PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=841036}

Servant

2019 - 2023
7,2 5,3 tys. ocen
7,2 10 1 5286
7,5 4 krytyków
Servant
powrót do forum serialu Servant

To, wbrew bełkotowi niektórych "krytyków", zapowiada kawał dobrego kina. Dopiero co zacząłem ale już mogę powiedzieć, że Lauren Ambrose gra tragicznie. Może taka maniera ma uzasadnienie w fabule i to później zostanie wykazane, wtedy odszczekam. Póki co poziom teatrzyku szkolnego. Reszta ok, ale naprawdę za krótko jeszcze, żeby cokolwiek powiedzieć. Dobre zdjęcia.

Właśnie jestem na 7 odcinku i mam wrażenie że pomysły były tylko na pierwsze 5 a potem się zobaczy, groteska i głupota, niektóre wątki dodane bez sensu, nie wierze że to sensownie zakończą.

ocenił(a) serial na 9

Ambrose zagrała wspaniale - ja ją pamiętam z rewelacyjnego „Sześć stóp pod ziemià”.
Tutaj musiała zagrać wkurzającą babkę, z tymi swoimi manierami, humorami, od razu widać, że to śmiech przez łzy. Jednak i mnie to irytyowało, nie lubię takiej gry, mimo że pewnie o to chodziło. Zwróciłam uwagę, że ona w ogóle nie kochała męża - był wstrętna dla niego, złośliwa. Pewnie obwniała go o śmierć dziecka. Trochę to dla mnie naciàgane z tą śmiercią dziecka - ale wiem, że takie rzeczy się zdarzajà. Chociaż ja mam syna i nie wyobraźam sobie, aby coś takiego mu się stało. Brakowało mi scen po tym jak Dorothy odkrywa, że dziecko nieżyje, co dalej. Jak brat wszedł do domu. Co było wtedy ? Zostawili widzom urywki, a ja chciałam to zobaczyć w całości.