PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238162
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Kilka odcinków i już papa?? Zdecydowanie czuje niedosyt!

TorcidaTiger

Będzie ponoć jeszcze 4 i 5 sezon, tylko to trochę potrwa. ;)

cloe4

To mnie pocieszyłaś. Żona dziś mówi do mnie; Twój Sherlock dziś nie leci i sie zdziwiłem że go nie ma.

TorcidaTiger

Ponoć 4 sezon będzie w 2016 roku, a piąty w 2018. :(

Odcinki "Sherlocka" są długie prawie jak filmy i praca nad nimi jest długa, ale warto czekać. ;) Przynajmniej twórcy nastawiają się na jakość, a nie ilość. ;D

cloe4

2016???? upsss miałem nadzieje że to kwestia 3-6 miesięcy. Masz racje-są długie i za to je uwielbiam, nie jak jakieś 20 minutowe seriale.

TorcidaTiger

Spójrz na to z pozytywnej strony: uniknąłeś czekania w sumie trzy i pół roku na drugą i trzecią serię :-)

ACCb

Dobrze kombinujesz:)

ocenił(a) serial na 10
TorcidaTiger

"Twój Sherlock dziś nie leci" Czy to znaczy, że katujesz się oraz sam sobie psujesz serial po przez ogladanie go z lektorem w telewizji publicznej?

Oloka96

Nie katuje się. O co ci chodzi?

ocenił(a) serial na 10
TorcidaTiger

Nie wiem sorry, tak jakos to zrozumiała, może dlatego, że jestem strasznie na tym punkcie wyczulona. Sorki za zamieszanie, jak sie okazało całkowicie nie potrzebne.

Oloka96

No problem:)

ocenił(a) serial na 8
TorcidaTiger

Z tym katowaniem to chyba o to chodzi, że poprzez brak napisów (które są wyświetlane na ekranie - np. teksty SMSów czy przemyślenia Sherlocka) wersja TVP2 jest ubooooooga. Myślę, że przynajmniej 1/4 atutów tego serialu jest w tych napisach. Dla ciekawości porównałam 2 wersje. Niebo i ziemia

ocenił(a) serial na 8
Oloka96

Przecież można go oglądać bez lektora w wersji oryginalnej.

TorcidaTiger

Bo to jest miniserial :b

ocenił(a) serial na 10
exciton

To nie jest miniserial, tylko serial z małą ilością odcinków, a to dwie zupełnie różne rzeczy ;)

ocenił(a) serial na 6
TorcidaTiger

Niedosyt ciśnie, ale boki można zrywać z twórczości i spekulacji fanów dotyczących kolejnych serii :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
libella

nowe sezon na 2016.. ;) Lekko potwierdzone informacje. Poznałam kogoś jak byłam w Londynie [gości którzy mieszkaja na serialowym Baker Street i wyjaśnili ze kręcic będa w wakacje 2015. :) ] Czekania.. oooj spoooro.. :(

ocenił(a) serial na 6
nevertoolate93

Kurde, a ja się uzależniłam to odwyk przez te 2 lata będzie bolesny ...:)

libella

Na szczęście to już nie dwa lata, tylko niemal półtora. Poza tym, jak zaczną kręcić, to już prawie jakbyśmy oglądali serial :-)
Co do kręcenia w wakacje 2015 - Benedict w sierpniu zaczyna grać Hamleta, to wymaga wcześniejszych prób, czyli najpóźniej w lipcu powinni skończyć kręcenie. Na moje oko - do pierwszego klapsa nowego sezonu mamy najwyżej rok :-)

ocenił(a) serial na 6
ACCb

:D a może jeszcze się trafi mini odcinek :D

libella

Cały czas liczę na to, że - jak powiedział Martin - przed nami odcinek specjalny. I że zdążą go nakręcić na Boże Narodzenie/Nowy Rok. I że - tu z kolei przypomnę żart-nie żart Marka - zatrudnią do roli trzeciego brata Holmesa Toma Hiddlestona. To byłby cudowny prezent i nagroda za lata czekania :-)

ocenił(a) serial na 6
ACCb

Z drugiej strony lepiej poczekać, to nie M jak miłość przecież :)

libella

O, tu jest dużo więcej M - Martin, Mark, Moffat oraz Molly, Mycroft, Mike, Moriarty, Mary, Magnussen... Dla tylu M warto czekać :-)