PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9236
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Tak pomyślałam, że możemy trochę pofantazjować na temat kogo można by obsadzić w polskiej wersji L word'a. Chodzi mi o to abyście podawały/li swoje typy polskich aktorek, które mogłyby zagrać poszczególne charaktery.
Mój typ:

Jenny - Edyta Herbuś - jakieś podobieństwo jest, a obydwie mnie irytują, może to dlatego. : )

ocenił(a) serial na 10
wyloguj_sie_2

a kto mógłby zagrać Shane...??:>
pierwsze co mi przyszło do głowy to Kazia Szczuka haha, ale ona chyba już troszkę za starachyba jest;P no i nie jest aktorką...
mamy w ogóle jakies krótko ścięte aktorki??:|
mamy! Ania Mucha:] ale ona nie pasuje na Shane.. więc nie wiem czy takowa istnieje.. wiadomo że można ściąć jakiejś włosy, ale przez to trudno mi sobie kogokolwiek wyobrazić jako Shane..:|
Anna Przybylska mogłaby chyba zagrać Helene...:>
Grażyna Szapołowska jako Phillis:D
Cichopek albo Bujakiewicz dałabym na Alice, bo obie takie przyjazne są:]
a kto mógłby zagrać polską Bette??

acidd

Szapołowska jako Phillis pasuje idealnie.
Bette to może Omenaa Mensah, tylko taka 'czekoladka' przychodzi mi na myśl.

ocenił(a) serial na 10
wyloguj_sie_2

w roli helenki widziałabym elisabeth dude, ale to dlatego, że one mi się podobają:)

acidd

tak sobie myslalm, ze Carmen moze zagrac Marta Zmuda-Trzebiatowska (obie sa hot;)
a co do Alice to nie daj boze Cichopek! lepsza juz Agnieszka Dygant ze wzgledu na to, ze jest zabawna

ocenił(a) serial na 10
hej_ka

Żmuda też mi pasuje na Carmen, na Alice rzeczywiście lepsza Dygant, Cichopek się nie nadaje...a kogo typujecie na Marine?

ocenił(a) serial na 8
acidd

O Boże, tylko nie Cichopek, błagam

ocenił(a) serial na 10
wyloguj_sie_2

A ja bym w roli Jenny widziała właśnie Przybylską- obie piękne, zmysłowe- z tym, że Mia jest zdecydowanie lepszą aktorką niż Ania... Ale myślę, że może być.
Żmuda do Carmen pasuje idealnie- no może brakuje jej latynoskiej urody, ale jest równie urocza i ujmująca jak Sarah.
W roli Alice... Iza Kuna! Tak, zdecydowanie, Alice jest postacią bardzo humorystyczną, a Iza ma ogromny talent komediowy, wystarczy luknąć na "Lejdis". Poza tym jakoś tak mi nawet pasują wizualnie.
Na Tine mi Dereszowska pasuje, chociaż może trochę wiek nie ten, ale w końcu zawsze można bohaterki odmłodzić :) A na Bette chyba p. Dygant, bo nie mamy w Polsce aktorek o takiej karnacji jak oryginalna Bette.
A Shane... Tutaj duży problem. Z jednej strony nawet obstawiałabym Muchę, ale jakoś nie potrafię sobie jej wyobrazić, no i budowa ciała nie ta :) Wszystko dlatego, że u nas nie ma aktorek z krótkimi włosami, a to nie daje nam żadnego wyobrażenia.
No a kto na Maxa/Moire? Pomijając fakt, że nikt nie jest podobny wizualnie, to jeszcze trzeba sobie zadać pytanie czy w naszym kraju znalazłby się ktoś kto miałby na tyle odwagi żeby zagrać taką rolę?
A czy któraś z wymienionych aktorek chciałaby grać lesbijkę?
No i oczywiście- nasz rząd w życiu nie zgodziłby się na emisje takiego serialu. Chyba sobie dłuuuugo poczekamy na polską wersję L Word
A prawdę powiedziawszy mi by w zupełności wystarczyło gdyby chociaż jakaś polska stacja wyemitowała ten serial.

