Może to śmieszne albo głupie pytanie, ale tak się zastanawiam... Bo w serialu (no może poza Shane:P) wszystkie panie są absolutnie kobiece, seksowne i śliczne...:) a jak jest w prawdziwym życiu? w większości filmów lesbijki są przedstawiane jako "męskie typy" co mi się zresztą strasznie nie podoba... pamiętam jak się ucieszyłam, widząc film "Imagine Me & You" gdzie obie bohaterki są absolutnie kobiecymi kobietami:)
ale powracając do mojego pytania... jak uważacie..? jak to jest naprawdę?
jak wyglądają lesbijki? czy większość z nich jest taka męska czy jest to absolutnie zróżnicowane? istnieją takie lesbijki jak w The L Word??:)
(p.s- jeżeli chodzi o serial, to przypadek Shane mi akurat nie przeszkadza, bo ona jest po prostu mega sexy:P ;))
Sytuacja tak wyglada ze te meskie stanowia 80% pozostale 20% kreuje sie na femme co im wychodzi z roznym skutkiem. Ogolnie nie widzialem jeszcze ladnej lesby, wsystkie sa jakies felerne. Najwiekszym ich problemem jest nadwaga i wlasnie jakas taka meskosc wrodzona albo nabyta.
no proszę, jaki znawca się znalazł... :] a skąd masz takie dokładne informacje kolego?:] że np lesbijki mają problem z nadwagą buahahaa :)))
uśmiałam się w tym miejscu ;) robiłes jakies dane statystyczne? ważyłes je? ;)))
a tak na marginesie, to nie rozumiem... - nie lubisz tego serialu, nie lubisz lesbijek - ba! uważasz je za kompletne brzydule!:] ... to z jakiej okazji jesteś tak częstym gościem na tej stronie?? :>
HAHAHAHAHAH się uśmiałam, matko jedyna co za mądrości życiowe chyba z jaskini człowieku...
Akurat z tą nadwagą to po części prawda. Nie przytoczę ci teraz danych statystycznych, ale były robione badania i wśród lesbijek jest większy odsetek osób z nadwagą niż wśród reszty społeczeństwa. Ale to tylko dane statystyczne, nie ma się co przejmować ;) A już na pewno nie znaczy to, że każda jest gruba!
"Ogolnie nie widzialem jeszcze ladnej lesby, wsystkie sa jakies felerne."
Mało widziałeś :)
LOL Ubawiłam się po pachy :))))))))))))))))))))))))))))) Mało widać lesbijek znasz skoro nie widziałeś żadnej ładnej. Daj już sobie spokój z ta propagandą nienawiści, masz poważny problem z samym sobą. Polecam wizytę u psychiatry zanim będzie za późno.
sluchaj juz mi nieraz udawadniali ze lesbijki sa piekne zgrabne i powabne, dopoki ich nie widac, jak sie pokaza to......
dobra Dziewczyny... umówmy sie co do jednego... - nie odpisujmy na posty tego pana :]
co prawda bawie się czytając jego wywody i nawet poprawił mi humor haha, ale jak nie bedziemy odpisywać to może wreszcie pójdzie straszyć gdzie indziej :P
A dlaczego pytasz czy jest z południa Polski? Czy to ma jakieś znaczenie? A moze kierujesz się jakimiś bezsensownymi stereotypami na ten temat?
Odpisywałam acidd i nie pamiętam co miałam na myśli 7 m-cy temu, ale na pewno nic złego skoro patrzyłam komentarz ":)".
Byś moją koleżankę spoitkał, to zmieniłbyś zdanie. Jest dokładnie taka, piekna, zgrabna i powabna, oglądają się za nią i faceci i kobiety, nawet te pseudo hetero. Jak widzisz więc, nie ma żadnej reguły. Poza tym uroda to kwestia gustu, mężczyźni (czy to hetero czy homo) też bywają różni, przystojni, brzydcy, obleśni, zniewieściali, męscy etc. Jakość mężczyzn strasznie podupadła ostatnimi czasy, kobiety chcą prawdziwych facetów, a nie metroseksualnych chłopców. Gdybym chciała mieć zniewieściałego faceta, to równie dobrze mogłabym mieć dziewczynę...
Znowu wasza chora fikcja, mowie wasza bo to jest steorytopowa wypowiedz ktora juz nie raz slyszalem. Ja jakos nie widze zeby na ulicy chodzily pary homoseksualne za to az tloczno jest od normalnych K+M wiec nie osmieszaj sie takimi textami ze niedlugo wszystkie baby sie przestawia na lesbijstwo.
i te wasze pie***lenie ze wszyscy sa kryptolesbami i kryptopedalami, wy naprawde macie jakas wizje wlasnego swiata chyba, to siedzcie sobie w nim w tych waszych klubach i nie wylazcie na powierzchnie. "Pseudoheterosekualne kobiety" na wac leca dobry zart:))))))) Jezeli tak na was leca to czemu musicie szukac partnerow w klubach i na czatach?
