PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9236
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

SERIAL NR 1!!!!!

ocenił(a) serial na 8

Już nie mogę się doczekać na odcinki 4 serii, Boże błogosław Internet, bo w naszej TV THE L WORD raczej nie obejrzymy:( Ktoś pisał, że wyświetlali go nawet w Izraelu;) Jesli chodzi o Izrael to całkiem niesłusznie użyte jest to "nawet" bo Izrael jest w rzeczywistości bardzo tolerancyjny i z homo nie robi wielkich afer, tylko traktuje się ich tam normalnie jak każdego... a tak na marginesie - w TV tego nie pokazują- ale Izraelczycy są łagodnie rzecz ujmując rozrywkowi, żeby nie powiedzieć, że rozpustni;) Wracając na polski grunt, TVP 2 (N. Terentiew) próbuje coś robić, byłam w szoku kiedy puścili w 2 BOYS DON'T CRY z H. Swank, ale to jeszcze nawet nie jest światełko w tunelu...

ocenił(a) serial na 9
_Ripley_

Co do pani Terentiew to już nie jest przecież szefem tvp2. Boy's don't cry to żadna rewelacja, zwykły amerykański do tego oscarowy film. 2 puszczała już tytuły o większym kalbrze. Kiedyś chyba widziałem tam "Cal do szczęścia", czy też "Wściekły cal" albo takie "całkowite zaćmienie".

Przed wyborami jeszcze mieliśmy szanse na zobaczenie L word w tv, ale za rządów LPR i PIS nie ma na to najmniejszych szans. Właśnie w faktach było o tym jak w europarlamencie rozmawiają o tym jaki nasz kraj jest nietolerancyjny i słusznie oskarżają o to LPR i radio Maryja. Dobrze że reszta świata zdaje sobie sprawe z problemu, szkoda że nie mają za wiele do powiedzenia.
Strasznie polityczny mi ten post wyszedł.

ocenił(a) serial na 8
_Ripley_

Ja w szoku byłam gdy puścili chyba na TVP2 "Gdyby ściany mogły mówić 2"...Co do L word u nas, kto wie, może TVN by pokazał? W końcu oni są wyjatkowo anty rządowi :)))

miss_russ

hmm, no ja nic nie mówie ale kiedyś za "starych dobrych czasów" ;) to na TVP1 "Bound" puścili :D haha

użytkownik usunięty
viv_2

no lepiej nic nie mow, bo nie odrozniasz filmu zrobionego przez prawdziwych rezyserow w ktorym byl motyw lesbijski od filmu zrobionego przez lesbijki dla lesbijek,propagujacego homoseksualizm.

eeeee, nieładnie.... powiem jedno : #$#@$%$*! (tzn. FAKAJ SIE MATOLE)

użytkownik usunięty
viv_2

tym serialem zachwycaja sie tylko lesbijki, a telewizja jest publiczna wiec dlaczego telewizja ma placic za cos co bedie ogladac 1% spoleczenstwa

ten serial nie tylko oglądałyby lesbijki, to jak by powiedzieć ze nie puszczamy mundialu, bo to też nie zajmuje całego społeczeństwa.

użytkownik usunięty
Zoska7

a kto jeszcze go bedzie ogladac? moze heteroseksualistki ktore po jego obejrzeniu uswiadomia sobie ze zycie lesb jest piekne, wspaniale cudowne itp. itd. zostawia mezow i dzieci i postanowia zostac lesbami?

ocenił(a) serial na 9

Znam heteroseksualną kobiete która była zachwycona tym serialem i po obejrzeniu nawet przez myśl jej nie przeszło że może być lesbijką. Jak ktoś jejst pewny swojej orientacji seksualnej to żadko co jest w stanie ją odmienić, a już na pewno nie serial telewizyjny.
Podążając twoją teorią, na świecie nie byłoby homoseksualistów bo przecież jak oglądają seriale w tv, gdzie są same heteroseksualne osoby, same stają się heteroseksualne.

ikari

podziwiam ze chce ci się to tłumaczyć ;)

użytkownik usunięty
ikari

Na swiecie byloby o polowe mniej homoseksualistow, gdyby nie bylo takich filmow, parad itp. Te filmy utwierdzaja gejow i lesby w tym ze sa normalne a przeciez nie sa. Zreszta swiat to niedlugo zrozumie bo juz powstaja w Holandiigdzie nasilenie homoli jest ogromne kliniki leczace homoseksualizm.

użytkownik usunięty
ikari

Odnosnie podwazania teorii to homoseksualisci naleza do okreslonej grupy osob o slabej psychice i zaburzeniach osobowosci, podatnych na rozne wplywy, szczegolnie w okresie dojrzewania, dlatego nalezy im ograniczyc dostep do takich materialow, bo wtedy nastepuje u nich przekierunkowanie zainteresowan na homosexulane. Jezeli chodzi o to dlaczego nie staja sie heteroseksualistami pod wplywem normalnych seriali, odpowiedz jest prosta, poniewaz maja zmiany chorobowe w mozgu, co zostalo udowodnione naukowo, maja niedobor jakiegos genu i zmniejszona ktora czesc mozgu.

