Jakim cudem nikt nie zrobił badań DNA zwłok?
Maciek tak się ukrywał, że aż numeru telefonu nie zmienił?
Pytanie dodatkowe: nadal nie wiem, czemu Johnny nie przepisał spadku bezpośredniego na Maćka?
Ja też przed premierą 1 odcinka widziałam, że było wypisane 8 odcinków a z jakieś 2 tygodnie temu (jak ogłosili, że 17.10 jest premiera 3 sezonu "Odwilży") spojrzałam na rozpiskę odcinków "Schedy" to się okazało, że jest 7 odcinków
Ale jak sie sprawdza na google to jest info ze ostatni odcinek bedzie 10 października, a skoro Odwilż 17 to by sie zgadzało więc moze jakiś błąd na filweb
Powinien być ten 8 odcinek bo tak ni w pięć ni w dziesięć skończyli ten 7-my odcinek
Ad 1 jeśli najbliższa rodzina rozpoznala zwłoki, to może nie trzeba było. Ad 2 może zmienił i wtajemniczeni i znali numer. Ad 3 Johnny był nieprzewidywalny i taki numer zrobił
Myslalem o tym i Johny zrobil logicznie z majatkiem. Jakny przepisal ma corke i Pawła to Maciek moglby podwazyc to wyjawiajac morderstwo ojca i cala ziemia oraz dobre imie rodziny przepadloby. Tego nie chcial na pewno J. Z kolei przepisanie na Macka spowodowaloby ze on by to sprzedał , a J. chcial by ziemia pozostała w rodzinie. A tak zablokowal ziemie, dajac Mackowi i reszcze rodzenstwa czas na dogadanie. Wszystkie opcje byly na stole. Dzierzawa Pawlowi, powrot Macka na Hel, etc
Mialo wygladac na samobójstwo, inaczej Maciek ojciec mialby problemy, główny podejrzany, śledztwo dlugie itd.
Ja nie rozumiem innej rzeczy, jak to możliwe że mafia która ścigała Maćka o grube miliony zostawiła w spokoju jego rodzinę? dlaczego nie ścigała Mai za długi ojca? Przecież miała spadek, mogli ją zmusić do oddania tych pieniędzy. PO drugie dlaczego mafia nie próbowała odzyskać długu u Pawła który ostatecznie dostał ziemię? skoro Maciej był winny miliony to jakim cudem mafia zostawiła w spokoju jego żonę, córkę, rodzeństwo?
Ścigała kiedy Maciek jeszcze oficjalnie żył, po jego "śmierci" już nie. Mafia odpuściła wszystkim, Maja spokojnie przepisała spadek na wujka i dziwnym trafem nikt nie próbował ściągnąć długów z Pawła. A żona i córka żyły sobie spokojnie
No nie... Nie przepisala ziemi na wujka Pawla tylko wydzierzawila na 40 lat. Jak miala przepisac skoro jest nieletnia? O to chodzilo w filmie ze nie mogla dysponowac ta ziemia jako niepelnoletnia. Dlatego Stary przepisal na nia w testamencie po to by rodzeństwo tj, Maciek, Pawel, siostra miali czas na dogadanie sie.
Co do mafiii to bylo mowione ze po sfingowanej smierci Maćka, zyli biednie i nie moeli kasy.
Choc z drugiej strony taka mafia powinna sie zastanowic gdzie ich cyngiel zniknął. Samochod zostawiony w Gdańsku. Powinni tez miec wtyki i dowiedziec sie ze dostaną 4 bańki za Maćka i wtedy ich zastraszyć i zabrac kase.
Dodatkowo mogli przeciez dalej próbować zabic te córkę tzn wypadek czy samoboj i wtedy ziemia przechodzi na matkę i wtedy ja potorturowac do sprzedazy.