PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=404956}

Siły pierwotne

Primeval
2007 - 2011
7,3 3,1 tys. ocen
7,3 10 1 3103
Siły pierwotne
powrót do forum serialu Siły pierwotne

Poniżej lista informacji o fabule sezonu 4, które już uzyskaliśmy.

* Mija dokładnie rok od wyprawy Danny'ego, Abby i Connora.
* Connor i Abby wracają do domu. Czeka ich wiele zaskakujących zmian (ciekawe co z Rexem?).
* Zmieni się organizacja A.R.C. Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, ale prawdopodobnie o budynek, technologię itp.
* Lester otrzymał awans (?) i przeszedł na jeszcze wyższe stanowisko.
* Jego dawno miejsce zajął prawdopodobnie jego asystent - Philip Burton - "nowy szef" drużyny, prawa ręka Lestera.
* Abby i Connor dowiedzą się, iż Sarah odeszła.
* Po zniknięciu Abby, Connora i Danny'ego drużyna składała się z czterech osób: Sarah, Beckera i dwójki nowych ludzi: Jess i Matt'a. Po odejściu Sarah została tylko trójka.
* Istnieje relacja "miłosna" pomiędzy Jess a Beckerem.
* Nowym liderem drużyny jest Matt. Co ciekawe, Matt był jednym z trzech chłopców występujących na początku odcinka drugiego sezonu trzeciego.
* Oczywiście Connor i Abby zostają od razu przyjęci do drużyny i jest ich teraz piątka.
* Pamiętacie dwójkę przyjaciół Connora z pierwszego sezonu? Jeden umarł, a losy drugiego - Duncan'a - nie zostały pokazane. W sezonie czwartym Duncan powróci i to w dodatku jako jedna z głównych postaci.
* Aktorka Lucy Brown powróci do obsady serialu, twórcy utrzymują jednak w tajemnicy czy jako Jenny Lewis, czy też Claudia Brown.
* Wątek zniknięcia i osoby Claudii Brown będzie kontynuowany.
* Z powodu innych zobowiązań aktorskich, aktor grający Danny'ego nie może wystąpić w sezonie 4 jako stała postać. Dlatego też zdecydowana, iż Danny odnajdzie się w trzech ostatnich odcinkach serii (łącznie odcinków będzie 7).
* Connor, Abby i Danny potwierdzili swój występ w sezonie piątym. Tym razem Danny będzie miał główną rolę.
* W sezonie 4 pojawią się NOWE drapieżniki z przyszłości (w sensie o innym wyglądzie, zdolnościach itd.).
* Pierwszym potworem z sezonu 4 będzie prawdopodobnie morski dinozaur.
^ Sezon piąty będzie się składać z 6 odcinków, co oznacza, iż łącznie czeka nas jeszcze 13 odcinków serialu, chyba że twórcy zadecydują o stworzeniu szóstego sezonu serialu.
* Premiera sezonu 4 za granicą odbędzie się w Styczniu 2011 roku, a więc za około trzy miesiące. Będzie to prawdopodobnie 8 Stycznia, ale dokładny dzień nie jest pewny.

Thumbelina

Jeszcze jedno - Connor i Abby będą parą już od pierwszego odcinka, co znaczy że zeszli się w trakcie tego roku w Kredzie.

ocenił(a) serial na 9
Thumbelina

hehe no to dobrze dzień przed moimi urodzinami ;]

szkoda że Danny nie będzie główna postacią w zespole ciekawie się zapowiadał jako lider ;]ale cóż teraz ma dobre propozycje do filmów Starcie Tytanów no i teraz jeszcze X-men First Class ;]oby miał dobre wejście w tych pojedynczych odcinkach

nie mogę się doczekać ;]

kefirhero

Ale przynajmniej mamy pewność, że będzie w piątej serii. A te cztery pierwsze odcinki przeczekamy ;). Na pewno będzie ciekawie - w końcu Connor i Abby powrócą, Becker powinien dokładnie im wyjaśnić co się wydarzyło w trakcie tego roku...
Interesuje mnie powrót Lucy Brown. Mam nadzieję, że wystąpi jako Claudia, nie Jenny. Ale to by oznaczało chyba powrót do prawdziwej linii czasu, a więc zniknięcia osób takich jak Jenny, Becker, Jess i Matt.
Ciekawi mnie wątek Matt'a. Zwłaszcza po powrocie Danny'ego. Będzie dwóch przywódców...?
Ja uzyskałam wiadomość, że Connor nieco się zmieni. Podobno po powrocie z Kredy będzie bardziej "odważny". Opanuje też sztuki walki (?). Nie mogę doczekać się tego 2011!

ocenił(a) serial na 9
ClaudiaBrown

nom taki survival w Kredzie heh to jest coś ;] będzie jak tarzan ciekawi mię jak ich odnajdą no i czy pokażą urywki z ich pamięci jak sobie tam radzili przez rok ;]

ClaudiaBrown

poszperałam i znalazłam coś o 4 sezonie
Sezon czwarty na dzień dzisiejszy jest już gotowy, emisja zacznie się w styczniu 2011 roku. Sezon piąty niedługo powinien wejść w fazę produkcji, premiera przewidziana jest na późny 2011. Razem uzyskamy 13 nowych odcinków. Nie wiadomo za wiele o fabule, ale na pewno pojawią się dwie nowe postaci główne, wróci trójka starych bohaterów, natomiast Danny Quinn i Sarah Page na pewno nie powrócą. Dodatkowo cały czas w Internecie przewijają się zdawkowe doniesienia o filmie kinowym (studio Warner istotnie wykupiło prawa), a także potwierdzone już informacje o kanadyjskiej, „pobocznej" wersji serialu, powstającej z udziałem scenarzystów znanych ze Star Trek: Enterprise. Wypada te wiadomości przyjąć z optymizmem, gdyż przygodowa i odprężająca fantastyka w dobrym wydaniu jest zawsze w cenie, a Siły Pierwotne, mimo wielu wad, dostarczają jej w zadowalającej ilości. Nadal też jest w nich duży potencjał. Poza tym, kto nie lubi dinozaurów? Prehistorycznej menażerii nigdy dosyć.

Thumbelina

dzięki za wstawke tych informacji ;] uwielbiam ten serial :D
zapraszam na konto sil pierwotnych <wysyłać zaproszenia;d>
http://nk.pl/#profile/35002439

Thumbelina

http://www.itv.com/drama/cult/primeval/newseriesfor2011/default.html znalazłam coś tutaj niestety po angielsku strona została przetłumaczona ale troche kiepsko;/

deepika96

Kurcze a co z Nickiem i Stephenem bo jeśli wróci Claudia to może i oni ? :)

brin

ja mam cały czas że byc może przywrócą ich do serialu dzięki anomaliom np. ale z tego co czytałam o 4 serii to chyba nici z tego:(