Piękna i zemsta
powrót do forum 1 sezonu

Po pierwsze dlaczego nie słychać protestów na temat braku różnorodności koloru skóry aktorów tego "potworka". Skoro RPA to powinno być sporo białych. A po drugie, to jestem na 100% przekonany, że nie ma tam (RPA) tak dużej firmy (dowolna działalność) prowadzonej przez czarnoskórą rodzinę, czyli można spokojnie ten serial wcisnąć do economical fiction.

SolidSnake77

No przecież już Ciebie najwyraźniej boli dupsko. Odnośnie kwestii własności firmy, to nigdzie nie pisze, że serial jest na podstawie rzeczywistych zdarzeń/realiów. Ktoś miał wizję i sobie zrobił, jak chciał.

SolidSnake77

RPA to nie Polska, nie wiem, skąd zaskoczenie. Za wikipedią: "Około 80% społeczeństwa stanowią czarnoskórzy, 9% koloredzi a 8% biali." Faktycznie obsada powinna być co najmniej w "sporej" części biała, co z tego, że co najmniej 90% społeczeństwa jest poc.
Serial po pierwszym odcinku zapowiada się w najlepszym razie na średniaka, ale niektórym wystarczy już brak białych aktorów i mózg im wysiada.

oeone

Chodzi mi o to, że nawet "Czarnobyl", był atakowany jako zbyt biały i ktoś tam doszukał się jednego czarnoskórego czerwonogwardzisty usuwającego skutki awarii. A tu jakoś nikt nie protestuje (ja się nie liczę). Czarne elfy - tak, ale biali biznesmeni w RPA już nie.

SolidSnake77

Żeby chociaż biali sprzątali im tam w domciu... :D

GalkaM

Hahahaha ale mnie rozbawiłaś!!!