PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38885}

Seks w wielkim mieście

Sex and the City
1998 - 2004
7,6 80 tys. ocen
7,6 10 1 80258
7,5 20 krytyków
Seks w wielkim mieście
powrót do forum serialu Seks w wielkim mieście

Książka

ocenił(a) serial na 10

Zastanawiam się jak to możliwe ze tak świetny serial powstał z dosyć średniej książki:)

dklca5

zgadzam się w 100%

książkę przeczytałam i oddałam - po prostu nędza
serial genialny

ale taka sama sytuacja jest z Dziennikiem Briget Jones - książka kiepska, film niczego sobie

ocenił(a) serial na 8
delishya

A ja uważam, że książka jest ok. O ile się nie mylę, to zbiór felietonów o życiu seksualnym nowojorczyków, pisanych przez Bushnell. Carrie, to jej serialowe alter-ego. Jeśli ktoś spodziewał się romansu, to na pewno srogo się zawiódł. Serial jest luźno oparty na wątkach pojawiających się w książce i kreuje tylko kilkoro bohaterów, którzy się tam przewijają. Mnie się podobała, ale dopiero za drugim podejściem, równolegle z poznawaniem serialu.

ocenił(a) serial na 10
dklca5

Książka zyskuje po kilkukrotnym przeczytaniu. Niekoniecznie trzeba ciągle powtarzać całą treść, ale czytać niektóre felietony. Wtedy wszystko składa się na cudowną całość.
Popełniłem ten błąd, że myślałem o książce jako opisach przeżyć czwórki bohaterek z serialu. Zauważyliście może, że Charlotte w ogóle nie występuje w książce? Ale ogolnie książka jest zgrabnie napisana, na początku wybitnie słaba i niemożliwa do przeczytania, ale dalej kawał dobrej roboty :)

ocenił(a) serial na 10
Zombie

Może spróbuje przeczytać kolejny raz i zmienię zdanie:)