PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655244}
5,9 75  ocen
5,9 10 1 75
Senran Kagura
powrót do forum serialu Senran Kagura

nie ma co

ocenił(a) serial na 6

generalnie nie ma co się czarować, chodzi tu o cycki

ocenił(a) serial na 6
piobzo

pod koniec coś się poprawiło w klimacie, ale to może 4-3 odcinki ostatnie, tak to generalnie wybieg i pastwisko.... fajny opening, niezła ścieżka dźwiękowa... animacje nawet, grafika niczego sobie... niestety fabuła gdzieś zginęła gdy była na wycieczce w górach... niby coś tam iskrzyło z jakimś pomysłem.. ale dla serii o tej ilości wypukłości ekranu, to za mało aby przykuć uwagę, oglądało się to z przekąsem... zastosowane gagi raczej mogły wywołać uśmiech niż, śmiech... seria raczej przeciętna.

ocenił(a) serial na 7
piobzo

A mi się to fajnie oglądało i nie dla tego, że tam to cyce wylewały się z ekranu. A raczej dla tego, że autorzy bardzo luźno sobie podeszli do tematyki nija. Oszczędzono nam w tym anime czego to mieczem nie można odrąbać i ile juchy tryśnie na ekran. Dla mnie to bardzo pozytywne anime, takie enrgiczne. Fabuła to nie szczyt fabuł, ale ujdzie w tłoku. Co do samych bohaterek, to każda z nich ma ciekawą przeszłość mówię o tych pozytywnych i negatywnych bohaterek, szkoda, że nie bardzo to tak rozbudowali.

maciejerzy

Mam bardzo podobne odczucia. Zacząłem od gry Senran Kagura: Shinovi Versus i bardzo mi się spodobała, więc fabularnie tutaj nic mnie zaskoczyło. Cóż, można powiedzieć, że w grze niektóre wątki zostały lepiej pokazane niż w anime, bo faktycznie kilka pierwszych odcinków nie zapowiadało tak dobrej końcówki. Fizyka piersi jak zwykle bez zarzutu, trochę humoru, dobre sceny walk i muzyka. Bohaterek chyba nie da się nie polubić. Każda bardzo wyrazista i mająca ciekawą historię. Mój osobisty minus anime, to za mało Hibari, ale co tam, nadrobię to sobie w grze ;)

piobzo

nie każda komedia jest od tego by wywołać śmiech, tylko właśnie uśmiech.....

ocenił(a) serial na 7
piobzo

Przyjemniej (dużo) ogląda się, jeśli wcześniej grało się w grę, na której podstawie jest ta seria :) Jakbym nie grał wcześniej to w ogóle chyba bym nie zaczynał oglądać tego anime. Reszta tak jam piszesz :)

ocenił(a) serial na 7
rascal0pl

http://rascal.pl/anime-manga-japonia/senran-kagura-2013/
jakby ktoś chciał czegoś więcej się dowiedzieć.

rascal0pl

Mógłbyś polecić coś podobnego jak Senran Kagura? Nie znam się za bardzo na anime, jakoś zrzucałem je na drugi plan na rzecz filmów i dram między innymi Japońskich. Byłbym wdzięczny za polecenie mi czegoś w tym stylu :)