PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133790}
7,8 446  ocen
7,8 10 1 446
7,0 2 krytyków
Shin Kidō Senki Gundam W
powrót do forum serialu Shin Kidō Senki Gundam W

Oczywiście z Gundamowych. Nie przepadam za mechami, większość serii to idiotyczne naparzanki w kosmosie. Gundam Wing z kolei to interesująca i skomplikowana fabuła oraz ciekawe postaci z różnorodną przeszłością i różnymi charakterami. To o nich jest ta seria, oraz o nieszczęściu jakim jest wojna. Roboty to tylko dodatek (swoją drogą dodatek o bardzo ciekawym designie).

Gundam Seed to już niestety tylko marna podróbka, którą z tą serią łączą tylko kombinezony bojowe o tej samej nazwie.
Na ratunek serii przyszedł chyba nowy Gundam 00, widzę w nim potencjał i coś z Winga.

Murdoc

Gundam 00 jest lepszy od SEEDa jedynie graficznie (co wydaje się oczywiste - dużo nowszy i poważne studio anime), jednaj SEED jest znacznie "mądrzejszy" i bardziej skomplikowany od nie tylko od Gundama 00, ale i od Gundama WINGa (co więcej jest lepszy graficznie od WINGa). Przynajmniej takie jest moje zdanie.

ocenił(a) serial na 7
ZupkaChinska

Zgadzam się z ZupkąChińską. Poza tym jakoże jestem cywilem, który nie ma hopla na punkcie militarki łatwiej było mi się przywiązać do postaci z SEEDa niż dość zimnych i profesjonalnych pilotów z Winga.

Armasil

Trochę po nie w czasie, ale i ja się dołączam do przedmówców. Btw... Obejrzyjcie koniecznie Gundam Unicorn. Na razie powstały 3 godzinne epizody - docelowo będzie 6.

Foxfire

Też słyszałem same dobre rzeczy o Unicornie. Ale najpierw muszę skończyć parę innych tytułów z tej serii. Poza tym jeszcze nie jest skończony więc nie muszę się spieszyć.

ZupkaChinska

Siema, sorry że tak po latach ale mam pytanie a uznałam że będziecie w stanie mi pomóc. Kojarzę podobną serie (abo nawet tą samą, to było lata temu.. z 15 - 20) Tam ziomek też miał swojego mecha, ale mógł w nim przebywać tylko 15 minut? Coś takiego, bo potem się coś odwalało. No i on podróżował z ekipą jakiś ziomków. Skąpe info, wiem ale byłam wtedy dzieciakiem. Coś ktoś?

ocenił(a) serial na 9
Monika1514

Tekkaman blade, lub po prostu teknoman