Zostawiła Cię dziewczyna/żona dla innej kobiety? Bo nie wiem skąd w Tobie tyle nienawiści do lesbijek. Get a life i nie wtrącaj się do życia innych. Więcej Ci już odpowiadać nie będę bo dyskusje z Tobą mnie odmóżdżają.
nie nie zostawila, za to slyszalem o duzych rozterkach lesb ktore boja sie zwiakow z kobietami bi po tym jak zostaly rzucone dla faceta
Jesteś kolego marną, żałosną imitacją człowieka. Radze byś się do kogoś udał po pomoc, bo masz naprawdę duże problemy z samym sobą. Jedna rzecz mnie naprawdę ciekawi. Skoro jesteś takim wielkim homofobem, skąd się wziąłeś na tym forum i skąd masz takie doskonałe wiadomości na temat jak wyglądają lesbijki ,czego sie boją itd. ? Prace mgr piszesz ?? Prawda jest taka ,że wypowiadasz się w temacie, o którym najprawdopodobniej g... wiesz . Pytasz sie czemu nie widać na ulicy par homoseksualnych?? Odpowiedz jest prosta, bo chodzą tam ludzie twojego pokroju .
W tym cholernym państwie zawsze był problem z tolerancja .Nienawidzi się i piętnuje wszystko co jest inne bądź niezrozumiałe . Masz swoj powód dlaczego ci ludzie żyją w ukryciu.
Sama jestem osobą heteroseksualną i powiem Ci szczerze ,że jakbym miała skończyć w związku z kimś tak zacofanym jak ty ... po prostu została bym lesbijka .
Ohohoh a zostawaj sobie kim chcesz ja znam mnostwo normalnych zdrowych dziewczyn to co mnie to obchodzi. Po drugie to jest serwis filmowy i mam prawo sie tu wypowiadac, czy wam sie to podoba czy nie, chociaz wy wolalybyscie zeby tu przychodzily same laski hetero ktore po obejrzeniu tego serialu postanowia zmienic orientacje na homoseksualna. A nawiazujac jeszcze do 1 postu ze w tym serialu wszystkie sa piekne i seksowne a w innych filmach brzydkie odpowiedz jest prosta. Lesby sa ukazywane jako piekne i seksowne w filmach kreconych przez lesbijki dla lesbijek, a w innych sa pokazywane obiektywnie.
a może w innych filmach były tak pokazywane, bo osoby które kreciły te filmy - heteroseksualne, nie miały zbyt dużego pojęcia o lesbijkach, ich wyglądzie i zachowaniu, życiu prywatnym itd... tylko sugerowały sie jedynie stereotypem wyniesionym z kiepskiej jakości klubów gay&les?
no jezeli ktos idzie do klubu, widzi cala sale lesb ktorych trudno odroznic od facetow to co ma potem pokazywac w filmie ze lesby sa piekne( bo moze te piekne zyja w ukryciu)
Oczy z orbit wychodzą, kiedy się czyta twoje wypowiedzi, Blizz. Jeżeli uważasz się za osobę z takim autorytetem i tak kompetentną, by móc oceniać społeczność homoseksualną i szufladkować ją etykietkami "lesby-babochłopy z nadwagą" i innymi tego typu kwiatkami i skoro twoim zdaniem wiesz, jakiej to urody są odwiedzający kluby gejowskie zakładam, że w jakimś byłeś? Bo inaczej jest nielogiczne byś mógł się na ten temat wypowiadać, nie sądzisz? Poza tym ci, jak twierdzisz, odmieńcy genetyczni, dewianci, czy jakich określeń byś nie użył, po pierwsze przestali być uznawani przez WHO za chorych już ponad 30 lat temu, ale widocznie do ciebie to jeszcze nie dotarło. Po drugie zaś gdybyś był choć trochę człowiekiem dojrzałym emocjonalnie do tego typu rozmowy, to najpierw przyswoiłbyś w ten swój homofobiczny umysł fakt, że homoseksualizm jest zjawiskiem naturalnym i dotyczy wszystkich zwierząt. Ale jak się domyślam ty uważasz, że wiesz lepiej... Cóż, życzę większej akceptacji dla ciebie niż ty masz dla innych.
Przy okazji, czy owe sprawdzone źródła, na które się powołujesz to znajomi homo czy też odstawiasz "partyzantkę"?
W przyrodzie osobniki homoseksualne sa izolowane od reszty skoro juz taki argument podajesz to podawaj wszystkie fakty z tym zwiazane. I w wyniku tej izolacji i niemoznosci rozmnazania sie wymieraja.
Nie wiem, jakie jest twoje zdanie, ale ja na zasadzie doświadczenia życiowego wiem, że ludzie jednak różnią się diametralnie od zwierząt. Być może ty należysz do świata fauny, skoro się z nim porównujesz. No i ta sytuacja wyjaśnia wszystko. Ze zwierzęciem się nie dyskutuje, bo niestety i tak będzie robił swoje i żył tak, jak mu podpowiadają podstawowe, prymitywne zasady przyrody.
