Od której serii warto oglądać Simpsonów, ponieważ widziałem 2 odcinki z 1 serii i mi się nie podobały (żarty i grafika daleko za tym co widziałem póżniej)
Także moje pytanie czy sezon 2 już jest lepszy czy właściwie w którym nastąpił wzrost poziomu.
Z góry dzięx
Powiem tak im dalej tym lepiej ale różnica jest mało zauważalna, ten serial
po prostu trzyma poziom. Polecam zacząć od końca albo środka. Nie ma to większego znaczenia gdyż odcinki nie są za bardzo ze sobą powiązane.
zacznij od 4tego.miazga:)potem z przyjemnoscia wrocisz do
poczatkow.pozdrawiam
Ja zacząłem od 3ciego, bo te 2 pierwsze, jeszcze bez "naszego" Homera, tylko jakiś inny gosc go grał, wiec to nie było to samo :) generalnie im dalej w las tym jaśniej :) Najlepszy serial, nigdy mi sie nie nudzi :) pozdrawiam
Mi tez poczatkowe odcinki do gustu nie przypadly. Ale ogladalem i im dalej tym lepiej. Nawet w 1 sezonie, ktory mi przypadl najmniej do gustu bylo kilka super odcinkow (chocby 1x12)
Polecam chocby dac szanse serialowi. Zapewne nie pozalujesz :D
widziałem juz kilka całych sezonów (z ostatnich lat) także jak najbardziej dałem szansę serialowi, co więcej jest to mój ulubiony na tą chwilę serial.
Ilość gagów po prostu powala jakbym mógł je spamiętać to co 10 minut bym cytował =) pozdro
Oglądaj od początku. Co z tego, że pierwszy i drugi sezon są słabe, jak oglądac to wszystko.
A mam jeszcze jedno pytanie czy w sposób legalny można gdzieś oglądać Simpsonów poza C+ ( ja oglądam w ten sposób). Bo z tego co widze to miały wejść całe sezony w Empikach za 150 zł/sezon ale jakiś niewypał z tego się zrobił
Wszystkie sezony są dobre ale tak jak w każdym serialu zdarzają się odcinki i lepsze i gorsze. Jeśli chodzi o grafikę to później jest oczywiście lepiej ale w końcu serial wystartował pod koniec lat '80 więc trudno żeby było inaczej ;p
Co do emisji w TV, o ile pamiętam to na Pulsie też emitowali ale niestety z żałosnym dubbingiem (gorszym niż w filmie kinowym) więc o ile jeszcze leci to odradzam. O planach wydania kolejnych sezonów na DVD u nas nic mi nie wiadomo, może była za mała sprzedaż?
Jeśli chodzi o sezony Simpsonów na DVD to wiem dużo.
Mianowicie w Polsce już są dostępne dwa pierwsze. Sam je posiadam więc wiem:)
W obydwu wersjach jest polski lektor oraz napisy.
Co do kolejnych sezonów to z tego co jest napisane na stronie empik.com wynika, że 3 sezon pojawi się już jutro czyli 24.03. Sprawdzę i powiem:)
Tutaj daję linka:
http://www.empik.com/simpsonowie-sezon-3-film,prod56410157,p
Z tego co kiedyś wyczytałem wiem, że zakupić jakikolwiek sezon w Polsce można jedynie w Empiku. Są również w internetowych sklepach z DVD, ale odradzam tą formę kupna ze względu na cenę, która jest taka sama jak w Empiku + jeszcze koszty wysyłki więc wychodzi drożej:)
Cena w Empiku to 119,99 zł i jest taka sama dla każdego sezonu niestety.
Nie jest tak tylko w naszym kraju. Dokładnie ta sama cena jest w Czechach, gdzie wydali już dawno 3 sezon. W planach mają już wydanie sezonów do numeru 8. Mało tego wszystkie z polskim lektorem!
Możecie o tym poczytac na tej stronie:
http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/price_list.asp
To tyle co wiem.
Ciekawe czy jutro znajde sezon 3 w Empiku:)
Niestety nie było dzisiaj Simpsonów w Empiku:(
Ale poszukam w przyszłych dniach i się odezwę jak znajdę:)
Dzięki o to mi chodziło. Cena niższa niż się spodziewałem (choć i tak jak na polskie warunki duża) można zabulić za mój ulubiony serial
Serial doskonały ;). Oglądam od pierwszego sezonu i nie narzekałem na nudę ;).
Jestem fanem Simpsonów niemal od samego początku - jako dzieciak oglądałem je na zagranicznych stacjach. Teraz powtarzam sobie od początku i muszę przyznać, że już 2 sezon ma naprawdę zaskakująco wysoki poziom (choć 1 też warto zobaczyć). Te pierwsze sezony to już klasyka - i zasłużenie!
Prawdziwy fan, prawdziwy, obejrzał by wszystkie odcinki bez pytań od którego zacząć. Prawdziwy powinien doradzić aby obejrzeć wszystkie (choć rzeczywiście nie koniecznie po kolei).
I też mam pytanie do prawdziwych fanów:
piosenka z 07 sezonu 14 odcinka
zna ktoś tę piosenkę, kiedy wjeżdżają do tunelu przyszłości i jest makieta jak wielkie roboty biczują ludzi (ta sama muzyczka idzie na początku napisów końcowych)
>Prawdziwy [fan] powinien doradzić aby obejrzeć wszystkie (choć rzeczywiście nie koniecznie po kolei).
Nareszcie ktoś to powiedział...
Powtarzam sobie właśnie 3 sezon, który oglądałem jeszcze kilkanaście lat temu na satelitarnym Sky One (nagrywałem wtedy wszystkie odcinki na VHS i znałem je na pamięć). Dziś, po tym jak oglądałem wszystkie sezony na przestrzeni tych lat, twierdzę, że sezon 3 jest jednym z najlepszych, jakie powstały. Polecam go wyjątkowo.
Ja osobiscie polecam od 7 sezonu to jest moje zdanie!! ale zacytuje "de gustibus non est disputandum"