PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9233
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Stereotypy

ocenił(a) serial na 10

Przenoszę wątek z tematu o koniu i małpce, żeby nie robić bałaganu. Co sądzicie o stereotypach:
-lesbijki ubierają się w szerokie T-shirty,
-szerokie wojskowe spodnie,
-sportowe buty,
-sportowu,luźny ubiór
-nie malują się,
-krótkie włosy,
-noszą obrączki na kciuku,
-mają krótkie paznokcie

a teraz taki który właśnie przeczytałam przy okazji szukania jakiś może co głupszych stereotypów:
"Niektórych na portalu „Nasza klasa” łatwo zidentyfikować, bo zamiast męża, żony czy dziecka prezentują się na tle zwierząt czy ciekawych miejsc odwiedzanych podczas podróży.'

mtx

Rowniez przenosze swoja odpowiedz(nie zauwazylam wczesniej tego posta):
Hm...jezeli o mnie chodzi to zaden z tych wymienionych stereotypow do mnie nie pasuje,nosze dlugie wlosy ,lubie makijaz paznokcie...nie mam ani krotkich ani dlugich ubieram sie raczej kobieco rzadko "nosze sie" na sportowo, co prawda mam duzo zdjec z moim kotem ;)ale mam kolezanki ktore nie sa lesbijkami i tez maja ich od groma.Jednak musze powiedziec ze kiedy pojawiam sie gdzies miedzy ludzmi z branzy rzucaja mi spojrzenia w stylu"chyba urwala sie z innej bajki", kiedys jakas dziewczyna powiedziala ze w ogole nie przypominam les...

ocenił(a) serial na 10
mtx

-lesbijki ubierają się w szerokie T-shirty,
(lubię też wąskie, ale szerokimi nie gardzę, zwłaszcza jak gorąco jest)
-szerokie wojskowe spodnie,
(rureczki są ok, noszę jeansy, a nie bojówy..)
-sportowe buty,
(nie lubię szpilek, bo ja na płaskim się co chwilę wywalam, a co dopiero na koturnie?)
-sportowu,luźny ubiór
(obcisły elegancki też jest fajny :D)
-nie malują się,
(lekkie zakrycie pryszczy każdemu się przyda)
-krótkie włosy,
(do ramion się liczy??)
-noszą obrączki na kciuku,
(brak biżuterii)
-mają krótkie paznokcie
(jak mi się nie chce obciąć... ale rozumiem sensowność takiego zabiegu :D)
-zdjęcie ze zwierzakiem
(zwykle jest tylko moje zdjęcie, bo to mój profil)

a tak na serio, to kurcze pasuję do opisu :D na facebooku mam zdjęcie z psem, nie maluję się, adidasy i sportowo i wolę krótsze włosy niż dłuższe..

może jednak coś w tym jest??
ale nie zamykałabym się aż tak..

ocenił(a) serial na 10
mtx

ja mam w miarę długie włosy, krótkie paznokcie, bo nie umiem ich zapuścic(łamią się) lubie kobiece ciuchy, choć unikam spódnic, myślę, że nie pasuję do stereotypowej lesbijki. Tyle tylko, że czasem nieświadomie siadam w dużym rozkroku;)

mtx

Raczej nie pasuje do tego opisu: dlugie wlosy, brak szerokich spodni w garderobie, raczej jeansy badz rurki, co do makijazu to okazjonalnie, brak bizuterii, facebook -zdjecie z dalekiej przeszlosci, mialam wtedy jakies 2 latka :D .

ocenił(a) serial na 10
agnes_89

połącz się ze mną na Facebooku ;)
poszukaj Moniki Czaplickiej z psem na zdjęciu..

ocenił(a) serial na 7
mtx

- nie nosze szerokich t-shirtów
-nie nosze szerokich wojskowych spodni
- buty, hmmm kozaki bardziej sportowe niz eleganckie ale tych 2. pewnie bym sie zabiła
- hmm sportowy ubiór... nie wiem,
-mam długie włosy
- nie nosze obrórączki
- paznokcie, hmm czasem obcina na zupełnie krótko ale generalnie nie przejmuje sie nimi

tak, nie maluje sie a jak już to rzadko

co do naszej klasy faktycznie mam ponad 100 zdjęci ze zwiedzania Hiszpanii w tym roku...