PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708089}
8,3 4,2 tys. ocen
8,3 10 1 4233
Shigatsu wa Kimi no Uso
powrót do forum serialu Shigatsu wa Kimi no Uso

Piękne!

ocenił(a) serial na 6

Animacja cudna, sam materiał także jest bardzo dobry (czytam mangę), więc ma duży
potencjał, który mam nadzieję nie zostanie zmarnowany.
Zdecydowanie warto.

ocenił(a) serial na 6
rascal0pl

2 odcinek, tylko potwierdził to przewidywałem.
Jedna z najciekawszych pozycji sezonu. Na chwilę obecną jest w moim TOP3 i pewnie tu pozostanie (na jakim miejscu to się okaże).
Szczerze mówiąc nie przepadam za muzyką klasyczną, lubię instrumenty klasyczne takie jak skrzypce, kontrabas itd wykorzystywane w innych gatunkach, ale samej klasyki nie lubię, mimo wszystko sama tematyka tego anime do mnie bardzo przemawia.
PS.
Animacja wydaje mi się być jeszcze piękniejsza niż poprzednim odcinku, naprawdę polecam.

rascal0pl

Na HorribleSubs kilka osób się rozpływa nad tym anime, ale nie mogę zdzierżyć gdy postacie mają taki design więc na razie sobie daruję.

ocenił(a) serial na 6
Spajkpl

Kurcze robisz błąd ;)
Fakt, wygląd postaci na początku też wydawał mi się dziwny, ale nie jest źle, cała reszta jest cudowna, a samo anime jak już wspominałem jest u mnie w top3 tego sezonu, moim zdaniem jest to cholernie warte obejrzenia.

PS.
Akurat dla mnie ludzie udzielający się na HS nie są żadną wyrocznią, bo 90% gówna tam hajpują, a poziom ich rozmów jest gorszy niż dzieci w podstawówce :P

rascal0pl

To już nieaktualne, bo jestem z serią na bieżąco i jest naprawdę niezła :)

ocenił(a) serial na 6
Spajkpl

Z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Jak tak dalej pójdzie, to dycha się szykuje.

ocenił(a) serial na 6
rascal0pl

Shigatsu dostaje 8. Jakoś nie czułem tego smutku w ostatnim odcinku. Fajnie zakończyli, ale brakowało mi czegoś żebym dał więcej. To nie było nic na miarę Clannada, EF, White Album 2 czy choćby Kanon lub Wieczność której pragniesz (wyleciał mi org tyt). Powiem szczerze ze widziałem w cholerę innych lepszych romansów/dramatów. Nie mówię, ze jest ton złe anime, ale wg mnie na więcej niż 8 nie zasługuje.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Historia świetna, trochę mnie raziła kreska i ciągłe powtórzenia (wspominanie wciąż na nowo tych samych fragmentów). I zwykle czepiam się przypasowania gatunkowego, a tym razem wszystko właściwie; dramat i muzyczny na 100%;)
Na razie dałem 8, choć kusi mnie by dać 9 (szkoda, że tutaj nie ma skali ocen 1-100:p)

A skoro czytasz mangę, to jakie były wyniki tego ostatniego konkursu?

ocenił(a) serial na 10
Gubio

Jest pokazana żywiołowa reakcja publiczności:

http://www.mangareader.net/shigatsu-wa-kimi-no-uso/43/30

ocenił(a) serial na 8
AJC

Reakcja publiczności jest mało istotna, bo to nie oni decydują.
Twórcy to wyraźnie podkreślili w czasie pierwszego występu Kaori.
I na finał wszystkie trzy występy zrobiły wrażenie na publiczności.

ocenił(a) serial na 10
Gubio

Jest też pokazane jak konkurenci uznają swoją porażkę więc możemy śmiało założyć, że wygrał konkurs.

ocenił(a) serial na 10
Gubio

Również konkurenci Arimy uznają jego wyższość więc myślę, że jest oczywiste, że to on zwyciężył konkurs.

ocenił(a) serial na 10
Gubio

doublepost