PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9236
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Podobne seriale

ocenił(a) serial na 10

Czy może mi ktoś podać tytuły podobnych seriali? Bo pooglądałam całe 6 sezonów w jakieś 2 tygodnie i teraz odczuwam taką pustkę. Prawdopodobnie nic nie będzie mi w stanie zastąpić TLW.

lilija

hej,

czy na filmwebie moge obetrzec 6 sezon. Jestem na etapie 5. ale czekac tygodniami mi siekawa jestem strasznie co tam dalej bedzie
pozdr
kiki

ocenił(a) serial na 8
lilija

obecnie wychodzi cos takiego jak lip service tylko panie tam jakies nie za ciekawe jak dla mnie sa xd

ocenił(a) serial na 10
nyu6669

Dzięki :) Kiedyś na pewno obejrzę, ale może poczekam na więcej sezonów xD Znacie jeszcze jakieś?

ocenił(a) serial na 7
lilija

Tylko o takiej tematyce?? "Sugar rush", "South of nowhere"- aczkolwiek te pozycje, nie są podobne do TLW, jeśli chodzi o ilość scen erotycznych i w ogóle bohaterkami są nastolatki- no może czasami troszkę starsze.

ocenił(a) serial na 10
Bisexidryna

Dzięki :) Mogą być ciekawe. Nie musi być tylko taka tematyka, ale ogólnie coś fajnego, wakacje się zbliżają więc będę mieć dużo czasu. Sceny erotyczne nie są konieczne :D

ocenił(a) serial na 10
nyu6669

Nie są ciekawe, bo nie wyglądają jak ohydne, męskie "coś"?

ocenił(a) serial na 10
lilija

Fajny serial to South of nowhere, shugar rush... pożniej sa filmy o podobnej tematyce np Loving Annabelle albo Elena undone. Z góry mówie, ze do tej pory nie powstał serial równie dosłowny i pikantny co TLW... aczkolwiek lip service ma cos w sobie. pozdrawiam:]

ocenił(a) serial na 10
Amanda21_filmweb

Filmów o takiej tematyce już tyle oglądałam, że ciężko jest mi znaleźć coś czego jeszcze nie widziałam :) A co do tych seriali to za niedługo na pewno pooglądam. Dzięki :)

lilija

Witam
znalazłam świetny serial w którym przewija się wątek i jest o niebo lepszy niż w The L Word mimo, że uwielbiam Słowo na L.
Ten serial to Bad Girls ma 8 sezonów, w pierwszych trzech widać jak rozwija się miłość między więźniarką a heteroseksualną naczelną więzienia i mimo że oglądałam wiele filmów branżowych wydaje mi się, że tutaj jest najlepiej pokazana namiętność, uczucie, emocje jakie widziałam w innych filmach.

ocenił(a) serial na 8
gunia78

Oj tak, trzy pierwsze sezony "Bad girls" są rewelacyjne. Polecam.

gunia78

A gdzie moge obejrzec?

lilija

a ja polecam "Six Feet Under"; co prawda wątek les jest tam tylko jeden i pojawia się dosyć późno, ale ogólnie serial ma podobny klimat i mam wrażenie, że twórcy obu seriali mogli troszeczkę wzorować się na sobie nawzajem (oba seriale, o ile się nie mylę, powstawały w tym samym czasie w L.A.). no i jeśli komuś wątki LGBT są niezbędne do szczęścia, to jeden z głównych bohaterów jest gejem ; d
anyway, oglądał ktoś z was "Queer as Folk"? możecie mi powiedzieć, czy QaF choć w najmniejszym stopniu przypomina "The L Word", czy to coś zupełnie innego? : >

ocenił(a) serial na 10
MadMatt

ktoś trafił na coś co zwie się "The real l word" ?

ocenił(a) serial na 9
lilianna000

"Queer as Folk" jest dosyc podobne do TLW (tyle, że to jest o gejach i wiele dzieje sie w klubach)

ogladalam ze 2 odcinki "The real l word" ale mnie nie przekonaly. Chodzi w tym o to ze to jest jak "The L Word" tylko z prawdziwymi lesbijkami. Według mnie nudne + dziewczyny z TRLW wydaja sie strasznie dziwne O_o ale moze tylko poczatek jest taki slaby. Po polsku tego nie ma ale po ang znajdziesz na wielu stronach

ocenił(a) serial na 8
biankagomez

The real l word to żałosna podróba. Fabuła została zatopiona w przypadkowych scenach lesbijskiego seksu. Nieudana próba odgrzania L worda.

ocenił(a) serial na 10
321akrew

LOL. Czy Wy w ogóle oglądałyście lub macie jakąkolwiek świadomość na czym polega The Real L Word? Po Waszych niezawierających wiedzy komentarzach, dedukuję jednak, że raczej nie. TRLW nie może być "podróbką" TLW o.O?! TRLW jest realistyczne, nie aranżowane, a TLW jest pretensjonalne, ale czemu się dziwić skoro to serial. Real L word jest czymś w rodzaju show, coś takiego jak program tv "Zamian żon" - tzn. ukryte kamery, autentyczne sytuacje, itp. TRLW jest BARDZO warte obejrzenia <3! A do powyższych na przyszłość - nie znasz tematu? = nie mów nic! ;-)

ocenił(a) serial na 9
littlemonsterlg

chyba nie przeczytalas dokladnie "to jest jak "The L Word" tylko z prawdziwymi lesbijkami" . kolezanka prawdopodobnie tez zdaje sobie sprawe z tego ze to reality show, co nie zmienia faktu ze jest to bardzo słaby program (swoja droga chyba nie da sie nie zauwazyc ze to nie jest wyrezyserowane, a wlasciwie - nie wyrezyserowane do konca;). ja nie polecam, ale kazdy ma inny gust. na przyszlosc - nie potrafisz czytac dokladnie = nie pisz nic :P

ocenił(a) serial na 7
biankagomez

Ja gorąco polecam Queer as folk! Do L trafiłam już po Queer i niestety póki co (jestem na 2 sezonie) nie widzę szans, aby ten serial mógł dorównać przygodom Briana, Ema, Michaela i Teda ;)

ocenił(a) serial na 7
MadMatt

Też polecam SFU, choć nie porównywałabym tych seriali aż tak bardzo ;) Aczkolwiek owszem, SFU ma w sobie coś z produkcji Showtime'u, w sumie to (moim zdaniem) więcej, niż Słowo na L ;) Ciekawy serial, ale po Dexterze, Californication, a już przede wszystkim Queer as folk (czy nawet o dziwo Trawce) jednak mi czegoś brakuje, jest mimo wszystko bardziej powściągliwiej zrobiony :)

ocenił(a) serial na 10
gwiazda_poranna

http://kwejk.pl/obrazek/349759/shane,%3C3,l,word.html :)