ocenił(a) serial na 9

HAHHAHAHAHA :) dzięki za wspaniałe rozpoczęcie dnia - uśmiałem się do łez.

ocenił(a) serial na 8

Blitz, czy ty czasem nie jestes na etapie "in denial" ... Bo zachowujesz sie jak homoseksualista, ktory nie chce zaakceptowac swojej seksualnosci

miss_russ

Ja myśle, że Blitz-mamusia uciekła od Blizt-tatusia z panią z mięsnego i dlatego biedny Blizt-synuś ma teraz takie rozterki ;( chlip (głaszcze)

użytkownik usunięty
viv_2

juz ikari wpadl na ten genialny pomysl( napewno natchnal go jeden z odcinkow tego serialu) ale prawda jest brutalna, zycie to nie serial i homoseksualisci szukaja sobie partnerow seksualnych we wlasnym srodowisku np w klubach dla homoseksualistow lub przez stronki internetowe o heteroseksualistach moga sobie pomarzyc wzdychajac do zdjec angeliny jolie albo sasiadki z naprzweciwka:-)

użytkownik usunięty
viv_2

juz ikari wpadl na ten genialny pomysl( napewno natchnal go jeden z odcinkow tego serialu) ale prawda jest brutalna, zycie to nie serial i homoseksualisci szukaja sobie partnerow seksualnych we wlasnym srodowisku np w klubach dla homoseksualistow lub przez stronki internetowe o heteroseksualistach moga sobie pomarzyc wzdychajac do zdjec angeliny jolie albo sasiadki z naprzweciwka:-)

ocenił(a) serial na 9

Ja poprostu chciałem cię skłonić do wyjawienia źródła twojej homofobii, i to było bardziej w formie żartu niż na poważnie. Jesteś tak bardzo zbulwersowany czymś tak błachym jak serial tv o lesbijkach, że jest to naprawde odrobine podejrzane.

ocenił(a) serial na 8

A to malo bylo/jest heteroseksualistow, ktorzy zmienili druzyne? Samo zycie daje przyklady. Kierujesz sie stereotypami.

użytkownik usunięty
miss_russ

Mowisz to na podstawie wlasnych doswiadczen(zmieniles druzyne)? Jezeli chodzi o ludzi ktorzy, jak to nazywasz zmieniaja druzyne to nie sa to heteroseksualisci tylkohomoseksualisci,ktorzy probowali zyc normalnie ale z wielu powodow np braku odpowiedniej opieki medycznej niewytrzymali, mozna to porownac do alkoholizmu.

ocenił(a) serial na 9

ja to bym na twoim miejscu pomyślał o opiece medycznej nad sobą, taką homofobie to się leczyyć powinno. To na pewno nie jest normalne że żywisz nienawiść do grupy ludzi z którą, jak sam twierdzisz, nie masz całkowicie nic wspólnego.

ocenił(a) serial na 8

Ja nie, choć nie wykluczam, że gdybym spotkała kogoś, kto sprawiłby, że moje serce naprawdę zaczęło by bić szybciej, to kto wie... Nigdy nie mów nigdy. To jednak wymaga ogromnej odwagi i rezygnacji z wielu marzeń. Znam takich co zmienili drużunę i bynajmniej nie odbywało się to tak, jak piszesz. Po prostu spotkali kogoś kogo pokochali bez względu na płeć.
Tak poza wszystkim, to nie rozumiem jak ludzie wierzący zwłaszcza (i to bez względu na wyznawana religię) mogą tak nienawidzieć homoseksualistów. Przecież to Bóg ich stworzył takimi jacy są. Homoseksualizm nie jest czymś nabytym w trakcie życia, po prostu jedni czują pociąg do płci przeciwnej, a inni do tej samej. Tak naprawdę to o miłośc przecież chodzi, więc jak można kogoś nienawidzieć za to, że kocha?!

użytkownik usunięty
miss_russ

Bog stworzyl tez: pedofili, zoofili, nekrofili, gwalcicieli, mordercow itp. itd.

ocenił(a) serial na 7

Tak? Bóg stworzył pedofili, zoofili, gwałcicieli, morderców itd itd? A ja zawsze myślałam, że Bóg stworzył człowieka i dał mu wolną wolę i to kim on się stanie zależy już od niego samego a nie od Boga. A bycie samym homoseksualistą nie jest grzechem, grzechem jest bycie czynnym homoseksualistą.

ocenił(a) serial na 9
Sandritto

Kim jesteś żeby stwierdzać co jest grzechem a co nie?
Czynny homoseksualizm, zdefiniuj proszę. Gdzie przebiega granica?? Co jest już "czynem"?? Wszystko co nie jest myślą??

użytkownik usunięty
miss_russ

I smieszne jest to powolywanie sie na milosc blizniego, przeciez pederasci i lesby to w wiekszosci ateisci

ocenił(a) serial na 8

W wiekszosci? Dysponujesz jakimis danymi statystycznymi?