moim skromnym zdaniem nie ma co porównywać. Widziałam pierwszy sezon Terry no i jestem w trakcie 3-ego sezonu Primeval... prócz tego, że w obu serialach czasem dinozaury się pojawiają, te serial nie mają nic więcej wspólnego, co moim zdanie nie pozwala stwierdzić, który z nich lepszy... terra mi się podobała z innych powodów niż siły pierwotne, którymi jestem zachwycona, pomimo, że nie gra w nich już aktor Douglas Henshall, który grał profesora Cuttera... bo, że wyeliminowali Jamesa Murray'a mogłam jeszcze przełknąć... ale serial nadal mnie fascynuje, a na drugi sezon terry też czekam i mam zamiar oglądać jeśli internet pozwoli...
Oba seriale łączy tylko,to że pojawiają się w nich dinozaury i oba chyba miały wciągać tymi tajemnicami.Problem w tym,że Primeval wyszło to lepiej.Jest mniej błędów,i fajnie wykorzystali pomysł na ''wskrzeszenie'' dinozaurów,no i Primeval wciąga już od pierwszego odcinka.
Jeżeli chodzi o Terra Nova to bardziej zainetresowała mnie chyba od 6 albo 7 odcinka,więć przez pół sezonu ogądając odcinki strasznie się nudziłam.Finał był niezły ale jeżeli ta zagadka okaże się być trójkątem bermudzkim to naprawde WIELKI minus dla serialu,to jednak nie zmienia faktu,że Terrę też bardzo lubię,jednak tutaj dinozaury zeszły naprawde na drugi plan.
Podsumowując xD
Oba seriale lubie,są dość fajne,jednak gdybym miała wybierać wybrała bym napewno Primeval.Bardziej wciąga i fajniej się ogląda.
Wciąga od pierwszego odcinka, tu się zgodzę. 1. i 2. sezonem byłam zafascynowana, 3 był ok, 4. już gorszy. Zaczynam oglądac piąty. Jak dalej tak będzie to nie doczekam zakończenia.
Moim skromnym zdaniem nie ma co nawet tego porównywać. Primeval jest świetny i żadna Terra Nova tego nie zmieni. Chociaż Terrę dopiero zaczynam oglądać.
Porównać te dwa seriale jest ciężko, bo jedynym ich czynnikiem wspólnym są dinozaury od czasu do czasu próbujące kogoś skrzywdzić. Jeśli jednak miałabym wybierać który jest lepszy to zdecydowanie wygrywa Primeval. Lepsza gra aktorka, ciekawsza fabuła. Nie wspomnę że to serial brytyjski przez co już na starcie ma u mnie fory.
Zgadzam się i Primeval jest o wiele dłuższy niż Terra, bo ma wkońcu aż 5 sezonów, a Terra tylko jeden i to już podobno koniec
Terra Nova jest dla mnie za bardzo dziecinna, miałka, wyidealizowana i kiepsko zagrana... A w Primeval grali świetni aktorzy i stworzyli ciekawych bohaterów i pomimo niedociągnięć był ciekawy pomysł i realizacja...