PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=404956}

Siły pierwotne

Primeval
2007 - 2011
7,3 3,1 tys. ocen
7,3 10 1 3101
Siły pierwotne
powrót do forum serialu Siły pierwotne

Wpadka

ocenił(a) serial na 10

Dzisiaj oglądając piąty odcinek czwartego sezonu wyłapałem małą wpadkę filmowców. Mianowicie w scenie gdy Matt wyciąga Emilly z grobowca (od 38:20, itv1 HD) ta obejmuje go. Ciekawi mnie jak to zrobiła. Przecież wcześniej miała związane ręce a dopiero w następnym ujęciu Matt ją rozwiązuje. To pierwsza wpadka jaką zauważyłem, a oglądałem uważnie wszystkie odcinki. Jeśli coś znaleźliście podzielcie się :)

P.S.
Po kilku dniach od zarejestrowania postanowiłem napisać pierwszy post więc jeśli jest jakiś błąd to wybaczcie :)

ocenił(a) serial na 10
Marcin21jw

Akurat wpadek to oni mają całkiem sporo :P Wypiszę wszystkie, bo akurat zaciągnęłam siostrę do oglądania i będę z nią oglądać, taki rewatch w oczekiwaniu na finał 4 sezonu..

1. Odcinek 1 serii 4. Spinozaur i Raptor nie żyły w tych samych miejscach. Spino żył w Afryce, a Raptor na terenach dzisiejszej Mongolii (Azja).
2. Nawiązując do powyższego, to nie jest nawet Raptor, a Dromeozaur (nawet nie wiem czemu go tak nazywają bohaterowie, bo sami twórcy potwierdzili, że to Dromeozaur). Ale on zaś żył w Ameryce Północnej, więc jak się spotkał ze Spinozaurem?
3. Odcinek 2 serii 4. Kaprosuchus nie posiadał kłów po bokach pyska. A nawet jeżeli, to nie urosłyby tak, jak urosły malcowi na początku odcinka. W dodatku później Kapro ucieka poprzez wodę, a dorosłe Kaprosuchusy nie poruszały się za dobrze w wodzie, przez inaczej ustawione oczodoły (pomimo tego, że są przodkami krokodyla).
4. Odcinek 1 serii 3. Można zauważyć na klatce piersiowej Pristichampsusa miejsce oczodołów i hieroglify. Nie jest to błąd, ale taka ciekawostka, że twórcy nawiązali do podobieństwa tego stworzenia do bogini Ammut.
5. Sid i Nancy po prostu zniknęli wraz z powrotem 4 serii. Chociaż mieszkali wraz z Rexem w domu Abby, więc skoro ARC przygarnęła Rex'a, to powinni też Diiktodony, tak?
6. Coelurosauravusy (ergo: Rex) nie potrafiły latać, raczej ślizgać się (nie umiem tego dosłownie nazwać. po angielsku brzmi to dokładniej 'glide').

Jak coś jeszcze znajdę to powiem, o.