Podobno zdjęcia do 3 sezonu nie odbędą się w styczniu tylko w marcu i z tego powodu zmieni się
data transmisji. Możliwe ze będzie można obejrzeć go dopiero pod koniec 2013 roku. :/
Mało że pod koniec 2013 r. - Cumberbatch wyznał, że NAJWCZEŚNIEJ zobaczymy nowe odcinki w Święta Bożego Narodzenia 2013. Jednak słyszałam, że jest jakieś info od BBC, że premiera będzie w 2014.
to jest jakiś dramat... serial odsunięty totalnie na dalszy plan a daje głowę, że jak w końcu w łaskach wróci to nie będzie to poziom prezentowany dotychczas.
czarny scenariusz się sprawdza panie i panowie.
Trudno, żeby poziom był taki sam, "The Reichenbach Fall" to istny majstersztyk. Jednak pewnie będzie spadek, zawsze tak jest po idealnym odcinku. Coś czuję, że sporo pokręcą, by wyjaśnić przeżycie Sherlocka.
Tego się obawiam - tak zagmatwają, że nie będzie wiadomo, jak w ogóle to przeżył.
Krążą pogłoski o tym jak przeżył :) Skoczył z budynku do przyczepy ze śmieciami. Bezdomni podłożyli ciało, które Molly ucharakteryzowała na Sherlocka. Mycroft zajął się stroną formalną całego zajścia. Najważniejsze było żeby zabójcy i John uwierzyli w jego śmierć :)
nie wiem czy istnieją takie zasoby wulgaryzmów które mogłyby oddać mój szczery i nieutulony żal
Fatalnie. Miałam nadzieję, że zobaczymy go w połowie 2013. Mogliby chociaż nakręcić więcej odcinków.
Ja nie wiem co ostatnio BBC odwala :/ Nie dość, że Merlina kończą, to jeszcze Sherlocka przesuwają... Mam nadzieję, że zrobią tą 3 serię...
Dobro w źle, bo Beno się wypromował, a przez to (między innymi) nie mogą kręcić. W sumie osobiście bym wolał, żeby kręcili Sherlocka, niż jakieś durne filmy kostiumowe, ale mniejsza z tym. Cóż, jak dla mnie - dramat, ale w nagrodę mogliby chociaż nagrać np. 6 odcinków w 3 serii, zamiast trzech.
A to nie czasem przez to, że Martin jest zaangażowany w Hobbita? Kolejny powód żeby nie iść na ten film :)
przez obu (Martin - Hobbit, Benedict - Star Trek i też Hobbit), chociaż według mnie to trochę nieprzemyślane, bo skoro BBC zamówiło drugą i trzecią serię równocześnie to mogli ustalić termin zdjęć wcześniej zamiast je w kółko przekładać.
Tyle, że Hobbita ma być w cholerę odcinków, kiedyś to trzeba nakręcić (w domyśle jak najszybciej żeby zmniejszyć koszty), a na pewno dostaną większe pieniądze niż od BBC, więc wiadomo, że wybiorą bardziej dochodowe przedsięwzięcie, niezależnie od tego czy będą musieli jakieś kary BBC płacić.
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=92731 - również to może być przyczyną opóźnienia, chociaż jestem bardzo ciekawa współpracy Daniel-Benedict.
No szkoda, ze będziemy musieli czekać tak długo na 3. Chociaż z drugiej strony, dla projektów nad którymi pracuje, albo zacznie pracować Benedict chyba da radę wykrzesać odrobinę cierpliwości. Przykre, że dopiero przy większych produkcjach został zauważony przez większość, ale pnie się do góry i chwała mu za to. Czekam na film z linku.