PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237989
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Odcinek kończy się tym, ze Moriarty wychodzi z pomieszczenia (więzienie?), w którym zapewne
obsesyjnie wypisał wszędzie imię Holmesa. Moje pytanie brzmi czy mi umknęło jak on tam trafił czy
nie było to przedstawione w serialu?

Matys_7

Chyba nie było to przedstawione, ale już nie pamiętam. Zgaduję, że zgarnął go Mycroft po tym, co odstawił z Irene w ASiB.

ocenił(a) serial na 10
morphine_toast

No dzięki bo już nie wiedziałem co się dzieje jak wyskoczyli z tą końcówką

Matys_7

Chyba chodziło o kod binarny, wspominał o tym w "Reichenbach Fall" :) Zdaje mi się że Mycryft zgarnął Moriarty'ego po "Scandal in Belgravia" i całe przesłuchanie było raczej off- screenowo.

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

zgadzam sie :) idzie się domyśleć :P tylko, że się zastanowiłem czy mi umknęła scena jakaś :O

ocenił(a) serial na 8
Matys_7

On był w więzieniu jeszcze przed pierwszym spotkaniem z Sherlockiem. Jak obejrzysz następny odcinek, to tam Mycroft wyjawia tajemnicę, która tłumaczy czemu chciał chronić brata i tę scenę z więzienia też.

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

SPOJLER!
Moriarty nie chciał z nikim rozmawiać na przesłuchiwaniach. Tylko z Mycroftem, który zaczął mu opowiadać w zamian o Sherlocku. Moriarty podchwycił temat, który przerodził się w chorą obsesję pod względem Sherlocka właśnie.

Suzan_26

Śmieszne jest to, że do tej pory jakoś tego nie zauważyłam. Znaczy, nie odbierałam tej sceny w ten sposób. Zwalam winę na to, co zdarzyło się później - byłam zbyt rozemocjonowana. Dziękuję za uświadomienie mnie. :) (Idę przeklinać moją głupotę.)

ocenił(a) serial na 8
morphine_toast

No cóż, dokładnie wyjaśnione to nie było, więc nic dziwnego, że są różne zdania na ten temat. A poza tym tak bywa, że coś umyka podczas filmu, tym bardziej gdy w tym filmie tyle się dzieje - a to były właśnie odcinki dynamiczne. Ile razy ja się gdzieś pogubię, bo mi mały szczególik, jedno słowo nawet, umknie? ;)