PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548659}

Simba, król lew

Simba, il Re Leone
1995 -
6,7 559  ocen
6,7 10 1 559

Simba, król lew
powrót do forum serialu Simba, król lew

Wiem, że to naprawdę nierealna prośba, ale szukam tej bajki w wersji z naszym dubbingiem. Oglądałem lektorską i postacie tam dziwnie gadają. Znaczy ten angielski dubbing jest taki... bez przekonania.

Pamiętam nawet imiona postaci, piosenkę endingową itp. Głosy tak samo pamiętam niektórych postaci.

Bardzo chciałbym znaleźć tę wersję. Ktoś wie do kogo mogę pisać w sprawie wyemitowania tej bajki? Wiem, że miała TV Polonia, podobno wcześniej RTL7 (to możliwe, nie pamiętałem właśnie gdzie to oglądałem przed Polonią), ale TV Polonia nie odpisuje mi w ogóle... co robić?

użytkownik usunięty
Koyousetsu

Prosze bardzo tu masz wersje dubbingowaną https://www.youtube.com/watch?v=8Bj6UtL3Q8o

ocenił(a) serial na 9

W-waaa... co to jest? Film kinowy? Nie słyszałem nigdy o nim. Ale miałem raczej na myśli stary dubbing z kreskówki. Tam Simba miał tego samego aktora co Ash w polskiej wersji (Hanna Kinder-Kiss). Jelonek nazywał się Bimbo tam i miał głos... Lucyny Malec. Ale szczerze, to wątpię, że gdzieś to będzie. Ktoś musiałby to mieć na kasetach nagrane czy coś.

użytkownik usunięty
Koyousetsu

Dałem ci cały film król lew posklejany, w jedną całość .

ocenił(a) serial na 9

Że co? Ja tam nie wiem, ale to wygląda jak jakiś pełnometrażowy film kinowy. Odcinków jest 40-50 po polsku po 20 minut jeden, więc to na pewno nie jest całość. No i to też nie ten dubbing, którego chciałem. Stary leciał jakieś 20-15 lat temu.

użytkownik usunięty
Koyousetsu

Przepraszam cie skoro,udzieliłem ci błędnej informacji . Myślałem że sie ucieszysz

ocenił(a) serial na 9

No spoko, ale to po prostu nie to, czego szukałem ;)

Koyousetsu

Hej! Wiem ze to było 5 lat temu, ale przegrałam ostatnio z kasety na płytę wiec jeśli wciąż chcesz to chętnie ci wyślę ;)

ocenił(a) serial na 9
Padfoot

Masz wersję z polskim dubbingiem!? Bardzo chętnie!

ocenił(a) serial na 9
Padfoot

Czy to dalej aktualne?

Koyousetsu

Również jestem zainteresowana udostępnieniem polskiej wersji tego serialu .Szukałam tego przez lata .Aha co do postaci Simby to mówił on głosem Agnieszki Pilaszewskiej a w dorosłym życiu Tomasza Kozlowicza Tak samo Bimbo - najpierw dubbingowala go Lucyna Malec potem Jacek Sołtysiak .

ocenił(a) serial na 9
Joanna_Muracka

Jestem pewien, że Simbę grał ten sam aktor, co Asha Ketchuma w Pokemonach, co Google podpowiada mi, że jest to Hanna Kinder-Kiss. Chyba, że były dwa polskie dubbingi. Wiem, że serial ten był emitowany bardzo dawno temu, a potem drugi raz na TV Polonia. Możliwe, że pierwszy dubbing był inny, ale drugi musiał być taki. Co do Lucyny Malec to tak, na 100% Bimbo grała ona, pamiętam do dziś. Chociaż w dubbingopedii, co do Simby podają jeszcze kogo innego - Agnieszkę Kunikowską. To w sumie już bardziej mi pasuje, do głosu Simby, ale pewny nie jestem.

Padfoot

Czy I ja mogę prosić o wersję z polskim dubbingiem? Zależy mi!

ola_gasfs

Czy mogłabym prosić o wysłanie wersji z polskim dubbingiem ( tym z tvp polonia czy minimax ) Bardzo mi zależy. Jeśli ktos z Was ma niech podeśle na maila

Padfoot

Jesli masz wersję z polskim dubbingiem podeślij proszę na maila albo wrzuc na yt

Joanna_Muracka

Słuchajcie ktoś na cda wrzucil ostatni odcinek simby z dubbingiem z mini max .Warto śledzić ten profil bo może tych odcinków byc więcej. Jest też jeden z odcinków przygody tin tina z pierwszym dubbingiem tym z lat 90 . Użytkownik nazywa się nie lubię ryby .

Joanna_Muracka

Dzięki wielkie!

olkaglab

Osobiście liczę też że użytkownik ten doda też pozostałe odcinki .Szkoda ze nie można do niego napisać