PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9233
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Najmniej dobrana para

ocenił(a) serial na 6

Witam. A co powiecie na temat najmniej dobrana para, jak np. (dla mnie) Jenny i Dana, czy Alice i ... Lisa hahaha :)

vutka

A jak dla mnie to Shane i Paige - całkowity brak chemii, no i jakoś tak "życie rodzinne" mi wcale do Shane nie pasuje;-)

ocenił(a) serial na 8
nikt1985

Kristanna jest fajna, ale faktycznie w porównaniu do chemii Sharmen ten duet wypada bladziutko. Shane i Carmen były po prostu too hot :) Jak dla mnie Jodie i Bette to także pomyłka

miss_russ

Wytypuje tu: Jenny-Carmen ,Shane-Paige ,Kit-Papi ,Jodie -Bette

ocenił(a) serial na 8
Lady_M

Kit-Papi, tak bezbarwna i bezsensowna,że aż zapomniałam :) Dzięki za odświerzenie pamięci. Dodam jeszcze Jenny - Dana (dziwnym trafem Jenny nie pasuje do nikogo poza Mariną,heh).

miss_russ

A może odwrotnie - to Marina jest taka, że potrafi stworzyć ciekawą parę nawet z kimś takim jak Jenny.

ocenił(a) serial na 8
nikt1985

Chylę czoła, myślę, że trafiłaś w sedno :) Acha Marina.... :P

miss_russ

Z kim byście dziewczyny wyswatały Marine ?? Przyznam szczerze ,że ja mam spory problem z doborem odpowiedniej kandydatki . Na pewno wykluczamy Bette, Helene i Shane - one maja być ze swoimi połówkami tj. Tiną, Alex i Carmen :) .Chyba musiałby sie ktoś nowy pojawić w serialu albo w ostateczności Marina mogłaby być wrócić do Jenny (ale ?wyprostowanej ? wersji)

Lady_M

"wyprostowana" wersja Jenny - dobre;-)acz nierealne - mam nadzieję, że czwarty sezon był zarazem ostatnim dla Jenny, o ile jej "filmy" w pierwszej czy drugiej serii były nawet ciekawe i dodawały serialowi uroku to później było już tylko gorzej...
a do Mariny to by mi np. Helena pasowała, zarówno fizycznie jak i charakterem;-) a z pewnością to bym wykluczyła Bette i Shane, ale nie z powodów co się zwą Tina czy Carmen, ale dlatego że Marina dla nich to za silna osobowość...
pięknie tak sobie pogdybać, a znając życie to żaden większy wątek z Mariną już sie nie pojawi, a szkoda, bo była to jedna z "lepszych" postaci...

ocenił(a) serial na 8
nikt1985

Ja również myślę, że to musiałaby być jakaś nowa postać. Np. bohaterka grana przez Ginę Gershon, Lenę Headey albo Jordanę Brewster. Pomarzyć dobra rzecz :) Mandana Jones też by pasowała jak ulał bo to silna kobieta, wysoka i piękna :)

miss_russ

Pisząc powyższego posta wiedziałam ,że padnie nazwisko Mandana Jones:P . Fakt pasowały by do siebie perfekcyjnie :) z Leny natomiast zadowolona byłaby na pewno Lara :) Gonzo z Giny . Kurcze moja Simone chyba raczej nie pasuje do Mariny heh

nikt1985

Bette i Marina to by sie pozabijały:)

ocenił(a) serial na 8
Lady_M

Bo to dwie alpha females :)

ocenił(a) serial na 10
vutka

Do tej sporej listy najmniej dobranych par dodałabym jeszcze jedną parę: Tina + Helena. Tina pasuje jedynie do Bette, natomiast Helena promienieje u boku Dylan :)))

ocenił(a) serial na 10
calisha_88

Zapomniałam o jeszcze jednej niezbyt dobranej parze, o ile w tym wypadku można było mówić o jakimś 'partnerstwie', chodzi mi tu oczywiście o Alice i Cybill Shepard (nie pamiętam jej serialowego imienia)

calisha_88

Rzeczywiście ta "para" jest poza wszelką konkurencją;-) no ewentualnie to może rywalizować z Kit&Papi.
A gwoli informacji - Cybill Shepard to serialowa Phyllis.

nikt1985

Na szczescie Kristanna Loken odeszla z serialu. Kreci teraz swoj nowy serial "Painkiller Jane" wiec nie bedzie jej w 5 seasonie, co za tym idzie koniec zwiazku Shane & Paige - i cale szczescie, bo w ogole do siebie nie pasowaly. Mam wielka nadzieje ze Carmen wroci. Z tego co slyszalam "Tashy" rowniez ma nie byc. Mam tylko nadzieje ze inaczej wytlumacza jej odejscie niz to ze poniosla smierc w Iraku, bo Alice wtedy bardzo to przezyje. Po smierci Dany to bedzie kolejny cios.

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

a tu się zdziwisz wg informacji na http://www.thelwordonline.com/main.html pisze że Tasha wracaw sezonie 5, tam również można znaleść info na co będzie sie działo w s5 http://www.thelwordonline.com/s5_spoilers.html

ocenił(a) serial na 8
Eamane_Alcarin

Te spoilery do sezonu 5 to jakiś koszmar :/

miss_russ

Oj, nie podoba mi się to, nie podoba...

ocenił(a) serial na 10
Eamane_Alcarin

czyli ze Carmen nie wróci??????? ;((((
no co oni w ogóle wyprawiają no...??:/
zobaczcie na sondaż na stronie l worda na pytanie kto powinien wrócić w 5 sezonie 65% (jakoś dużo ponad 2000 głosów) odpowiedziało ze Carmen!
no więc? może jej za mało zapłacili? albo już się nie chciała całować z Shane (głupia) albo coś innego...
eh... jak Carman nie wróci i Shane bedzie odprawiać takie cyrki jak w 1 sezonie to fajnie no... ale mi smutno bedzie :(

ocenił(a) serial na 8
acidd

Jak nie Carmen, to niech chociaz Dylan wróci :(

ocenił(a) serial na 9
vutka

Dana i Tania - nie moge znieść Tani ugh
i Shane i Jenny;Shane z Carmen była o wiele lepsza!

ocenił(a) serial na 6
askant

Dla mnie najgorsze pary (ja nie dostrzegłam żadnej chemii albo prawie w ogóle) to: numer *1. Helena i Dylan; 2. Bette i Candace; 3. Carmen i Jenny; 4. Dana i Tonya; 5. Helena i Tina; 6. Alice i Phyllis; 7. Jenny i Robin oraz Jenny i Moira/Max
A pary, od których (dla mnie) tryskała wręcz chemia;) to: 1. Alice i Tasha; 2. Shane i Molly; 3. Shane i Carmen; 4. Marina i Jenny

ocenił(a) serial na 10
vutka

Tina i Henry.
Bette i Jodi.
Tina i Helena.
Jenny i Shane.

vutka

Dana&Alice, były świetnymi przyjaciółkami, ale nic więcej.
Bette&Jodi i Shane&Jenny

vutka

Tina i Helena.
Bette i Candance.
Dana i Tania.
Alice i Gabby.

Oluchna_92

Jenny Carmen; Shane Jenny, Alice Phyllis

ocenił(a) serial na 10
vutka

Dana i Tonya