PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238162
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Only... we have to wait until 2017

Informacja oficjalna z facebooka BBC. Ha, a nie mówiłam... damn... Wolałabym nie mieć racji.

ocenił(a) serial na 10
semira1

Dziwne, mam zalajkowane BBC One na fb i twitterze i ani słowa o tym, tak samo jak na stronie, wiadomo tylko, że: "Shooting on the special will begin in January 2015, with the series shooting later next year". Wątpię, żeby po nakręceniu tyle czekali, raczej 4 seria będzie na początku 2016 :) Bez paniki :)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

A kto tu panikuje? Bez przesady.
Ta wiadomość jest potwierdzona, musieliśmy, taka praca. W poniedziałek, chyba, będzie konferencja w Londynie, gdzie podadzą tę informację oficjalnie w ramach ramówki. W grudniu 2015 będzie odcinek specjalny, w 2016 zaczną się zdjęcia do 4. serii.
Życzeniowym myśleniem tego nie zmienisz :)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Już kilka razy to pisałam... "Shooting on the special will begin in January 2015, with the series shooting later next year" To znaczy później, w następnym roku, nie 2015, tylko 2016, no na litość... Gdyby to zdanie oznaczało również 2015, stałoby napisane the same year albo coś w tym stylu. Ale ok, wiem, nie znam się, wiecie lepiej, bo się nie możecie doczekać :) Jeżeli lepiej się wam czeka ze świadomością zbliżania, dla mnie jest ok :)

semira1

skoro to widziałaś na oficjalnym fanpage'u BBC to raczej by sobie żartów nie robili, aczkolwiek teraz tak na szybko sprawdziłem to i nie znalazłem żadnego jeszcze oficjalnego stanowiska BBC, a wszystko raczej domysły po tym jak ogłoszono że Cumberbatch został wybrany do roli dr Strange i że to opóźni.
Najśmieszniejsze jest, że w nagłówkach artykułów podają, że Sherlock season 4 delayed to 2017, a w tekście artykułu piszą "release date 2016", więc sami sobie przeczą.
Ja myślę, że BBC będzie chciało utrzymać 2-letni okres pomiędzy sezonami i takiej myśli bądźmy. Czekamy na oficjalne info, oby to co piszesz okazało się nieprawdą.

ocenił(a) serial na 10
steepien

Z całego serca życzę, żeby się to okazało nieprawdą :) Jak mawia moja teściowa "Oby się twoje gadanie w kał obróciło" :) Jak napisałam, ja się tego dowiedziałam (nie ja osobiście, tylko laska od trafficu w redakcji, ale to powiedzmy, że to samo) z BBC. Z teoretycznie źródła przeciekowego, ale to są przecieki dostępne publicznie :) Jeżeli bardzo chcecie i znacie wystarczająco angielski, zachęcam do zadzwonienia do BBC, przedstawienia się jako dziennikarz z polskiej gazety (tu wymyślona nazwa) i zapytania ściszonym głosem w sekretariacie o Sherlocka :) Usłyszycie to samo :)
Nie ma oficjalnych wiadomości, bo oni są teraz na etapie przygotowywania konferencji ramówkowej, wtedy będzie to ogłoszone, nie wiem czy z podestu czy w materiałach prasowych. Jak tylko będę miała, to się podzielę, obiecuję. I ponownie, mam nadzieję, że w sekretariacie posadzili niedoinformowaną "tajną" informatorkę.
W każdym razie jest to znacznie mocniej potwierdzone jak to, ze Cumberbatch zagra u Marvela :)

