PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548659}

Simba, król lew

Simba, il Re Leone
1995 -
6,7 559  ocen
6,7 10 1 559

Simba, król lew
powrót do forum serialu Simba, król lew

Odcinki: 12 czy 52?

ocenił(a) serial na 10

Dlaczego tu jest napisane że serial ma 52 odcinki a we wszystkich sklepach i na aukcjach internetowych jest do 12 odcinka? Czy to błąd tutaj na filmwebie czy nie ma ich w sprzedaży? Oglądałam film w dziecinstwie, chciałam kupić ale muszę wiedzieć konkretnie ile jest odcinków. Pamięta może ktoś ile ich było? Nawet tak mniej-więcej, czy bliżej było do 52 czy 12 ;>

ocenił(a) serial na 6
Asma

Raczej 52 . Oglądałem to na minimax i liczyłem odcinki i wyszło mi coś koło 50.

Asma

Moim zdaniem reszta odcinków jest nie wydana do polskiej sprzedaży, czasem się tak zdarza

niunia

wie ktoś skąd można ściągnąć odcinki od 45 do 52?

ocenił(a) serial na 7
wojtek_flejter

Mnie ciekawi czy można gdzieś dorwać wersje z dubbingiem - dobre kilka lat szukam tej końcowej piosenki...
Lektor to nie to samo..

ocenił(a) serial na 8
pewupe

ja tak samo,z dubbingiem ta bajka jest o niebo lepszaa

ocenił(a) serial na 9
askant

Ja znalazłem na Youtube tylko do 44 odcinka i więcej nie ma. Nie sądziłem, żeby było więcej niż 44 odcinki. Jeżeli oczywiście to ten sam Simba, który leciał kiedyś na RTL7. Ten co oglądam teraz - to jest chyba ten sam. Z tym że lektor jest chyba z VCD, więc nie wiem czy identyczne tłumaczenie. Na razie skończyłem oglądać 33 odcinek i widzę, że w tym odcinku zmienił się lektor (głos bardziej nudny, zaspany). Trochę odbiera przyjemność ze słuchania dialogów, ale da się wytrzymać.

ocenił(a) serial na 9
niunia

Obejrzałem wszystkie 44 odcinki i jestem na 100% pewny, że do polskiej sprzedaży być może nie zostały wydane, przynajmniej w wersji na VCD czy DVD, ale na pewno były emitowane w telewizji. Oglądałem na RTL7 i na pewno było 52. Pamiętam dalsze losy bohaterów i wiem, co się działo... pojawia się nowa postać.

underground73

Na pewno są 52 odcinki i wszystkie można obejrzeć na YT. Z tym, że odcinki 45-52 są dostępne tylko po rusku :P Pamiętam, jak kilkanaście lat temu oglądałem na RTL7, fajne czasy, które teraz można sobie przypomnieć.

ocenił(a) serial na 9
Liquid_Ex

Ja znalazłem również w wersji czeskiej i akurat mam ten przywilej, że prawie wszystko rozumiem (znam dość dobrze ten język).

Orientujesz się może czy nie ma możliwości kupić gdzieś tego w pełnym pakiecie na DVD (w wersji polskiej, czeskiej lub angielskiej) ? Z tego co widzę, to ciężko dorwać.

underground73

Na YouTube są dostępne wszystkie 52 odcinki po angielsku na oficjalnym kanale Mondo World, wystarczy wpisać w wyszukiwarce YouTube'a. Są też w kilku innych językach, ale nie wiem czy wszystkie bo ja dobrze ogarniam tylko angielski i pozostałymi się nie interesowałem. Po polsku są tylko 44. Czy można kupić na DVD nie mam pojęcia, więc jeśli chciałbyś je mieć zapisane na komputerze/płycie pozostaje chyba tylko "popiracić'' i ściągnąć z YT.

ocenił(a) serial na 9
Liquid_Ex

Rozumiem, dzięki za informację. Z tego co wiem, to były dostępne w pakiecie na DVD, ale obecnie w żadnym sklepie internetowym nie są dostępne - chyba że pojedyncze odcinki na kilku płytkach. Widocznie w wersji na VCD/DVD było tylko 44 odcinki (w wersji telewizyjnej była całość na 100 %). Ja właśnie oglądałem z tego Mondo World, ale nie zauważyłem, że także po angielsku są - a zatem dobrze wiedzieć. Jak dla mnie wersja czeska czy angielska nie ma większego znaczenia - rozumiem komunikatywnie, a więc ważne, że jest i taka możliwość obejrzenia.