Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,3 tys. ocen
7,8 10 1 9264
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

7 sezon?

ocenił(a) serial na 9

Jestem ciekaw co myślicie o tym aby nakręcono kolejny, 7 sezon, The l word. Wchodzi w grę taka opcja? Właśnie zakończyłem oglądanie 6 sezonu i bardzo mnie intryguje wiele niewyjaśnionych wątków które teoretycznie można by w jakiś zręczny sposób wyjaśnić w kolejnych epizodach. Niestety nie ma żadnych informacji o przygotowaniach do kolejnej serii(przynajmniej nic o tym nie wiem)dlatego tylko przypuszczam.

ocenił(a) serial na 10
adam_k93

i tak jenny nie żyje, więc dla mnie to nie ma sensu:)
a tak poważnie oficjalnie potwierdzono, że 6 jest sezonem ostatnim.

ocenił(a) serial na 9
papusiak

Niestety kolejnych sezonów nie będzie - 6 był ostatnim i twórcy nie zamierzają już kontynuować serii. Szkoda bo zżyłam się z całą ekipą "The L word" ;/

papusiak

dla mnie też to nie ma sensu. bez Jenny będzie shit i tyle!!

ocenił(a) serial na 9
adam_k93

No i o to zżycie mi chodzi:) Dlatego taki temat, liczyłem,że jednak ktoś ma inf. o kolejnych sezonach, że jednak nie skończy się to w taki sposób:|

adam_k93

Eh, też właśnie skończyłam oglądać 6 sezon i myślę,że nie byłoby dużym problemem wymyślić jakichś kolejnych wątków w serialu. Świetnie się go oglądało i nadal mam nadzieję, że powstanie 7 :)

ocenił(a) serial na 9
upbeat_girl

Wiecie co, ja byłbym skłonny,z odpowiednio dużym poparciem, wysłać jakąś petycję do wytwórni Showtime aby jednak nie kończyć tak świetnego serialu. Boże, wiem że u nas nawet ten serial nie leci, ale ma tu naprawdę wielu fanów i z odpowiednim uzasadnieniem nasz głos mógłby się liczyć w świecie:P
Zapewne to tylko gadanie chorego człowieka, ale bardzo bym chciał kontynuacji, tak jak wielu innych, bardzo ciężko rozstawać mi się z moją ulubienicą Shane:P

ocenił(a) serial na 10
adam_k93

Może lepiej było by stworzyć inny serial z nową obsadą;) Uważam że 7 sezon byłby bardzo naciągany.Nie mowie że bym nie chciała 7 ale jednak mogło by zepsuć całą dotychczasową atmosferę tlw...
Nie wiem może się mylę.

ocenił(a) serial na 9
megi198919

Albo serial o jednej bohaterce, ale o której tu nakręcić?;>
Ale mimo wszystko nie obraziłbym się na nowy sezon:P

adam_k93

Spin-off z Alice się szykuje, tylko nie wiadomo na razie czy będzie z tego serial. "The Farm".

ocenił(a) serial na 9
mala_madi

Też o tym słyszałem ale uznałem to za jakieś niepotwierdzone ploty, ale jak tak no to bardzo miło:) Mam nadzieję że pociągną chociaż część The l word dalej:)

ocenił(a) serial na 10
adam_k93

Ja znowuż słyszałam ze ten serial z Alice będzie zupełnie inną bajką. Hm... będą grały inne aktorki i ogólnie nie będzie wogole związany z ThL

ocenił(a) serial na 10
megi198919

"The Farm" ma być serialem?
Gdzieś w necie przeczytałam jaka ma być fabuła tego filmu... i się
załamałam. Podobno Alice ma się okazać groźną przestępczynią, która kieruje
jakąś grupą przestępczą na terenie Kalifornii... I to ona zabiła Jenny...
Płacz na sali, jeśli to ma być prawda.

ocenił(a) serial na 8
sister_of_Johnny

Fajnym pomysłem byłoby nakręcenie pełnometrazowego filmu :)

ocenił(a) serial na 9
miss_russ

Tylko mam nadzieję, że nie byłaby z tego taka kaszana jak przy "Seksie w wielkim mieście". Dlatego mimo, że bardzo bym chciała zobaczyć pełnometrażowy film jestem za pozostaniem przy serialu.

ocenił(a) serial na 9
acha_m

Pełnometrażowy film przy takiej ilości wątków i akcji chyba nie będzie dobrym rozwiązaniem, już wolałbym serial z Alice w roli głównej.

I o to właśnie chodzi aby w nowym serialu o jednej z bohaterek nie wtryniać pozostałej części ekipy. Jak historia jednej to jednej. Ale mimo wszystko zastanawiam się jak ma wyglądać życie Alice bez jej najbliższych przyjaciółek? Przeprowadzi się? Nie wiem??

sister_of_Johnny

Na imdb opisali fabułę tak, że Alice trafi za kratki za zabicie Jenny i w więzieniu zetknie się z ową mega-złą przestępczynią, o jakiej piszesz, sama nią ma nie być. Byłoby beznadziejnie, gdyby zrobili z niej czarny charakter, kompletnie zepsuliby postać, a dla kogo to oglądać jak nie dla Alice? Chciałabym by się okazała niewinna pod koniec.

A tą złą ma grać Famke Janssen.

ocenił(a) serial na 9
mala_madi

http://www.imdb.com/title/tt1288495/plotsummary
to jest link do tej informacji z imdb jakby ktoś chciał poczytać

ocenił(a) serial na 9
mala_madi

a tu jeszcze jeden
http://www.ontopmag.com/article.aspx?id=3602&MediaType=1&Category=27

ocenił(a) serial na 9
acha_m

Alice jako czarny charakter? To będzie niewypał, a tak w ogóle to obstaje za samobójstwem Jenny a nie domniemanym morderstwem, chociaż kto wie, sprawa ta nie została do końca wyjaśniona. A może by tak nieszczęśliwy zbieg okoliczności pod wpływem którego Alice trafia za kratki? Nie wiem, dziwne to. Już wolałbym aby zakończyli całkowicie jakiekolwiek wątki powiązane z The L Word i rozpoczęli jakiś inny ciekawy projekt.

ocenił(a) serial na 10
adam_k93

Kurde;/ Do Alice wogóle nie pasuje czarny charakter. ona taka słodka i zabawna była . Bezsens......daremne ;/

ocenił(a) serial na 10
megi198919

Jeśli to prawda, to nie dziwię się, że Showtime nie chce tego kupić.

ocenił(a) serial na 8
sister_of_Johnny

witam kilka rzeczy jest wyjasnione na glownej stronce serialu w przesluchaniach na komisariacie . rowniez uwazam ze alice nia pasuje do tego zeby zabila jenny przeciez maila sie z nia pogodzic.