Ponieważ nie zamierzam już wdawać się w dyskusję z "naczelnym homofobem na filmwebie", odpowiem korzystając z Twojego posta. W przyrodzie homoseksualizm też występuje, widziałam wczoraj program o małpach (a to przecież zwierzęta naczelne tak jak i ludzie), w którym było pokazane, że samice - pomimo obecności w stadzie samców - chętnie utrzymywały ze sobą stosunki seksualne i to nie tylko wybrane sztuki, ale wręcz wszystkie. Naukowcy nie wiedzieli czy słuzyć to miało utrzymywaniu więzi społecznej, czy też zwykłej chęci odczucia przyjemności, ale fakty są faktami. I nikt tam nikogo nie izolował.
Jesteś pewien, że nie patrzyłeś w lustro, dude?:P
Jak to ktoś powiedział mądrze- nie będę z tobą dłużej polemizować, ponieważ dryfujesz w brodziku intelektualno-emocjonalnym. Ciao.
P.S. I tak, napisała ci to wredna i androgyniczna (bo w końcu jak nazwać dzisiaj kobiety z makijażem i długimi włosami?) lesba.
Ogólnie szkoda mi i to naprawdę ludzi pokroju Blitz'a25. Nie sądziłam, że sa jeszcze tak niedorozwinięci umysłowo i szczelnie zaszufladkowani ludzie na świecie. Myliłam się, cóż...rzecz ludzka :)
oj zgadzam się z przedmówczynią :D
poza tym ten yy "osobnik" chyba lubi słuchać obraźliwe/tudzież prawdziwe <lol> teksty na swój temat, nie sądzicie? :] pcha się na to forum, jakbyśmy go tu co najmniej lubili <rotfl> chociaż nie...! on po prostu chce nam objawić prawdę! jaką masz misje synu?
trochę szkoda, ze zamiast dyskutować na temat filmu, wdajemy się w sprzeczki z ludzmi tego pokroju...
na temat filmu moge powiedziec ze jest to bajka dla lesb tzw ku pokrzepieniu serc, nie moze byc tolerancji dla deiwacji, nawet w holandii powstaja kliniki leczace homoseksualizm bo juz was maja dosc
jeżeli usunięto to za moją przyczyną, bo zgłosiłam go do usunięcia :PPP
<rotfl>
niestety chyba czubek powrócił... :/ co było zresztą do przewidzenia.. on chyba po prostu nas kocha i nie może się rozstać ani z nami ani z tym forum.. tak myśle. albo np nie ma przyjaciół? kij mu tam wie, ale niech wie ze my jego nie bardzo kochamy, wiec może po prostu nie zwracajmy uwagi na jego posty, i tak bedzie najlepiej.
Mnie osobiście niezwykle ujęła jakże dokładna statystyka 80 do 20% hahha. To musiały być rzeczywiście cyt.:"100%-towe dane" hehhehe. Ja bym była koledze szalenie wdzięczna za udostępnienie żródła, a także chciałabym prosić o namiary klinik holenderskich leczących z homoseksualizmu - kto wie, może się to kiedyś przyda :)
PS. Tak sobie na marginesie przypominam, iż Holandia raczej liberalna, a i wolność zachowań w niej, jak najbardziej na miejscu. Pozdrawiam wszystkich.
Myślałam, że poprosisz o listę z danymi teleadresowymi lesek, najlepeij od razu ze zdjęciami :P
uśmiałam się czytając wypowiedzi nazwijmy go "wracajacego jak bumerang", humorek sie poprawił ;0)
bardzo inteligente pytanie...a jak wygladaja heteryczki?
z badan wynika ,ze tendencja rozklada sie po polowie, w kregu moich znjaomych sa sliczne, dlugowlose, subtelne kobiety- ale pewnie malo jeszce widzialam;)
ps. swiat nie jest czarnobialy psze Pana
Witam widze ze prowadzice zazarta dyskusje jesli ktos nie wie jakie jest zycie czy jak zachowuje sie less to niech wypowie sie tu konkretna kobieta ktora jest less i bedzie po sprawie ja nie jetem ale te chamskie wypowiedzi sa smieszne ja tam nic nie mam ani do lesbijek ani do gejow.
Ależ oczywiście, że wszystkie są równie piękne, jak Carmen, Shane, czy Beth :)) Każda kobieta, jak powiadają jest piękna !!! GIRL POWER hahaha :))
Do tej listy pięknych l-wordowych kobiet bym jeszcze dorzuciła Dylan, Danę, Alice (z 3 serii) i Marinę :P
A widziałyście jak nasza serialowa Shane wygląda w filmie "Akademia tajemniczych sztuk pięknych" hmm cudo :))