ocenił(a) serial na 10
semira1

A ja wciąż jestem nieprzekonana, tzn sama nie wiem. Bo jeśli to serio prawdziwe przecieki z BBC (a nie, np, jak pisałaś, niedoinformowana informatorka) to jest źle. A z drugiej strony... Jak ktoś wyżej napisał, BBC raczej chyba stara się utrzymać stały, dwuletni okres przerwy między sezonami. Poza tym w artykułach, jakie czytałam o tym 2017 piszą też o Hiddlestonie w Sherlocku (no i jeszcze inną rzecz, która zupełnie przeczy temu, co wiem z pewnych źródeł) itd, w co wgl trudno uwierzyć, więc nie wiem czy cały artykuł to nie takie bzdury. No i Benedict zawsze mówił, z tego, co wiem, że Sherlock to dla niego priorytet i chce go jeszcze długo kręcić. Podsumowując, pozostaje nam czekać na oficjalne wiadomości i modlić się, żeby to nie była prawda :)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Od końca :)
A co ma mówić? :) O każdym filmie każdy aktor mówi, że to dla niego najlepsze przeżycie w życiu itd. Na razie, jeżeli ma rozum, a ma raczej, ma swoje finansowo-gwiazdorskie 5 minut. Marvel, Hollywood i milionowe kontrakty są dla niego zapewne jedynym priorytetem. I słusznie! Jak się zabezpieczy i ustawi finansowo będzie robił artyzm. Tak to działa. To po pierwsze.
Po drugie, tak jak BBC traktuje widzów, to żadna inna telewizja nie traktuje. A wiesz dlaczego? Bo może. Robią sobie co im się żywnie podoba, a widzowie plują, kwiczą i tupią, a oni robią co chcą. Są państwem w państwie. Mają w nosie dwuletnie okresy :)
Po trzecie, Hiddlestone'a BBC nie potwierdza. Jeżeli nie potwierdza, to jest to zapewne nieprawda. Dlaczego tak uważam? Bo jak wyżej. Ludzi z hollywoodzkim statusem Hiddlestone'a owszem zatrudniają, ale do ciągnięcia programu lub do podciągnięcia upadającego programu. Sherlock jest hitem i bez gwiazdy, a raczej wystarczą dwie gwiazdy (trzy, a nawet cztery, jeżeli ująć to lokalnie), które już mają.

Jak wyżej, mam nadzieję, że gie wiem i okaże się inaczej :) Będąc ateistką mogę tylko trzymać kciuki :)

semira1

no niestety taka prawda, może pięknie deklarować że Sherlock to dla niego priorytet, ale z tego serialu wycisnął już ile mógł sławy (poza tym gwiazda serialu to tylko gwiazdka), a żeby jeszcze bardziej być sławnym lub zapisac się w historii (jakoś) kina to tylko Hollywood.

ocenił(a) serial na 10
steepien

Dokładnie tak.
Co prawda tv w WB to trochę inna sprawa. Gwiazdy telewizji w królestwie są często bardzo dużymi gwiazdami, znacznie większymi niż te hollywoodzkie. Ci, którzy "wybili się" na świat i mają klasę zostają w tej tv na zawsze, ale w przerwach między robieniem międzynarodowej kariery, niestety. To się nazywa, że nie zapomnieli kto z nich zrobił gwiazdy, ale z drugiej strony telewizja na nich zarobił worki pieniędzy :) Poza wszystkim BBC ma długie łapki i to oni stoją za promowaniem swoich gwiazd przeważnie.
Duże gwiazdy nie porzucają też brytyjskiego teatru i nie wiem czy to dobry moment, żeby się pochwalić, że idę na Hamleta z Cumberbatchem, a nie powiem co musiałam zrobić, żeby zdobyć bilet :D

ocenił(a) serial na 10
semira1

Wczoraj oglądałam wywiad z Cumberbatchem, nowy :D I zapytany o to kiedy będzie nowa seria Sherlocka odpowiedział że w 2015 :) Polecam ogólnie wywiad, genialny jest :D graham norton show s16e05 :D

aga005

U Grahama mowa była o "more Sherlock", nie o nowej serii. W 2015 ma się ukazać odcinek specjalny.

