Każdy ma inny gust. Serial jest inny, jest nieprzewidywalny to ciekawi co sie stanie w kolejnym odcinku. Ale każdy lubi co innego.
Trochę śmieszna zaczepka, izulowa. Żałosną bym jej nie nazwał, ale trochę śmieszną na pewno.
Pedałów też nie lubię, ale żeby przez to temu serialowi dawać 1? Zgadzam się z izulową, jesteś po prostu śmieszny. Serial jest inny, ogląda się go bardzo dobrze. Polecam.
Nie każe ci się zgadzać z moją oceną. Serial oceniłem ciut wyżej a jedną gwiazdkę dałem dlatego, żeby jasno określić: nie zachęcam do oglądania pokrzywieńców.
...a jeżeli uważasz, że jestem śmieszny, to się śmiej. Na zdrowie.
Słyszałeś o byłym szefie Ku Klux Klanu? Przyłapano go na seksie z czarnoskórym mężczyzną. Jak to mówią "kto się czubi ten się lubi" więc może uważaj z deklaracjami.
Dziwna paralela. Co ma wspólnego historyjka o byłym szefie KKK i jego skrzywieniach z moja oceną serialu? Uważasz, że oceniając spedalone sceny w filmie tak, jak uważam, że należy je ocenić "czubię się, żeby się lubić"?
Naprawdę?
I mam uważać z deklaracjami? Sprawdź w słowniku słowo "deklaracja" i odnajdź takową w moim poście. Powodzenia.
Ottt, w USA i wielu innych państwach serial zawdzięcza solidną część fandomu, jak i swojego sukcesu tym "pedziom", więc kilka wielce oburzonych polaczków-cebulaczków im nie robi. Pozdrawiam i mam nadzieje, że ci ulżyło.
Ja już dawno zakończyłam swoją edukacje w gimnazjum, ale o ile się nie mylę o tolerancji było w 2 klasie, także zapraszam na lekcję.
Nie masz żadnego argumentu, tylko prostacko wrzucasz wszystkich do jednego worka. Tak samo mogę sobie powiedzieć, że w USA pary heteroseksualne gwałcą dzieci. Gorzej, w Polsce mężczyźni gwałcą małe dziewczynki, co oczywiście znaczy, że każdy mężczyzna jest gwałcicielem. Lepiej nie oglądaj filmów z udziałem mężczyzn, przecież to chore, no fuj, powinni przed takim czymś ostrzegać, haha. Jesteś śmieszny i piszesz takie brednie, że odechciewa się czytać. Nie wiem, ale nie da się z tobą na poważnie, bo jesteś po prostu zwykłym homofobem i prostakiem. Żyjesz we własnej wizji świata, nie potrafisz otworzyć oczu. Sama nie akceptuje wszystkich aspektów życia w związkach homoseksualnych, ale jestem osobą tolerancyjną, a ty? Przejedziesz się jeszcze na swoim światopoglądzie.
Z mojej strony to wszystko.
Nikt Ci nie każe oglądać tego serialu. Jednym się podoba, drugim nie, ale trochę kultury człowieku, opanuj się. Używając wulgaryzmów niczego nie osiągniesz. Przykre, że w takim kraju żyjemy, a Polacy mają taką mentalność.... nie mówię o tym, że każdy powinien kochać homoseksualistów, to już sprawa indywidualna, ale opierać swoje szczęście i radość na krytykanctwie i obrażaniu? Nosz kurna...
1. Wycytuj wulgaryzmy.
2. Wskaż w którym miejscu zabraniam oglądać komukolwiek cokolwiek.
3. Pokaż, które prawo zabrania mi krytykować.
4. Obraziłem ciebie? W jaki sposób?
5. Uważasz, że na portalach reszty świata ludzi rozpływają się w zachwytach nad inwazją wulgarnych, niesmacznych, spedalonych wątków i tylko Palacy mają taką mentalność? Obudź się, masz przecież dostęp do całego świata via internet.
6. Prawidłowo powinno być "noż kurna".
Nie musisz tolerować gejów czy lesbijek, ale zastanów się człowieku kiedy piszesz cytuje " W USA pedały adoptują dzieci, które następnie gwałcą". Bo gwałcą dzieci PEDOFILE, a nie geje czy lesbijki.
A to jest duża różnica. Bo homoseksualizm to nie jest choroba.
A takie dziecko u takich dwóch gejów, lesbijek ma być może lepiej niż w Polsce u rodziny katolickiej, która uchodzi na rodzinę idealną, a później znajdują w ogródku zwłoki czy wychodzą na jaw inne ciekawe rzeczy.
