PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79060
8,3 29 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Sezon 23

ocenił(a) serial na 8

Najwyraźniej w 23 sezonie wyświetlony zostanie kolejny odcinek umieszczony w przyszłości,
ponoć nawet mają być pokazane dzieci Barta, Lisy i Meggie. Mnie jedynie ciekawi, czy megi
będzie w tym odcinku się odzywać, czy może będzie to rozwiązane tak jak w poprzednich
tego typu (ktoś jej przerywał, gdy miała coś do powiedzenia). A tu podaje link do strony, na
której się o tym dowiedziałem: http://simpsons.wikia.com/wiki/Season_23

ocenił(a) serial na 8
karmenion

Już się nie mogę doczekać 23 sezonu czytałem, że będzie sporo świetnych, pomysłowych odcinków.

ChylinskaFan

Już raz mówiła (jako architekt w ekranizacji powieści Ayn Rand), więc to nie będzie aż taki szok ;)

Ciekawe, czy będą się trzymać wersji, w której Lisa jest prezydentem USA (albo ex-prezydentem), czy to "oleją". Choć te futurystyczne kawałki i tak nie trzymają się kupy między sobą.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Jakiekolwiek trzymanie się kupy w serialu tego typu nie ma najmniejszego sensu. W innym razie trzeba by wymyślić uzasadnienie, dlaczego Maggie jest ciągle niemowlakiem albo dlaczego nikt nie zestarzał się ani o rok skoro Simpsonowie co roku obchodzą święta w inny sposób?

Odcinków o tym jak Homer poznał Marge też było kilka. Jeden w czasach hipisów jeden w latach 90 i założę się że za 10 lat będzie odcinek dziejący się rzekomo w przeszłości w którym to okaże się że Homer i Marge poznali się na premierze Avatara w 3D albo na Euro 2012 :p
Ten serial ma ponad 20 lat kiedy zaczynałem go oglądać Bart był dużo starszy ode mnie a teraz bliżej mi już do Homera :p

Było dosłownie kilka sytuacji w historii serialu gdzie jakieś wydarzenie "trzymało się kupy" : śmierć żony Flandersa, odwyk Barneya, i kolejne powroty pomocnika Boba, i pewnie jeszcze kilka:P

Bednar88

Choćby romans Endy i Skinnera i rozstanie, coraz bardziej ujawniający się homoseksualizm Smitersa, ślub i potem problemy małżeńskie Apu itd. To co może, poza chronologią, trzyma się kupy.

Bart kiedyś na tablicy pisał: "To nieprawda, że mam 23 lata" ;)

ocenił(a) serial na 8
ChylinskaFan

Ale to mówiła w opowiadaniu Marge, a nie jako "prawdziwa" Maggie.

ocenił(a) serial na 10
karmenion

gdzie można na necie oglądać nowe odcinki z napisami/lektorem?

użytkownik usunięty
Mozox

iitv . info

karmenion

Czy mógłby ktoś podać odcinki nawiązujące do przyszłości, jakie ukazały się do tej pory?

ocenił(a) serial na 10
Sygim

Ja, jedyne, jakie odcinki pamiętam z przyszłości, to ten w 23 sezonie, który moim zdaniem jest najlepszym odcinkiem ever i moim ulubionym ze wszystkich, a mianowicie: s23e09 Holidays of Future Passed i s06e19 Ślub Lisy (Lisa's Wedding) :)

Sygim

Było już pisane, że były 4:
1) Lisa's Wedding (s06e19) - Lisa ma ok. 22 lata, Bart ok. 24,
2) Bart to the Future (s11e17) - Lisa ma ok. 40 lat, Bart ok. 42.
3) Future-Drama (s16e15) - Lisa ma ok. 17 lat, Bart ok. 19.
4) Holidays of Future Passed (23e09) - Lisa ma ok. 37 lat, Bart ok. 39.
+ jedna scena w The Itchy & Scratchy: The Movie (s04e06) z piędziesięciokilkuletnim Bartem i siedemdziesięciokilkuletnim Homerem.

Awdar

Wielkie dzięki ;)

użytkownik usunięty
Sygim

Maggie zostanie gwiazdą rocka
Lisa pewnie zostanie ekologiem
Bart zostanie( o dziwo!) menelem
Homer i Marge nie umrą do końca wszystkich sezonów
PS.Czy Matt Groening jeszcze żyje?

ocenił(a) serial na 10

Family guy go ubił ;/