PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9233
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Czy Bette będzie ostatecznie z Tiną? Bo już nie mogę wysiedzieć :D Jestem w połowie 5 sezonu i chcę wiedzieć :D

ocenił(a) serial na 10
Mefistoself

będą:) ale czeka nas jeszcze 6 sezon, podobno ma się w nim pojawić jakaś dziewczyna, która odrzuciła kiedyś zaloty Bette czy coś takiego...Mam nadzieję, że scenarzyści nie zakombinują za bardzo, bo nie po to czekałam 4 sezony, żeby dziewczyny się zeszły, żeby już w 6stym się rozstały.

ocenił(a) serial na 10
papusiak

To już było by przegięcie :D Wyobrażacie sobie, że tyle czasu itd, a tu się rozstają? A poza tym mają razem dziecko - nie wyobrażam sobie tego!

ocenił(a) serial na 9
mtx

I będą mieć kolejne dziecko, tylko, że tym razem to Bett będzie rodzić.

ocenił(a) serial na 10
willa

Wiem, wiem, ale jakoś nie jestem na 100% przekonana. Mam przeczucie, że te fragmenty raczej są podpuchą (w sensie wyrwane z kontekstu) zamiast takiego realnego fragmentu.
To tak jakby ktoś wyrwał z 5 serii rozmowę B i T, kiedy B zadzwoniła do T zapytać jak ma przeprosić Judy. Wydawałoby się, że to T tęskni za B, a przecież rozmowa była o czym innym..

ocenił(a) serial na 9
mtx

Fragmenty? To rozumiem te z youtube. Jak ktoś ma wiecej to nie pogardzę i będę wdzięczna, za stronki do jakichś info :)

ocenił(a) serial na 10
Mefistoself

Przecież wszyscy, którzy coś wiedzą są zobowiązani klauzulą tajemnicy, a poza tym jak serial ma być w styczniu, to może dopiero teraz się za niego zabierają (6 miesięcy kręcili 12 odcinków, to 8 będzie krócej).

ocenił(a) serial na 10
mtx

ja słyszałam, że już coś tam dłubią, a na youtube widziałam tylko fragmenty niby-dialogów, coś jak urywki scenariusza, ale prawdę mówiąc każdy fan mógłby coś takiego zrobić...

ocenił(a) serial na 9
papusiak

Zastanawia mnie rola tej babki co ma grać byłą znajomą Bette. Na youtube jest z nimi wywiad, więc ta informacja jest na pewno prawdziwa. Byle znów nie rozbili TiBette bo sie potne :D Żart. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
Mefistoself

Showtime has confirmed a sixth and final season for The L Word; unlike the show's previous seasons, it will only last 8 episodes. Studio executives commented on the impressive longevity of the show, with the Showtime president of entertainment Robert Greenblatt saying that The L Word has "surpassed its niche as a gay show." It is set to start production in summer 2008, airing on January 4, 2009.[20]

Producers and writers of The L Word are going to be taking viewers' opinions regarding the final season’s episodes. Some of the most popular topics from fans are regarding the return of Carmen de la Pica Morales, a possible relationship between Jenny and Shane, a wedding between Bette and Tina, and an explanation of the disappearance of Eva ‘Papi’ Torres. Creator Ilene Chaiken denied reports of socialite Paris Hilton guest starring on an interview on gaydarnation.com. [1]

In July, 2008, it was confirmed that Elizabeth Berkley will star in a multi-episode arc of the final season. She will play the straight girl that got away from Bette in college. Berkley and Beals are best friends in real life, having previously worked on the 2002 independent movie Roger Dodger.[21]

za wikipedią

ocenił(a) serial na 9
mtx

Dokładnie to też już czytałam i niepokoi mnie ostatni akapit. :) Ale skoro są przypuszczenia o ślubie, to wszystko będzie si :)

ocenił(a) serial na 10
Mefistoself

nie uważacie, że to okropne grać sceny miłosne z najlepszą przyjaciółką? przecież aktorka, która grała jody przyjaźni się z beals. ja bym tak nie mogła:)
co do paris, dobrze, że to tylko ploty, jakoś nie widzę jej w serialu, jego
jakiśtam prestiż spadłby o kilka punktów.

papusiak

ale na wywiadach Marlee Matlin (Jodi) mówiła, że było im wesoło, gdy grały sceny miłosne ;]

ocenił(a) serial na 9
Mini_5

No cóż, aktorstwo wymaga poświęceń. Ale w US to u większości przypadków, jest tak na porządku dziennym... Jak to się mówi "moda". Dla mnie głupota ;/ No ale co kraj to obyczaj :D

ocenił(a) serial na 10
Mefistoself

Myślę, że to zależy od nich samych. Jeśli im się to podobało, to dobrze. Widać było, że to coś prawdziwego, a nie sztucznego (tak jak np Jenny się sili..)

Jenny i Shane - NIE! NIE! NIE!!!

ocenił(a) serial na 9
mtx

Raczej złe wieści dziewczyny... SPOILERY -
http://www.thelwordonline.com/s6_spoilers.html
spójrzcie na ostatnią wiadomość o Bette i Tinie. Of course to tylko przypuszczenia. Ale w spoilerach zawsze jakaś część jest prawdziwa.

Mefistoself

Nie no,przeciez to bedzie bezsensu jesli Bette i Tina sie rozstana.Schodziły sie przez 4 sezony i teraz znowu "the end tibette"?!?!

ocenił(a) serial na 10
zeta_2

nie nie nie! żadnych zawirowań w związku Bette i Tiny. Dylan i Helena miały niezłą chemię, w sumie mogłaby wrócić. A shane to powinna stawać na głowie, żeby odzyskać przyjaźń Jenny...ale mam nadzieję, że nie będą razem, to by była katastrofa.

ocenił(a) serial na 10
papusiak

przecież będzie ślub.. mają zamknąć przygody, więc będą razem.
Ja też zaraz mogę sobie zrobić coś takiego - wymyślając że Paige wróci i weźmie ślub z Shane - kto mi zabroni?
Nie należy wierzyć we wszystko..

ocenił(a) serial na 9
mtx

Ja też wierzę w tą optymistyczną wersję, że będą razem. Skoro chcą zakończyć serial to będzie to seria pełna happy endów.