Scheda: Sezon 1 Scheda sezon 1, odcinek 7
odcinek Scheda (2025)

Scheda | odcinek 7

46m
6,4 185  ocen
6,4 10 1 185
Scheda
powrót do forum s1e7

Jakim cudem nikt nie zrobił badań DNA zwłok?

Maciek tak się ukrywał, że aż numeru telefonu nie zmienił?

Pytanie dodatkowe: nadal nie wiem, czemu Johnny nie przepisał spadku bezpośredniego na Maćka?

Mati_jj

Dot. 3 punktu. Pewnie dowiemy się tego w ostatnim odcinku. A może i nie

A_La

Przeciez juz jest koniec.

dudo90

Masz rację. Ktoś wprowadził mnie w błąd że będzie 8 odcinków

ocenił(a) serial na 7
A_La

Ja też przed premierą 1 odcinka widziałam, że było wypisane 8 odcinków a z jakieś 2 tygodnie temu (jak ogłosili, że 17.10 jest premiera 3 sezonu "Odwilży") spojrzałam na rozpiskę odcinków "Schedy" to się okazało, że jest 7 odcinków

Sylwinka1991

Ale jak sie sprawdza na google to jest info ze ostatni odcinek bedzie 10 października, a skoro Odwilż 17 to by sie zgadzało więc moze jakiś błąd na filweb

ocenił(a) serial na 7
blood_angel_2

Powinien być ten 8 odcinek bo tak ni w pięć ni w dziesięć skończyli ten 7-my odcinek

ocenił(a) serial na 6
Mati_jj

Ad 1 jeśli najbliższa rodzina rozpoznala zwłoki, to może nie trzeba było. Ad 2 może zmienił i wtajemniczeni i znali numer. Ad 3 Johnny był nieprzewidywalny i taki numer zrobił

Ewiatko

Test

Mati_jj

Myslalem o tym i Johny zrobil logicznie z majatkiem. Jakny przepisal ma corke i Pawła to Maciek moglby podwazyc to wyjawiajac morderstwo ojca i cala ziemia oraz dobre imie rodziny przepadloby. Tego nie chcial na pewno J. Z kolei przepisanie na Macka spowodowaloby ze on by to sprzedał , a J. chcial by ziemia pozostała w rodzinie. A tak zablokowal ziemie, dajac Mackowi i reszcze rodzenstwa czas na dogadanie. Wszystkie opcje byly na stole. Dzierzawa Pawlowi, powrot Macka na Hel, etc

Mati_jj

Ja za to nie mogę zrozumieć, po co porywacz Mai nagle ją w tej łódce rozwiązał i odkneblował

martina_kowalska

Mialo wygladac na samobójstwo, inaczej Maciek ojciec mialby problemy, główny podejrzany, śledztwo dlugie itd.

ocenił(a) serial na 6
Mati_jj

Ja nie rozumiem innej rzeczy, jak to możliwe że mafia która ścigała Maćka o grube miliony zostawiła w spokoju jego rodzinę? dlaczego nie ścigała Mai za długi ojca? Przecież miała spadek, mogli ją zmusić do oddania tych pieniędzy. PO drugie dlaczego mafia nie próbowała odzyskać długu u Pawła który ostatecznie dostał ziemię? skoro Maciej był winny miliony to jakim cudem mafia zostawiła w spokoju jego żonę, córkę, rodzeństwo?

ocenił(a) serial na 6
MMteatro

No przecież ścigała, przecież Maję porwał

ocenił(a) serial na 6
Ewiatko

Ścigała kiedy Maciek jeszcze oficjalnie żył, po jego "śmierci" już nie. Mafia odpuściła wszystkim, Maja spokojnie przepisała spadek na wujka i dziwnym trafem nikt nie próbował ściągnąć długów z Pawła. A żona i córka żyły sobie spokojnie

ocenił(a) serial na 6
MMteatro

No jak to w filmie... A samo zakończenie też jak bajka.

Ewiatko

No nie... Nie przepisala ziemi na wujka Pawla tylko wydzierzawila na 40 lat. Jak miala przepisac skoro jest nieletnia? O to chodzilo w filmie ze nie mogla dysponowac ta ziemia jako niepelnoletnia. Dlatego Stary przepisal na nia w testamencie po to by rodzeństwo tj, Maciek, Pawel, siostra miali czas na dogadanie sie.

Klemson

Co do mafiii to bylo mowione ze po sfingowanej smierci Maćka, zyli biednie i nie moeli kasy.
Choc z drugiej strony taka mafia powinna sie zastanowic gdzie ich cyngiel zniknął. Samochod zostawiony w Gdańsku. Powinni tez miec wtyki i dowiedziec sie ze dostaną 4 bańki za Maćka i wtedy ich zastraszyć i zabrac kase.
Dodatkowo mogli przeciez dalej próbować zabic te córkę tzn wypadek czy samoboj i wtedy ziemia przechodzi na matkę i wtedy ja potorturowac do sprzedazy.

ocenił(a) serial na 6
Klemson

Raczej nie do mnie miało trafić to Twoje wyjaśnienie

ocenił(a) serial na 5
Mati_jj

Dodałbym jeszcze kwestię zachówku i braku wszczęcia postępowania za składanie fałszywych zeznań przed sądem