Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9247
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Co dalej ?

ocenił(a) serial na 7

Mija sześć lat od emisji ostatniego sezonu 'Queer as folk', mijają dwa lata od emisji
ostatniego sezonu 'The L Word' i dalej nie ma nic, co mogłoby te produkcje zastąpić.

Pomijam fakt, że oba seriale mnie strasznie rozczarowały. W "QAF" zakończenie
zasugerowało, że główna para się rozstała, natomiast Elka od trzeciego sezonu leciała
w dół niesamowicie. Ostatecznie poukładało się tylko między Tiną i Bette. Niestety nie
jestem fanką zakończeń otwartych (no i liczyłam na powrót Carmen i na to, że Shane o
nią zawalczy...niestety).

Mniejsza jednak z tym. Naprawdę dobija mnie fakt, że nie powstało nic co byłoby
zrealizowane z podobnym rozmachem i odwagą. Nie miałabym nic przeciwko nowej,
amerykańskiej branżówce.

Pozostaje jeszcze nadzieja na kinową wersję "TLW". Póki co nie ma żadnych wieści na
ten temat. Pozostaje tylko czekać. Na pełnometrażową wersję "Seksu w wielkim
mieście" czekaliśmy 4 lata, także uzbrójmy się w cierpliwość.

Co byście chciały zobaczyć w wersji kinowej Elki ?

Ja bym chciała aby okazało się, że wszystko to, co działo się od trzeciego sezonu okazało
się snem Jenny. W filmie wrócilibyśmy do wydarzeń między końcem drugiej serii, a
początkiem serii trzeciej albo z końca tej serii i zobaczylibyśmy co faktycznie działo się w
życiu bohaterek. No i tak okazałoby się, że Dana ŻYJE i żaden rak jej nie zagraża, jest
dalej z Larą i mają się dobrze, Tinie nigdy nie odwaliło na punkcie facetów i nie zostawiła
Bette dla Henry'ego (co prawda miały problemy ale dały sobie z nimi radę), Carmen i
Shane są cały czas razem, pokonują przeszkody i są szczęśliwe (ale nie planują ślubu w
najbliższym czasie), Alice poznała Tashę i ostatecznie wyleczyła się z Dany, Dylan i
Helena po burzliwym romansie są razem, Kit jest z Mangusem (czy jak mu tam było).
Generalnie widzielibyśmy jak Jenny otrząsa się z pierwszego szoku i próbuje się jakoś
pozbierać. W filmie głównym wątkiem mógłby być wielki powrót Mariny i jej próba
zbliżenia się do Jenny, a w samym finale moglibyśmy zobaczyć ślub Bette i Tiny :)

Takim filmem Chaiken by mi się zrehabilitowała za beznadziejny koniec trzeciego
sezonu i jednoczesne zepsucie serialu.

Szata_Dejaniry

strasznie długi sen ;]

film byłby nudny jak flaki z olejem ;| wszystko byłoby takie piękne ;d
raczej na Twoje życzenie nie zrobią takiej wersji o ile w ogóle powstanie w co szczerze wątpię ; )

ocenił(a) serial na 10
Szata_Dejaniry

ja z kolei przyznam szczerze, że podoba mi się Twoja wizja (w szczególności powrót Dany)
ale z drugiej strony gdyby to wszystko zakończyło się tak przesadne idealnie to ten serial wydawałby się nawet bardzo odsunięty od rzeczywistości i niejedna z nas zastawiałaby się "cholera dlaczego tak wszystko im się udaje a mi nie" :)

ocenił(a) serial na 7
alex_aj

Uwielbiam happy endy i właśnie dlatego, że mi się w życiu wszystko tak fajnie nie układa to chociaż chciałabym popatrzeć sobie na ludzkie szczęście, szczególnie na szczęście postaci, których lubię :)

Poza tym Chaiken serial zepsuła, dodatkowo go w ogóle nie zakończyła. Także zamiast kombinować nad wyjaśnianiem zabójstwa Jenny mogłaby po prostu wszystko cofnąć. Jestem przekonana, że film nie byłby nudny :)

No cóż...ale to tylko gdybania. Moja przygoda z Elką dobiega końca. Serial fajnie zrobiony ale fabuła skopana doszczętnie, a szkoda bo można było to lepiej zrobić. Czekam na nowy, branżowy, amerykański serial ;) Mam nadzieję, że w końcu ktoś się za to zabierze. Jeżeli w 2004 można było wziąć się za produkcję takowego to w 2011 można to zrobić tym bardziej :) Tylko mam nadzieję, że nie weźmie się za to Chaiken :\ !

ocenił(a) serial na 10
Szata_Dejaniry

Z tego co wiem to kontynuacją Elki jest THE FARM-
http://www.imdb.com/title/tt1288495/

ocenił(a) serial na 10
alutkap

ale co to za kontynuacja jeśli jest tylko jedna postać z L Word :/

ocenił(a) serial na 10
Szata_Dejaniry

Tak, Twoja wizja jest idealna! :D podpisuję się pod tym :D

ocenił(a) serial na 7
foxmulder

Cieszę się :) W sumie to nie moja wizja tylko takiej jednej laski z amerykańskiego forum i tam na tym forum pomysł bardzo się spodobał jako, że wiele osób było serialem zawiedzionym. Od trzeciego sezonu działy się takie dziwne i nie normalne rzeczy, że śmiało można je przypisać chorej wyobraźni Jenny :) Myślę, że wielu osobom taki scenariusz przypadłby do gustu :) Ale cóż, nie spodziewam sie po Chaiken zbyt wiele. Nie spodziewam się po niej nawet tego filmu, chociaż tutaj wolę nie wyrokować.

"Farm" nigdy nie powstał i szczerze wątpie w to, że kiedykolwiek miał powstać. Po zakończeniu emisji Elki pojawiły się w sieci dwie informacje (według mnie sprzeczne). Pierwsza dotyczyła tego rzekomego spin off-u, w którym Alice miała iść do więzienia, a druga dotyczyła filmu, w którym miało się wyjaśnić kto zabił Jenny. Skoro wypuszcza się informacje o tym, że akcja spin offu ma się toczyć w więzieniu, co jasno sugeruje, że to Alice jest zabójczynią to po kiego grzyba wypuszczać informację o filmie, który ma wyjaśnić zagadkę śmierci ?
Któraś z informacji była od początku nie prawdziwa. Wydaje mi się, że ta o spin offie to była zwyczajna ściema i tyle. Ale to same już sobie oceńcie :)

ocenił(a) serial na 8
Szata_Dejaniry

Piękny by to był film :) Carmen z Shane, Dana z Larą, Marina z Jenny i Dylan z Heleną :)
Podoba mi się brytyjska odpowiedź na "TLW" pod tytułem "Lip service" i choć pierwszy sezon miał tylko 6 odcinków, to z nadzieją czekam na sezon drugi i - mam nadzieję - kolejne.

użytkownik usunięty
miss_russ

Ludzie często na forach mówią o "Lip service" , ale ja nie mogę go znaleźć.....Czy mógłby mi ktoś podać linki czy strony internetowe gdzie mogłabym go znaleźć....Byłabym bardzo wdzięczna :)

użytkownik usunięty

http://www.tv-links.eu/tv-shows/Lip-Service_24209/

ocenił(a) serial na 10
miss_russ

Szkoda że Dana z Larą nie grały do 6 sezonu ;/