To mnie pocieszyłaś. Żona dziś mówi do mnie; Twój Sherlock dziś nie leci i sie zdziwiłem że go nie ma.
Ponoć 4 sezon będzie w 2016 roku, a piąty w 2018. :(
Odcinki "Sherlocka" są długie prawie jak filmy i praca nad nimi jest długa, ale warto czekać. ;) Przynajmniej twórcy nastawiają się na jakość, a nie ilość. ;D
2016???? upsss miałem nadzieje że to kwestia 3-6 miesięcy. Masz racje-są długie i za to je uwielbiam, nie jak jakieś 20 minutowe seriale.
Spójrz na to z pozytywnej strony: uniknąłeś czekania w sumie trzy i pół roku na drugą i trzecią serię :-)
"Twój Sherlock dziś nie leci" Czy to znaczy, że katujesz się oraz sam sobie psujesz serial po przez ogladanie go z lektorem w telewizji publicznej?
Nie wiem sorry, tak jakos to zrozumiała, może dlatego, że jestem strasznie na tym punkcie wyczulona. Sorki za zamieszanie, jak sie okazało całkowicie nie potrzebne.
Z tym katowaniem to chyba o to chodzi, że poprzez brak napisów (które są wyświetlane na ekranie - np. teksty SMSów czy przemyślenia Sherlocka) wersja TVP2 jest ubooooooga. Myślę, że przynajmniej 1/4 atutów tego serialu jest w tych napisach. Dla ciekawości porównałam 2 wersje. Niebo i ziemia
To nie jest miniserial, tylko serial z małą ilością odcinków, a to dwie zupełnie różne rzeczy ;)
Niedosyt ciśnie, ale boki można zrywać z twórczości i spekulacji fanów dotyczących kolejnych serii :D:D:D
nowe sezon na 2016.. ;) Lekko potwierdzone informacje. Poznałam kogoś jak byłam w Londynie [gości którzy mieszkaja na serialowym Baker Street i wyjaśnili ze kręcic będa w wakacje 2015. :) ] Czekania.. oooj spoooro.. :(
Na szczęście to już nie dwa lata, tylko niemal półtora. Poza tym, jak zaczną kręcić, to już prawie jakbyśmy oglądali serial :-)
Co do kręcenia w wakacje 2015 - Benedict w sierpniu zaczyna grać Hamleta, to wymaga wcześniejszych prób, czyli najpóźniej w lipcu powinni skończyć kręcenie. Na moje oko - do pierwszego klapsa nowego sezonu mamy najwyżej rok :-)
Cały czas liczę na to, że - jak powiedział Martin - przed nami odcinek specjalny. I że zdążą go nakręcić na Boże Narodzenie/Nowy Rok. I że - tu z kolei przypomnę żart-nie żart Marka - zatrudnią do roli trzeciego brata Holmesa Toma Hiddlestona. To byłby cudowny prezent i nagroda za lata czekania :-)