Geje i lesbijki są w Polsce, czy to się komuś podoba czy nie. Nie musisz tego akceptować, tolerować, ale uszanuj Ich. Bo to są tacy sami ludzie jak Ty i chcą być szczęśliwi, i mają prawo do tego.
Nikomu nie robią krzywdy, więc nie rozumiem skąd tyle nienawiści w ludziach?
Seks analny występuje również wśród osób hetero, więc dalej nie rozumiem, czemu ludzie w tym kraju są tacy oburzeni?
Może kiedyś zrozumiem postępowanie ludzi, bo przykro jest czytać takie teksty.
Dla mnie najważniejsze jest czy człowiek jest dobry, orientacja, wyznanie religijne, kolor skóry nie są ważne i życzyłbym również Tobie takich wniosków.
Pozdrawiam.
Zgadzam się z Twoją wypowiedzią w całości.
Według mnie to niesprawiedliwe, że w naszym kraju jest takie nastawienie ma osoby homoseksualne. Moja przyjaciółka jest lesbijką i bardzo jej współczuję, ponieważ nawet jej rodzina nie zaakceptowała prawdy (jedynie matka). Fakt, że ludzie mylą pojęcia "pedałów" z pedofilami jest okropny oraz smutny. Polska nie akceptuje, toleruje tego czego nie rozumie, a najgorsze jest to że nawet nie próbuje zrozumieć. Nie oczekuje tego od osób starszych, ale od ludzi, którzy mają 30-45 lat, z doświadczenia wiem, że później jest lepiej, ale i z tym bywa różnie. Niektórzy się dziwią, że osoby w moim wieku (gimnazjum, liceum) także tego nie rozumieją i każdego mężczyznę, który założy coś ładnego i modnego, a nie stary wyciągnięty dres czy brudne dużo za duże spodnie z dziurami, wyzywają od pedałów.
Nic dziwnego, ponieważ ostatnio na lekcji nasza nauczycielka powiedziała, że "lesbijki są chore psychicznie, pedały to zwykli gwałciciele, których powinno się zamykać w izolatkach i leczyć".
To właśnie dlatego zaraz po maturze lub jeżeli uda się wcześniej wyjeżdżam do USA i nie planuje wracać, przynajmniej nie na stałe.
Tyle na ten temat..
Serdecznie POZDRAWIAM !
przepraszam, że w dwóch częściach, ale nie mieściło się w całości :c
Widocznie ta nauczycielka jest chora psychicznie :) I ma jakiś problem. Mnie w liceum uczył biologi nauczyciel- gej. I nikt nie miał nic przeciwko Niemu, był i jest bardzo lubiany, przez uczniów, nauczycieli również. No nie jest to sprawiedliwe, że są ludzie pełni nienawiści w Polsce, ale niestety nie można nic na to poradzić, bo do niektórych ludzi po prostu nie dociera prawda, że homoseksualizm to nie jest choroba i, że nie jest to "złe, chore, okropne".
Każdy ma prawdo do szczęścia, i miłość dwóch mężczyzn, dwóch kobiet jest tak samo piękna jak kobiety i mężczyzny. Mam nadzieje, że kiedyś ...to ludzie w Polsce zrozumieją i dadzą żyć innym.
Bo nienawiść nie prowadzi do niczego dobrego.
Również pozdrawiam :)
Wchodzisz do dyskusji nieprzygotowany. Miażdżąca większość pedofili to pederaści.
Jeżeli mi pokażesz w której wypowiedzi kogoś nienawidzę to się do tego odniosę.
Na marginesie: powtarzasz frazesy, które zaraz strawestuję: każdy ludożerca ma prawo do szczęścia.
Nienawiść do nienawidzących też prowadzi do złego?
Piszesz głupoty. Wśród pedofilii są osoby heteroseksualne, orientacja nie ma wpływu na to.
Ludożerca krzywdzi, geje i lesbijki nikomu krzywdy nie robią.
Więc porównanie bardzo płytkie i po prostu głupie.
Koniec rozmowy.
Rozmowa z ludźmi takimi jak ty, nie prowadzi do NICZEGO.
wręcz przeciwnie. Sodomici nienawidzą tego serialu. Na mieście mówią, że najłatwiej poznać geja po tym jak ocenił Shameless.
Jak dał jedynkę to gej na bank.
Miłego wieczoru.
Więcej Schopenhauera mniej Wojewódzkiego; tak mizernej prowokacji nie spodziewałbym się po kimś, kto potrafi obsługiwać klawiaturę.
"Na mieście mówią..."
No naprawdę.
Miłego odrabiania plastyki, czy co tam gimnazjaliści teraz robią wieczorem.
mocno wulgarny, pelen kontrowersji, szokujacych obyczajowych dewiacji, chwilami wzruszajacy, chwilami zabawny, mocno wyrysowane charaktery - serial ktory bryluje w tej dziedzinie. True blood czy nawet Spartacus moze sie chowac przy tych tutaj scenach erotycznych.