ocenił(a) serial na 10
ACCb

Ale wątpię by trzeba było czekać aż do 2017 na nowe odcinki. Oni aż takiej przesady by nie zrobili, mogli by stracić przez to oglądających. :)

aga005

A dlaczego mieliby stracić widzów? Ze starości w ciągu tych kilku lat nie wymrą :-)
W brytyjskiej telewizji jest sporo projektów, które rozłożone są na wiele lat i nikt nie przejmuje się ewentualną stratą widzów. Wręcz przeciwnie, jeśli oferują wysoki poziom, dotychczasowi widzowie wiedzą, że warto poczekać, a przy okazji nowe roczniki dorosną do oglądania. Weźmy pierwszy z brzegu przykład, "The Hollow Crown" - pierwsza seria w 2012, kolejna - w 2016. "Poirota" realizowano od 1989 do 2013 roku, w seriach zmiennej długości.W zasadzie nikt nie przejmuje się jakąś prawidłowością - może poza odcinkiem świątecznym "Doctora Who", który od kilku lat jest tradycją :-).

ocenił(a) serial na 10
ACCb

Dr Who jest swietnym przykladem. Serial leci od 50 lat, nigdy nie wiadomo kiedy bedzie nastepny, za rok, dwa, a zdarzylo sie, ze byl za 10 lat, chociaz zapowiadany byl za rok. W BBC seriale leca, sa swietnie przyjmowane, po czym znikaja bezpowrotnie, bez slowa wyjasnienia i rozwiazania chocby glownych watkow. BBC oglosilo, ze Torchwood skonczy sie na 3. sezonie. Po czym bach, nagle pojawil sie czwarty sezon. Po czym powiedzieli, ze przystepuja do castingow i pre-produkcji piatego sezonu i tyle go widzieli. Nigdy go zapewne nie bedzie. BBC jest dziwne i wiedza, ze widzow nie straca :) Wroca starzy, przyjda nowi...

semira1

http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rca+%22Sherlocka%22+do+fan%C3%B3w%3A+Spodziew ajcie+si%C4%99+najgorszego-108469

tam jest prawdopodobny spoiler dotyczący fabuły, więc jeżeli ktoś nie chce znać jak potoczą się losy w czwartym sezonie (przypuszczalnie, bo jest napisane co się dzieje w książce) niech lepiej nie czyta całego tego artykułu. W kontekście naszej rozmowy, najważniejszy jest ostatni akapit:

"W styczniu powstanie specjalny odcinek "Sherlocka", który zostanie pokazany najprawdopodobniej pod koniec przyszłego roku. W 2015 roku rozpoczną się również prace nad 3-odcinkowym czwartym sezonem serialu. Jego emisję zaplanowano na 2016 rok."

Polska strona może być niedoinformowana, ale pewnie jest ona na podstawie źródeł z innych stron, więc jeszcze nic nie wiadomo na 100%.

ocenił(a) serial na 10
steepien

Jak napisałam wyżej, myślcie sobie życzeniowo, ja nie mam z tym problemu :)
Na konferencji nic nie powiedzieli o Sherlocku, poza zapowiedzią odcinka specjalnego. W zasadzie też zaprzeczyli jakoby Andrew Scott miał w nowym sezonie brać udział, ale w zasadzie się od tego wymigali, więc na 100% nie wiadomo.
A filmweb po prostu w tej informacji cytuje tę starą, źle przetłumaczoną informację. Spokojnie, jeżeli wam lepiej w to wierzyć, jest git :)

semira1

A nie, informacja jest nowa, sprzed dwóch dni, z samego Hollywoodu. Amerykanie najwyraźniej też zrozumieli "next year" jako 2015 :-)
http://www.hollywoodreporter.com/news/sherlock-creator-tells-fans-expect-751002? utm_source=facebook

ocenił(a) serial na 10
semira1

premiera bedzie na początku 2016. To info to jakis troll i tyle