Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,3 tys. ocen
7,8 10 1 9264
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

obejrzałam 3 odcinek serii 5 i się zaniepokoiłam, czy Helena odeszła na stałe??? to jedna z moich ulubionych postaci, już wystarczy, że się pięknej Carmen pozbyli:/ proszę o odpowiedź bez zbytnich spoilerów, wróci czy nie?

papusiak

wróci :) tez sie o martwiłam o to że zniknie na stałe...ale ... :)

agnes_89

Sorki za błąd stylistyczny...późno jest ;)

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

nie ma sprawy. dzięki:)
szkoda, że nie było jej jak dziewczyny na imprezie jadły "imprezowe ciasteczka", ona pewnie nieźle by po nich dawała:)

papusiak

ciasteczka byly swietne :D chetnie bym takich sprobowala :P

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

to trzeba będzie upiec :P chociaż hmm.. ze składnikami może być problem. a co do heleny to polubiłam ją dopiero na początku 5 sezonu... :D

ocenił(a) serial na 10
efa_89

ja już na początku trzeciego po akcji Alice z Dana, jak Helena próbowała się pozbyć jej ołtarzyku i w ogóle to całe wróżenie z kart było strasznie zabawne:)

efa_89

Hehe zawsze mozna do Holandi jechac :) tam nie bedzie z tym problemu :D

agnes_89

tak, Holandia......................... kocham ten kraj;)

hej_ka

Ciesze sie ze nie jestem sama :D tez bardzo...ale to bardzo kocham Holandie ;)

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

ja także, za marysię, śluby homoseksualistów i ogólnie cały liberalizm, fajny kraj:)

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Powodzenia na najważniejszym egzaminie dojrzałości dziewczyny:) hahahaha

ocenił(a) serial na 10
baska_89

dawno Cię tu chyba nie było:) nie dziękuję i również życzę wszystkim powodzenia:)

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Zawsze tu jestem:) ale jakoś ostatnio nie mam weny to włączania się do rozmów:) boicie sie dziewczyny?:)

ocenił(a) serial na 10
baska_89

boję się, potem znów nie i znów się boję i tak na przemian:) mam nadzieję, że jutro nie będzie potopu ani nie-boskiej komedii, bo leżę i krzyczę: fuck my mother! niczym alice:)

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Hahaha ale się uśmiałam:) wiesz,że wszyscy mają takie huśtawki nastrojów?Ja jednego dnia mam totalny luz,nic się nie boję a następnego nie wiem co do czego:) Wczoraj miałam zły dzień,dziś mam dobry więc jutro znów będzie zły:) Spałam dziś do 13:34 więc jutro będe nieprzytomna:) Poczytałam trochę streszczeń bo lektur nie czytam(przeczytałam kiedyś "kamizelkę" i "glorię vitis") :) Mam nadzieję,że nie będzie Potopu,Chłopów,Pana Tadeusza,Nad Niemnem wogóle najlepiej jaby dali coś łatwego,a Nie-boska jest nawet fajna:) Jeszcze muszę dzisiaj przeczytać streszczenia : Chłopów,Wesela,Opowiadania Borowskiego i poczytać o epokach bo nie wiem która się kiedy zaczyna itd,jestem z tego zielona ale myślę że dam rade:)

baska_89

Tez mam nadzieje ze nie bedzie chlopow czy nad niemnem... co prawda czytalam sciagi tych lektur ale... moja wiedza na ich temat pozostawia wiele do zyczenia. Teraz ide na spacer, trzeba sie dotlenic :P
Powodzenia nie tylko jutro ;)

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

jeeee lalka:) mam nadzieje, ze nie bedzie zle:)

papusiak

Tez mam taka nadzieje :) zawsze moglo byc gorzej...

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

A ja już pierwszego dnia miałam niezłą przygode,koleżanki się śmieją,że jakbym czegoś nawet na maturach nie odwaliła to nie byłabym sobą:) Pisze sobie ten polski podstawowy,zrobiłam ten tekst o blogach,wzięłam sie za pisanie pracy z Lalki,w połowie przerywa mi profesor,pokazuje moją deklarację a tam 'jezyk polski-poziom rozszerzony',przynieśli mi nowy arkusz i w 1,5 godziny wszystko zrobiłam,mam tylko nadzieję,że zdam bo to była masakra:/ A jutro angielski ustny,najgorsze co może być,tak się boje,że ledwo siedze.

ocenił(a) serial na 10
baska_89

ale to machnęłaś się na deklaracji czy chciałaś pisać rozszerzony i poszłaś nie do tej sali co trzeba?
będzie dobrze, nie stresuj się:) ja dopiero w piątek ustny angielski. z kolei stres przed wosem:/

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Nie wiem,chyba jakieś czary bo sprawdzałam deklaracje ze 4 razy i chciałam pisać podstawowy,a oni mi pokazali,że mam rozszerzony zaznaczony,chcę już o tym zapomnieć:) Teraz siedze i wyrywam sobie włosy przed tym strasznym angielskim...Jeszcze troche stresu mnie czeka 13go,bo mam historie i wkońcu chyba muszę zacząć się z niej uczyć...:)

ocenił(a) serial na 10
baska_89

I jak Wam dziewczyny poszło?Papusiak jak sobie poradziłaś z wosem?Ja już całe szczęście po angielskim:D teraz w poniedziałek ustny polski,historia we wtorek i wolna będę:D

ocenił(a) serial na 10
baska_89

oj niedobrze:/ strasznie trudny był ten wos...jeszcze dowalili z 5 mapek (ja jestem głupkiem jeśli chodzi o geografię). nie jestem zadowolona. a jak Twój angielski? ile punktów?

ocenił(a) serial na 10
papusiak

No właśnie słyszałam,moi znajomi byli po nim załamani ale chyba nie będzie źle:) A angielski jakoś poszedł,aż sie sama dziwie,mam 17/20 punktów,jestem bardzo zadowolona bo modliłam się do niebios o 10 pkt:) 2582974 zapraszam papusiak jeśli chcesz,pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
baska_89

lejdis, a możecie mi powiedzieć czemu na filmwebie nie ma aktorki wcielającej się w postać Nikki? albo jej nie ma albo ja po prostu nie mogę jej znaleźć:)

ocenił(a) serial na 10
papusiak

http://www.filmweb.pl/o862683/Kate+French Szkoda tylko,że nie ma zdjęć bo taka fajna dziewczyna:)

ocenił(a) serial na 10
baska_89

Baśka jak zwykle niezawodna:) szkoda tylko, że niczego więcej się nie da o niej dowiedzieć...

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Haha niezawodna:D Bo widzisz...tak się składa,że jak Ty czegoś szukasz,to ja jakiś czas temu szukałam tego samego:) i Ty za jakiś czas o to pytasz:) Tak samo było z piosenką,teraz Nikki :)

baska_89

Tu jest więcej :)
http://www.imdb.com/name/nm2342578/

papusiak

Dziewczyny i jak wam poszla historia? jakie odczucia?

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

ehh ta historia, rozumiem przemiany polityczne w polsce ale na wegrzech? moje wypracowanie to Wielka Improwizacja:/ a Tobie jak poszło?

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Ja będę miała gdzieś około 55-65% :D i bardzo się z tego ciesze bo chciałam to tylko zdać:D

papusiak

Hm... w najlepszym przypadku ok 70% jesli nie uznaja mi 2 odpowiedzi przy ktorych zrobilam blad tzn zamiast literek wpisalam nazwiska to bede miala 6p mniej. Coz mowi sie trudno, nauczka na przyszlosc czytaj polecenia do konca...