PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9233
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Jestem mile zaskoczona ostatnią serią, po prostu klasa i najwyższa poprzeczka, co zdarza się rzadko wśród coraz to bardziej naciąganych sezonów przeróżnych seriali. Odcinek 7 sezonu szóstego jest genialny. Nie wspomnę o znakomitym soundtracku. No i zakończenie. Moim zdaniem Jenny popełniła samobójstwo. Choć, gdy zobaczyłam końcówkę, gdy pojawiły się te demoniczne uśmiechy, to dałabym sobie rękę uciąć, że załatwiły ją one wszystkie, ale jak pojawiła się Jenny wśród tego wesołego marszu, to uznałam, że jednak się mylę. Miało to chyba na celu pożegnalną prezentację. Podobała mi się też sygnaturka z podziękowaniem za wierność fanów. Już myślałam, że Jenny utarto nosa, tymczasem ona nadal złośliwa, rozpieszczona i neurotyczna. Swoją drogą, uważam, że Jenny była chora psychicznie, nie ma bata. I dodam, że wiele mnie wątków zaskoczyło- ciąża Maxa, miłość jen do Shane, to, że to ona ukradła film, Bette, która znowu zdradziła Tinę. Jak widać, nikt jednak w tym serialu nie ewoluował, jak twierdziłam wcześniej.
Jestem zadowolona z poświęconego czasu, uważam, że L skończył się o wiele lepiej niż QAF. Poza rozrywką sprawił, że inaczej patrzę na ludzi o orientacji homoseksualnej. Szkoda, że w Polsce nie doczekamy się chyba nigdy emisji, żeby i oni mogli obalić stereotypy i chore obawy.
pzdr

ocenił(a) serial na 10
Jeffrey_Goines

jenny nie ukradła filmu, zrobiła to nikki, a bette wcale nie zdradziła tiny, jenny źle zinterpretowała to co widziała przez okno.

papusiak

Dziękuję za poprawienie, ale gdybyś mogła to uzasadnij, bo nie oglądałam zbyt uważnie ostatniego odcinka i zinterpretowałam to właśnie w mój sposób. Widocznie umknęły mi najważniejsze kwestie.

ocenił(a) serial na 10
Jeffrey_Goines

na przesłuchaniu (pojawiają się co poniedziałek na stronie showtime) nikki przyznała się, że ukradla negatywy.
jeśli chodzi o bette, kelly rozbiła szklankę, bette ją sprzątała i z zewnątrz wyglądało to tak jakby jej glowa znajdowała się między nogami kelly, a ta wznosiła głowę do góry co wyglądało jakby było jej przyjemnie. jenny widziała to przez okno, ale nie wiedziała, że to nic nie znaczy, zrobiła zdjęcie/filmik i przedstawiła to jako dowód zdrady bette.

papusiak

Dzięki za skorygowanie moich błędnych przemyśleń.

ocenił(a) serial na 10
Jeffrey_Goines

nie ma sprawy:) sama przyjemność:)