Dlaczego tu jest napisane że serial ma 52 odcinki a we wszystkich sklepach i na aukcjach internetowych jest do 12 odcinka? Czy to błąd tutaj na filmwebie czy nie ma ich w sprzedaży? Oglądałam film w dziecinstwie, chciałam kupić ale muszę wiedzieć konkretnie ile jest odcinków. Pamięta może ktoś ile ich było? Nawet tak mniej-więcej, czy bliżej było do 52 czy 12 ;>
Raczej 52 . Oglądałem to na minimax i liczyłem odcinki i wyszło mi coś koło 50.
Mnie ciekawi czy można gdzieś dorwać wersje z dubbingiem - dobre kilka lat szukam tej końcowej piosenki...
Lektor to nie to samo..
Ja znalazłem na Youtube tylko do 44 odcinka i więcej nie ma. Nie sądziłem, żeby było więcej niż 44 odcinki. Jeżeli oczywiście to ten sam Simba, który leciał kiedyś na RTL7. Ten co oglądam teraz - to jest chyba ten sam. Z tym że lektor jest chyba z VCD, więc nie wiem czy identyczne tłumaczenie. Na razie skończyłem oglądać 33 odcinek i widzę, że w tym odcinku zmienił się lektor (głos bardziej nudny, zaspany). Trochę odbiera przyjemność ze słuchania dialogów, ale da się wytrzymać.
Obejrzałem wszystkie 44 odcinki i jestem na 100% pewny, że do polskiej sprzedaży być może nie zostały wydane, przynajmniej w wersji na VCD czy DVD, ale na pewno były emitowane w telewizji. Oglądałem na RTL7 i na pewno było 52. Pamiętam dalsze losy bohaterów i wiem, co się działo... pojawia się nowa postać.
Na pewno są 52 odcinki i wszystkie można obejrzeć na YT. Z tym, że odcinki 45-52 są dostępne tylko po rusku :P Pamiętam, jak kilkanaście lat temu oglądałem na RTL7, fajne czasy, które teraz można sobie przypomnieć.
Ja znalazłem również w wersji czeskiej i akurat mam ten przywilej, że prawie wszystko rozumiem (znam dość dobrze ten język).
Orientujesz się może czy nie ma możliwości kupić gdzieś tego w pełnym pakiecie na DVD (w wersji polskiej, czeskiej lub angielskiej) ? Z tego co widzę, to ciężko dorwać.
Na YouTube są dostępne wszystkie 52 odcinki po angielsku na oficjalnym kanale Mondo World, wystarczy wpisać w wyszukiwarce YouTube'a. Są też w kilku innych językach, ale nie wiem czy wszystkie bo ja dobrze ogarniam tylko angielski i pozostałymi się nie interesowałem. Po polsku są tylko 44. Czy można kupić na DVD nie mam pojęcia, więc jeśli chciałbyś je mieć zapisane na komputerze/płycie pozostaje chyba tylko "popiracić'' i ściągnąć z YT.
Rozumiem, dzięki za informację. Z tego co wiem, to były dostępne w pakiecie na DVD, ale obecnie w żadnym sklepie internetowym nie są dostępne - chyba że pojedyncze odcinki na kilku płytkach. Widocznie w wersji na VCD/DVD było tylko 44 odcinki (w wersji telewizyjnej była całość na 100 %). Ja właśnie oglądałem z tego Mondo World, ale nie zauważyłem, że także po angielsku są - a zatem dobrze wiedzieć. Jak dla mnie wersja czeska czy angielska nie ma większego znaczenia - rozumiem komunikatywnie, a więc ważne, że jest i taka możliwość obejrzenia.