Family Guy - 2 sezon odc "Death Is a Bitch" - 2000 r
Simpsons - 15 sezon odc "Treehouse of Horror XIV" - 2003
w obu odcinkach chodzi o to ze do głonych bohaterów przychodzi smierc aby zabrac jedengo z mieszkanców, oczywisccie głowny bohater ( homer: peter) sie nie zgadza i sam zostaje osobą od czarnej roboty (smierc), mozan zauwazyc jakies podobienstwo w tych dwóch odcinkach, widzialem na forum family guy ze ktos posądził o plagiat no to ja tez tak zrobie ( oba seriale są fajne i nic do nich nie mam )
Proponuje ci wpisac na youtube "simpsons family guy". Jest tam parenascie filmikow pokazujacych zrzynanie family guya od simpsonow(jest tez pare odcinkow simpsonow zerznietych (ale to raczej pojedyncze gagi)z familly guy). Co nie zmienia aktu ze Simpsonowie sa najlepsza kreskowka dla doroslych :)
nie chce sie chwaili za bardzo ale ten filmik znam na pamiec. Fg jest ok i simpsonowie sa ok chociaz humor sie torche rózni.
Nie prawda, Groening tworzy "The Simpsons", a McFlearne tworzy "Family Guy". Ale nie winię Cię za ten błąd. Te serale SĄ do siebie podobne, to może byc mylące.
Hehe tyle czasu minęło od tamtego komentarza, ale nie daruję sobie:) Faktycznie wtedy tak myślałem. Kolega wprowadził mnie w błąd, a ja naiwny uwierzyłem:)
kurwa następni znawcy.
Tłumacze po raz setny dla niedoinformowanych, do tępych, do każdego innego kto nie rozumie.
Za obie produkcje odpowiadają Ci sami twórcy. Po za tym Family Guy jest dużo bardziej absurdalna i odcinki są bardziej bekowe.
Nie chce was obrażać, ale różnica między simsponami, a głową rodziny jest taka sama jak saturn i media markt. Nie wiem czy to tępota, czy to brak wiadomości, ale za reżyserie i scenariusze, a także produkcje Futuramy, Simpsonów, Family Guy oraz Johnego Bravo brali się Ci sami ludzie. Ci sami są ich twórcami. zrobiono dwie wersje podobnego tematu simpson/głowa rodziny opierając się momentami na tych samych wątkach.
oto niektórzy reżyserowie i scenarzyści, obu kreskówek. :
Peter Shin
Pete Michels
Dan Povenmire
Sarah Frost
James Purdum
Dominic Polcino ( jeden z najwazniejszych)
Cyndi Tang-Loveland
Seth Kearsley
Neil Affleck
John Holmquist
Michael Wolf
John Bush
Robert Renzetti
czy chociażby Dennis Snee, który zrobił jeden specjalnie odcinek Family Guya
i tak dalej.
Nawet juz mi się nie chce wymieniać tych samych ludzi od animacji czy producentów, bo szkoda mi na was czasu. Przypominam że simpsonowie są z 89, a Family Guy 99, rozumiem, że trudno wpaść, że twórcy postanowili odświeżyć i zmienić temat dodając więcej jeszcze od siebie, ale tych FANÓW oczywiście się nie przekona. Rzekłem.
Dodatkowo link pokazujący, że są to pokrewne produkcje i umieszczają się wzajemnie w swoich odcinkach
http://www.joemonster.org/filmy/5585/Family-Guy--kontra-Simp...