PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9236
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

uwielBiam ten Serial ^^
najlepszy :D:D
Najlepsza Jenny ;D Piękna jest :]
no nie?? :D

zElkaa

na początku też myślałam, że jest najlepsza, ale w późniejszych seznach doprowadza do szału ;/

ocenił(a) serial na 10
Mini_5

ale śliczna to ona jest:)ja ją mimo wszystko lubię, jest dziwna, neurotyczna, ale mimo to ja lubię.

zElkaa

Jenny jest poprostu...
Inna :D i to jest fajne^^

ocenił(a) serial na 10
zElkaa

Jenny jest świetna,lubię jej poczucie humoru chociaż nie wszyscy je rozumieją.Jest piękna i utalentowana również zwariowana ale w dzisiejszych czasach wszystkie chwyty dozwolone,do boju Jenny:)

iwonaz5

Właśnie oglądam TLW od nowa. Jenny jest przesłodka, podoba mi się w pierwszych odcinkach ;) przestałam tego dostrzegać w następnych odcinkach...

ocenił(a) serial na 10
zElkaa

Cudo! Po prostu!
Przewspaniała obsada: piękne aktorki, rewelacyjna gra!
Życie, życie, życie.
Genialny serial!
Mój ulubiony zresztą :D
10/10 !!!

ocenił(a) serial na 8
zElkaa

Jenny od początku jest dziwadłem. w piątym sezonie nadaje się już tylko do odstrzału.

ocenił(a) serial na 9
suelle

Suelle - 100% racji! Jeśli mnie pytać, to Jenny jest najgorszą bohaterką. I w ogóle nie podobał mi sie pomysł jak napisała w swojej książce losy kumpeli :\

ocenił(a) serial na 10
Mefistoself

ale to jej dziwactwo jest śmieszne. ja nie mogę o niej źle myśleć, rozbraja mnie tymi swoimi zielonymi oczkami. Jenny to skomplikowana postać, neurotyczna, ale za to ją lubię.

ocenił(a) serial na 10
papusiak

w 5 serii zniszczyli wszystko co budowali dotychczas o Jenny.. Stała się czymś czym nie powinna.. coś ala Sex w wielkim mieście..

ocenił(a) serial na 10
mtx

Zgadzam się z Papusiak Jenny jest dziwna a dziwni ludzie często w życiu mogą wydawać się śmieszni.A Jenny w oczach ma kurwiki:)mimo że nie jest pewną posłanką;)

ocenił(a) serial na 9
iwonaz5

Nie lubię Jenny, ale jedno muszę przyznać Mia Kirshner świetnie gra tę rolę.

ocenił(a) serial na 10
willa

tu się zgadzam ;) do aktorki nic nie mam - mówimy o postaci

ocenił(a) serial na 10
mtx

w ogóle jest fajna dziewczyna, ładna i ma dryg do grania pokręconych postaci. podobała mi się w czarnej dalii.

papusiak

Jenny jest bardzo ładna ( a raczej aktorka, która ją gra). Dziewczęca, a zarazem kobieca. Ma dziwny charakter- jak dla mnie nie wie czego chce. Póżniej przeistacza się w małego potworka, choć jej 'specyficzny charakter i poczucie humoru' jak to ktoś wcześniej napisał mało kto rozumie, czasami potrafi rozbawić do łez. Jest bardzo władcza, szybko się denerwuje, osobowośc neurotyczna, też jak ktoś to już napisał. Jednak nie zgadzam sie z tym, że źle wykreowano jej postać, bo jak widac na końcu trochę utarto jej nosa i pewnie w szóstej serii zobaczymy małe katharsis. Ciekawe...

ocenił(a) serial na 10
zElkaa

Ja bardzo lubię Jenny- prawdopodobnie najbardziej z całego serialu.
Właśnie ze względu na tą jej odmienność, oryginalność, zmienność, częste niezdecydowanie, neurotyczność. To bardzo skomplikowana postać, którą ciężko zrozumieć. O ile w 4. sezonie już trochę mnie denerwowała, to w 5. już zdecydowanie się poprawiła i naprawdę przyjemnie mi się ją oglądało.
Tutaj ogromne pokłony w stronę Mii, jest rewelacyjną aktorką, doskonale wcieliła się w Jenny, potrafi sprawić, że najpierw jej współczujemy, potem działa nam na nerwy, potem zaczynamy ją rozumieć, następnie mamy ochotę kopnąć ją w cztery litery, a wszystko po to tylko żeby później się nią zachwycić. Jenny łączy w sobie wiele osobowości- z jednej strony jest naiwna, nie wie czego chce, pozwala innym ludziom się ranić, z drugiej strony jest twardą, władczą "bitch", która potrafi być wredna, zimna i zarozumiała. Ale zawsze uwielbiałam jej specyficzne poczucie humoru i cięty język- u niektórych sobie tym nagrabiła, dla mnie jest to jej ogromna zaleta.
Jenny to świetnie napisana postać- jednym się podoba, innych denerwuje i właśnie to jest w niej najlepsze :) Jest postacią wielowymiarową, skomplikowaną. A Mia świetnie się w tą postać wcieliła.
No i- co tu dużo mówić- jest piękna.

ocenił(a) serial na 10
julliettaa

zgadzam się z koleżanką powyżej:)
może nie jest moją ulubioną postacią w serialu, ale powiem tyle że bez niej serial byłby już nie ten sam. i także podoba mi się jej cała inność i dziwność ubrana jednocześnie w coś co fascynuje..:)