PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237887
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Mam pytanie czy tylko ja uważam że James Moriarty żyje i jest w rzeczywistości osobą pokazaną
na końcu odcinka (starszy koleś na fotelu w okularach). profesor Moriarty w rzeczywistości był
genialnym strategiem , geniuszem matematycznym oraz mistrzem zbrodni, a postać ukazana
dotychczas była impulsywna i szalona która popełniła samobójstwo ... Jak dla mnie zbyt wiele
się nie zgadza jeżeli byłbym "geniuszem zła" to ustawiłbym sobie kogoś jako marionetkę która
miała by mnie udawać, a ja mógłbym walczyć w białych rękawiczkach ze swoim wrogiem
(sherlock). Zresztą wątpię żeby chciał tak naprawdę ujawniać się przed całym światem tak jak to
było w ostatnim odcinku 2 sezonu. A druga sprawa to to że według autora książek o Sherlocku
Holmesie to profesor Moriarty miał brata który również miał na imię "James". Więc być może
jego największy wróg wciąż żyje i gra się dopiero rozpoczęła :)
To moje przemyślenia podzielcie się swoimi :P

ocenił(a) serial na 10
AndyPL

Ogólnie autor książek uśmiercił obydwu bohaterów, ponieważ miał dość sławy detektywa. dziesięć lat później ożywił Sherlocka, ale Moriarty jak był martwy tak był. Polecam poczytać ksiażki bo naprawdę wciągają a dowiesz się kim jest ta tajemnicza postać ;)

angus_peterson

Ojoj chyba jednak miałem racje hahah :P

ocenił(a) serial na 10
AndyPL

To, że pojawiła się jego mordka o niczym nie świadczy. W książce było wyraźnie napisane, że Moriarty zostawił po sobie niesamowitą zbrodniczą sieć, którą Sherlock, krok po kroku rozwalał. I podejrzewam, że w serialu będzie podobnie. Podejżewam, że kolejne sezony będą dotyczyć tego co Moriarty zostawił. On wcześniej zaplanował, że zginie i wcześniej wszystko przygotował, żeby "gra trwała dalej". A samo pokazanie Moriartego jest dobrym cliffhangerem ;). Ale o tym przekonamy się za rok.