PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 239 tys. ocen
8,5 10 1 238738
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

W jakiej konwencji utrzymany jest ten serial? Do jakiej grupy wiekowej kierowany? Mam na myśli,
czy jest bardziej podobny do Dextera czy PLL? (bo nie chcę znowu się nadziać na jakieś bzdury dla
nastolatek). I jeszcze jedno, jeżeli jednak Sherlock to wyższa, warta uwagi liga - bardziej polecacie
jego czy Hannibala (zastanawiam się co obaczyć najpierw). Za odp. pięknie dziękuję ;)

GodWhore

serial ten to nie tylko rozwiązywanie zagadek, główna fabuła opiera się na Sherlocku i jego wrogu, zagadki ładnie wypełniają serial i łączą fabułę, przy tym serialu nie można się nudzić. Bzdura dla nastolatek to, to na pewno nie jest i tu się nie masz czego bać, mam 17 lat i niektóre wątki zrozumiałam dopiero po drugim obejrzeniu. Hannibala również oglądam i stwierdzam, że serial równie dobry, chociaż drugi sezon zdecydowanie lepszy od pierwszego, mimo wszystko wyżej oceniam Sherlocka ;)

GodWhore

Szalony, zabójczo zabawny, stanowiący inteligentną rozrywkę. Pierwsze rzeczy które przychodzą mi do głowy na myśl o tym serialu. Grupa wiekowa- każda (ok, dzieci nie zajarzą sucharków o podtekście seksualnym, no ale....). Wybieraj to, w "Hannibalu" broni się jedynie Mikkelsen.

GodWhore

Bez różnicy, co obejrzysz pierwsze. Albo nie, najpierw Hannibala, o ile dotrwasz do końca. Bo jak zaczniesz Sherlocka, to już Hannibala nie zdzierżysz na trzeźwo.
Ale tak jak mówili przedmówcy - serial dla dorosłych, o detektywach i z dużą dozą specyficznego humoru - czasami prostego, wręcz szczeniackiego, innym razem subtelnego i pełnego aluzji. Jeśli spodziewasz się ćmiącego ponuraka w dziwnej czapeczce (której książkowy Sh nigdy nie nosił) ze szkłem powiększającym w dłoni, to się zawiedziesz. Ten Sherlock jest chamsko bezpośredni, lubi blask chwały i szczeniackie zabawy z własnym bratem. A że czasami dla wizerunku medialnego założy czapeczkę myśliwską i nosi w kieszeni szkło powiększające...?

GodWhore

Ja drugi raz bym już tego serialu nie oglądnęła- a dla mnie jest to wyznacznik bardzo dobrego serialu. Niestety konwencja jest dosyć dziecinna, grupa wiekowa to spokojnie 0-100. Ten serial chyba miał się podobac wszystkim, a takie coś nigdy nie wychodzi. Budżet też był raczej średni. Jest to produkcja telewizyjna, niestety w "starym" stylu. Sherlock nie jest wyższą ligą, jest absolutnie przeciętny.