Jaka jest wasza teoria? Popełniła samobójstwo? A może ktoś ją zabił?Jeżeli
nie było to samobójstwo, to wg mnie zrobiła to Kit. Chciała ochronić swoją
młodszą siostrę przed kolejną utratą Tiny ( a tak mogłoby się stać, gdyby
Jenny pokazała Tinie nagranie z telefonu). A Wy jak uważacie?
W sumie każdy miał motyw. Nikki i Bette są dla mnie najbardziej prawdopodobne, jeżeli miałoby być to morderstwo.
Nikki ! ;D chciała adwokata na przesłuchaniu, a inne bohaterki nie myślały o tym ;p wiedziały że żadna z nich tego nie zrobiła i tyle ;p samobójstwo też może być jakąś teorią bo ona była mega jebnięta w system ;]
racja co do nikki :] co do jenny to mysle tez ze moze to jakas gierka bo gdy ja wynosili nie miala zaslonietej twarzy a powinna byc w worku poza tym na koncu ida wszystkie razem i jest tam jenny wiec mysle ze jenny zyje i ma sie dobrze .... wszystko ma sie wyjasnic w the L word movie zobaczymy
końcówka jest zakręcona i to jest ten moment gdy ida dopiero co na zeznania policyjne
Nikki chciała adwokata, bo tak zazwyczaj robią 'wielkie gwiazdy', więc to naturalne moim zdaniem. Myślę, że Jenny to zrobiła, bo zdała sobie sprawę, że wszyscy są na nią wkur... i przegrała wszystko (kradnąc jeszcze te negatywy + to, że Adele ukradła jej film)
zabił ją wokalista zespołu the killers :d
http://www.youtube.com/watch?v=h4aFhDQwEHU
Stawiam na samobójstwo, ona taka nieogarnięta, psycha siadała jej już we wcześniejszych sezonach, a dziewczyny... nie byłyby aż tak okrutne, prawda? :D
ilene chaiken realizuje film the farm, w którym alice siedzi w więzieniu za zabicie jenny. Nie wiadomo, na czym to stanęło,ale pewnym jest, że zdjęcia ruszyły. Famke Janssen ma grać w tym filmie(Jean Grey z X-men), a film ma być zrealizowany dla TV, nie do kin. W sieci można znaleźć kilka zdjęć z planu.
Cholera praktycznie kazdy mial jakis motyw :D
Bette - chciala bronic swoj zwiazek przed dzeni faken szekter :D
Kit - chciala bronic zwiazek Bette
Tina - skradzione tasmy
Shane - Jenny ukryla fakt o Molly i liscie
Alice - ukradziony scenariusz
Nikki - cala sprawa ze zdrada itd moglo dojsc do sprzeczki i "wypadku"
Helena - Dylan itd.
Jenny - tak jak Ashle mowila mogla to ukartowac albo sie zabila bo miala nierowno pod deklem :D
Dwoma slowami mowiac : cholera wie :D
równie dobrze mógł to być wypadek . Bo w końcu nie bez powodu przez cały ten odc Bette i Tina gadały o tym ze barierka na tarasie jest nie zrobiona i żeby dziewczyny uważały . Chociaż samobójstwo jest najbardziej sensowne biorąc pod uwagę psychikę Jenny .
Niedawno skończyłam oglądać 6-ty sezon + taśmy z przesłuchania. też mnie zastanawia kwestia śmierci Jenny. Osobiście nie sądzę, żeby to było samobójstwo. IMO Jenny byłaby zdolna do tego, ale pewnie zrobiłaby to w bardziej melodramatyczny sposób. A poza tym czy wiadomo jaka była dokładnie przyczyna śmierci? Bo w domyśle chyba utonięcie. Samobójstwo przez utopienie się? To raczej niezbyt popularny sposób. Jeżeli wypadek, którą opcję uważam za bardzo prawdopodobną, to mogło to wyglądać tak: Jenny spada do basenu (wadliwa barierka), traci przytomność (np. uderza się w głowę) i tonie. Jeżeli to zabójstwo to ja stawiam na Bette. Moim zdaniem miała najwięcej do stracenie i najdogodniejszą możliwość dokonania morderstwa. Ewentualnie Kit albo one dwie razem. Inne dziewczyny wprawdzie miały powody, żeby nienawidzić Jenny, ale czy były to wystarczające motywy morderstwa?
Bette miałaby to zrobić żeby ratować swój związek z Tiną , ale czy więzienie za morderstwo przyjaciółki tak czy inaczej by go nie zniszczyło?
A to tak naprawdę byłoby jeszcze gorzej niż po pokazaniu nagrania Tinie .. Bette mogłaby nakłonić tą blondynę ( nie pamiętam imienia) do powiedzenia prawdy, do czego byłaby zdolna . bardziej niż do zabójstwa .
zgadzam się/ oprócz teorii o samobójstwie najbardziej prawdopodobna jest opcja, że zabiła bette. owszem, wszyscy byli wkurzeni na jenny, ale za coś, co już zrobiła, czyli i tak już nie dało się temu zapobiec. bette obawiała się, że jenny MOŻE coś zrobić, ją wydać, więc faktycznie miała najwięcej do stracenia. poza tym, wiedziała, że trudno będzie jej udowodnić zabójstwo, wziąwszy pod uwagę charakter jenny i okoliczności - jednak każdy miał mniejszy lub większy motyw, aby zabić. poza tym, dla mnie bardzo wymowne jest to złowrogie spojrzenie bette na początku zajawki do 'last couple standing' z VI sezonu. i to, że wielokrotnie podkreślała, iż zrobi wszystko, aby chronić swoją rodzinę. prawdziwie demoniczna postać :p
mnie jeszcze bardzo zastanawia to tajemnicze pojawienie sie niki , ktora wyszla z krzaków tuz obok basenu.. No i w końcu bette rzuciła sie do basenu zeby ją reanimować . Jezu powinni zrobić coś żeby to wyjaśnić.
Demoniczność jest bardzo pociągająca w tym przypadku... No nie tylko w tym :d