julliettaa

ba...
co racja to racja- niestety zyjemy w "iraku" tolerancji gdzie kazdy jej przejaw traktowany moze byc jako zdrada katolskiego spoleczenstwa;]
no ale tak na powaznie, cholernie bym sie cieszyla gdyby L word bylo w Polsce, bo oznaczalo by to ze wreszcie z ciemnogrodu ruszamy w strone swiatla. co jak co ale wszystkim tym nietolerancyjnym dupkom f***y by szybciej na czolach powyrastaly niz zgdozili by sie na, po pierwsze, lesbijski (gin, przepdanij!) serial a co dopiero w polskim wydaniu
ale walic ich
...
wracajac do tematu to mam nadzieje, ze dla Anny Dereszowskiej miejsca nie zabraknie;)

ocenił(a) serial na 10
hej_ka

Otóż to... Niestety, na emisję serialu w polskiej stacji jeszcze sobie bardzo długo poczekamy, że o polskiej wersji nawet nie wspomnę...
Ania Dereszowska myślę że by się zgodziła, w "Niani" też grła epizod jako lesbijka :) No i jest piękna.
Co do Shane, to wpadło mi do głowy, że Różdżka ostatnio krótkie włosy nosi... W sumie mogłaby nawet być.

julliettaa

jasne, ze Rozdzka sie nadaje! ma tak samo niski, zmyslowy glos jak Kate. jak na nasze, polskie realia to strzal w 10

wyloguj_sie_2

Co do Różdzki i Kuny to strzał w dziesiatke,Szapołowska jako Phillis rowniez...jako Tine proponowalabym Olszowke.

ocenił(a) serial na 9
Pina86

Moje typy: Kasia Bujakiewicz jako Alice, Różdżka - Shane, Trzebiatowska - Bett, Szapołowska - Phillis, Iza Kuna - Tina, Ania Mucha - Jenny. Z resztą obsady miałabym problem... Została mi jeszcze Helena, Kit, Carmen, Dana. Dlatego dochodzę do wniosku, że w Polsce nie ma szans. Chociaż powstaje nowy film twórców Lejdis, gdzie Iza Kuna i Boczarska (grała Arletke w Lejdis) zagrają parę. Może być ciekawie. W sumie to nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
willa

oooo :D a skąd o tym wiesz?? i może powiesz cos więcej:D

ocenił(a) serial na 9
acidd

Tutaj znajdziecie trochę informacji:

http://film.wp.pl/id,85991,title,Nowy-film-tworcow-Lejdis-od-sierpnia-bedzie-sie -krecil,wiadomosc.html?ticaid=16895

ocenił(a) serial na 9
willa

a tutaj jest coś więcej:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=48265&klik=polecamy

ocenił(a) serial na 10
wyloguj_sie_2

Myślę, że powinnyśmy się skupić na oddaniu charakteru postaci, a nie na wyglądzie..

Jenny - Anna Mucha
Dana - Agnieszka Dygant
Al - Anna Dereszowska
Tina - Edyta Olszówka
Bette - Danuta Stenka
Shane - Magdalena Różczka
Helena - Elisabeth Duda
Phillis - Grażyna Szapołowska
Carmen - Marta Żmuda-Trzebiatowska
Kit - Izabela Kuna
Max - Katarzyna Maciąg?

http://www.petycje.pl/petycja/3451/serial.html

ocenił(a) serial na 10
wyloguj_sie_2

No to moja ostateczna lista:

Jenny- bardzoooo chciałabym zobaczyć w tej roli Alicję Bachledę- Curuś, i dopiero niedawno mi to wpadło do głowy :) Ania Mucha w długich włosach ( KONIECZNIE!) też by uszła
Shane- Magda Różdżka
Helena- Ania Przybylska
Alice- Iza Kuna
Carmen- Marta Żmuda
Bette- Danusia Stenka jest strzałem w 10!
Tina- Magda Cielecka
Nikki- Ania Dereszowska
Marina- Edyta Olszówka- wiem, że wygląd zmieniony o 180 stopni, ale Edyta pasuje mi do roli famme fatalle, która z niewinnej Jen zrobi lesbijkę :)
Max- Kasia Maciąg jest wydaje mi się, dobrą kandydatką.
Phylis- Szapołowska
Marc- Marcin Bosak?
Jodi- Dorota Kamińska
Dana- Aga Dygant
Kit- może Ania Guzik?
Tim- Marcin Dorociński

ocenił(a) serial na 10
julliettaa

Madzia Cielecka jako Tina to też bardzo dobry pomysł :)

Nie wiem czy Olszówka to taka famme fatalle... hmmm...

ocenił(a) serial na 10
mtx

Magda Cielecka od wielu, wielu lat jest moją ulubioną polską aktorką więc gdzieś ją wcisnąć musiałam. Padło na Tinę :)
Edyta może pięknością nie jest ale jej głos uwielbiam, jest bardzo zmysłowy, dlatego mi przypasowała na famme fatalle. No i ogólnie... nie mamy w Polsce zbyt wielu ciemnowłosych aktorek więc ciężko mi było wybrać kogoś na Marinę .