Mnie osobiscie najbardziej podoba sie mocna strona erotyczna. Nie chodzi mi o piekne ciala czy seks ktory ma podniecic ogladajacego to widza, ale o roznorodnosc dewiacji ktore w rzeczywistosci istnieja wsrod ludzi.
Poza tym milosc poparta seksem pokazana wrecz w w krzywym zwierciadle
Jestem w trakcie sezonu 3 I wrecz obrzydliwe sceny homoseksualne rania moje oczy, ale z drugiej strony widze to jako cos co naprawde sie dzieje gdzies wsrod ludzi, ogladam to z niesmakiem ale I pewnym zainteresowaniem, niczym film przyrodniczy o zachowaniach zwierzat. . Obrzydliwe ale prawdziwe.
Tak, wlasnie ta obrzydliwosc obrazu stwarza ten serial wysoko ocenionym, bo jakkolwiek nasze zycie mogloby byc zle, ogladajac ten serial ma sie wrazenie ze nasze zycie to bajka.
To zdecydowanie nie jest serial dla każdego, jednak mi się bardzo podoba. Niesamowici aktorzy, bardzo utalentowani (są wyjątki) i fantastyczny scenariusz!
tylko jeden Tyler Moore. źle to napisałam, nie lubię go jako aktora, może dlatego, że widziałam go już w innych produkcjach i mnie nie zachwycił, a może to tylko mój wymysł.
Jakoś tak. W podekscytowaniu oceniam nie obiektywnie, ale za niedługo postaram się wszystko ocenić tak jak według mnie powinno być :-)
Serial to nie film, który trwa 2 godziny. Głupio ocenić serial po kiepskich 3 pierwszych odcinkach i żal czasu oglądać go dłużej, więc ocenia się tylko te co się lubi ;)
Po 4 odcinkach mówię nie! Co za patologia. Ciężko oglądać ten chlew, a najgorsze, że jest wiele takich rodzin. I jeszcze serial sprawia wrażenie jakby ci ludzie byli szczęśliwi ze swego losu. Jeżeli są, to mają nie po kolei w głowach. Bronić takiego ojca? Prawdziwy syndrom sztokholmski.
No to czekam na odpowiedzi oburzonych, co to uważają że Shameless nie może się nie podobać. W grupie raźniej co nie (prawie jak w tym serialu haha)?
ten piękny serial o miłości , poświęceniu i dorastaniu skierowany jest do widzów inteligentnych, więc z pewnością nikt na szanownego panicza się oburzał nie będzie.
pozdrawiam serdecznie
O widzę psycho-fan się odezwał. Na szczęście twoje zdanie jest dla mnie nic nie warte. Nie pozdrawiam (taka sztuczność świadczy tylko o twojej hipokryzji).
nie psychofan a znawca sztuk filmowych wszelakich, ale cóż panicz może o tym wiedzieć.
pozdrawiam jeszcze serdeczniej
Już też nie przesadzajmy z nadzwyczajnością tego serialu. Zabawny - zgoda, dramatyczno-komiczny - zgoda, ale że wysublimowana sztuka?dla inteligentów? :D Nie żartujmy. Rzecz raczej o zachowaniu godności i pływaniu na powierzchni mimo przeciwności losu..a i to dosyć delikatnie nakreślone, bo przeważa bardzo lekka forma, a więc serial dla każdego kogo nie rażą patologiczne klimaty. Z jednej strony serial pozuje na antypolitpopranwy a z drugiej strony nadreprezentacja wątków gejowskich i wszelkiej swobody obyczajowej. Trochę stoi w rozkroku. Wali po głowie jednych, a robi dobrze drugim. Nie kupuje takiej "niezależności". Pomimo tego oczywiście polecam, żeby nie było, że sieję tylko hejt.
To serial, który rozbawi cię do łez tylko po to, żeby za moment trzasnąć w twarz tak, że przez następne pięć minut siedzisz z myślą: "za co?". Świetna produkcja.
Obejrzałam pierwszy odcinek i nie wiem co z tym zrobię. (Czy warto oglądać dalej?)
Jak dla mnie również trochę ,,niesmaczny" ni to śmieszne, ni to smutne. Spodziewałam się czegoś innego.
Opis serialu i cała fabuła ciekawe tylko miałam wrażenie, że ta główna bohaterka ma to jakoś ogarniać, a tu jeszcze siedzi i popija z ojcem no i nowym chłopakiem ( w sumie nie wiem czy mam go już żałować, a może jest taki jak oni albo gorszy).
Trochę patologiczna ta rodzina niestety mimo, że te dzieci są już samodzielne.