

Nic wielkiego się raczej nie wydazy...Bette leci do Nowego Yorku by ratowac związek z Jodi... tyle ze przed wyjsciem Bette daje całuska w usta Tinie... to juz coś...szefowa Bette zaczyna spotykać się ze słynna pania mecenas...