PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111527}

Siostrzyczki

What I Like About You
2002 - 2006
7,2 5,7 tys. ocen
7,2 10 1 5661
6,0 2 krytyków
Siostrzyczki
powrót do forum serialu Siostrzyczki

A zatem jak wam się podobały 4 pierwsze odcinki?? Jak dla mnie są bardzo dobre, choć dopiero najlepsze będą jak pojawi się Lauren. Wtedy będzie się działo :D :D Już nie mogę się doczekać. A dziś...Val w okularach ala 'mucha' mnie totalnie rozwaliła. No i teksty Gary'ego. Choć trochę denerwuje mnie, że na koniec każdego odcinka jest dialog między Val i Holly, w którym wyznają sobie jakie to one są dla siebie nawzajem ważne. Wystarczy, że to powiedzą raz na kilka odcinków, a nie za każdym razem. No ale to można jakoś przezyć. Czekam na kolejne odcinki :D :D
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
Kristofer

Tak mnie też się podobają te odcinki :D Chciałabym jeszcze tylko oglądnąć dalsze po tym, jak Holly schowała się w samochodzie Vince'a i sobie pojechali gdzieś :) Pozdrawiam =]

ocenił(a) serial na 10
meell

W końcu pojawiła sie Lauren. Uwielbiam ta postać i sposób jej grania. Już same jej miny są mega śmieszne. A za tydzień znowu sobie nie obejrzę :( Jakby ktoś mógł to niech mi napisze co się mniej więcej działo. Z góry dziękuję :)

ocenił(a) serial na 7
Kristofer

Lauren akurat trochę mnie wkurza... Jest strasznie roztrzepana i zarozumiała. Ja oglądałam wszystkie odcinki pierwszej, drugiej i trzeciej serii oraz ostatni odcinek czwartej. Mogę Ci napisać co się będzie działo w kolejnych odcinkach, ale nie pamiętam ich po kolei. Jak obejrzę to napisze ;)
Pozdrawiam =]

ocenił(a) serial na 7
meell

Obiecałam, że napiszę co się działo w następnych odcinkach, a więc: pierwszy był o tym, jak Holly kupiła sobie nowy kaszmirowy sweter (czerwony) i postanowiła iść do pracy, ponieważ po jego kupnie była całkiem "spłukana". Zatrudniła się w restauracjii u Jeff'a. Tymczasem Gary spędzał czas z Valerie, co ją strasznie wkurzało, bo był natrętny. Holly nie szło jej najlepiej w robocie, wszystko rozbijała i wylewała, dlatego też postanowiła się zwolnić. Jeff i jego pracownicy odetchnęli z ulgą, jednakże Holly za namową Val doszła do wniosku, że da sobie drugą szansę i wróciła do pracy. Niechcący obraziła kucharza (który pracował dla Jeff'a), a on oraz wszyscy pracownicy zwolnili się. Zdruzgotani Jeff i Holly mieli coraz więcej klientów, więc poprosili o pomoc Val i Gary'ego (co było ulgą dla Valerie ;)). Razem zdziałali zadaniu (po kilku porażkach i spalonym swetrze Holly). Na koniec Holly zwolniła się z pracy po raz drugi dochodząc do wniosku, że jednak naprawdę się tam nie nadaje, tym razem Valerie ją poparła :)

Drugi odcinek był o Walentynkach. Holly dowiedziała się, że Jeff zamierza kupić Val pierścionek. Nie wie jednak, że to nie jest pierścionek zaręczynowy i zamiast dochować tajemnicy mówi Val, że on zamierza się jej oświadczyć. Gary jest zestresowany na myśl o spędzeniu wieczoru ze swoją dziewczyną. Holly postanowiła iść z Henr'ym (za jego namową) na walentynkowe spotkanie z Gar'ym i jego dziewczyną pod warunkiem, że to nie będzie randka. W tym samym czasie i w tym samym miejscu Jeff je romantyczną kolację z Valerie. Ta, podekscytowana oświadczynami, wybiega do łazienki i wymiotuje. Wtedy Holly dowiaduje się od Jeff'a, że on jednak nie zamierza się oświadczyć. Dziewczyna mówi o tym siostrze. Jest nieco przybita. Gary jest załamany tym, że wieczór z jego ukochaną się nie powiódł. Ona jednak przekonuje go, że bawiła się znakomicie i uważa, że bardzo go lubi. Na koniec, Holly zaczyna się podobać Henry, a Val i Jeff kłócą się, ponieważ on nie myśli poważnie o ślubie i nie chce się żenić przez dłuuugi czas. Valerie to przeszkadza i zaczyna się zastanawiać, czy powinna być z Jeff'em skoro on nie chce się żenić.

ocenił(a) serial na 10
meell

Wielkie dzięki za streszczenie. Szkoda, że przegapiłem, ale za tydzień sobie obejrzę następne dwa odcinki, a później znowu przerwa wiec jak co to streścisz mi następne dwa :)
Jeszcze raz wielkie dzięki :)

ocenił(a) serial na 7
Kristofer

Nie ma za co. Okey, mogę Ci streścić kolejne odcinki, jak ładnie poprosisz :D

ocenił(a) serial na 10
meell

Bardzo ładnie proszę :):):)
Ale w ten weekend obejrzę, wiec jak co to czekam na opis odcinków z 4 listopada :)

ocenił(a) serial na 7
Kristofer

Ok :) Postaram się spełnić Twoją prośbę :P

ocenił(a) serial na 7
meell

A więc tak. Pierwszy odcinek był o tym, jak Holly dowiedziała się, że Val nie jest za bardzo lubiana przez swoich współpracowników. Namawia ją więc, aby wyszła się z nimi gdzieś spotkać. W tym towarzystwie jest także Vic (szef Valerie, przypominam ;]). Po spotkaniu Vic odprowadza ją do domu i omal ją nie całuje. Val opowiada o wszystkim siostrze. Na drugi dzień w firmie krążą plotki, że Valerie i Vic mają romans. Holly próbując załagodzić sytuację, wszystko pogarsza. W końcu Vic i Val rozmawiają ze sobą i nawet się całują, ale przez krótką chwilę. Dochodzą do wniosku, że to nie ma sensu. W tym czasie Jeff poznaje piękną i uroczą mamę Gary'ego. Za jego zgodą umawia się z nią. Randka wydaje się być wspaniała, jednak Jeff dochodzi do wniosku, że nie może umawiać się z matką swojego kumpla, więc daje sobie spokój.

Drugi odcinek był o tym, jak Holly próbowała znaleść chłopaka Valerie. Henry przedstawił Holly swojego brata. Ona postanowiła umówić swoją siostrę z nim, mimo sprzeciwności Henry'ego. Wszystko wydawało się być dobrze, dopóki Henry nie wyjawia Holly tajemnicy swojego brata dotyczącej pokoju pełnego pluszowych miśków. Holly próbuje ostrzec siostrę, jednak ta i tak idzie na randkę. Potem jednak odkrywa prawdę i postanawia nie spotykać się z nim więcej. Tymczasem Jeff zatrudnia w barze dziewczynę Gary'go, co mu się nie podoba, ponieważ nie będzie mógł podrywać dziewczyn. Między Jill i Gary'm dochodzi nawet wtedy do pierwszej kłótni. Jednak wszystko dobrze się kończy. THE END.

PS: Nie wiem, czy czegoś nie pomyliłam, ale chyba jest ok :)
pozdrawiam =]

ocenił(a) serial na 10
meell

wielkie dzięki, że w ogóle chciało ci się to napisać :)
Jeszcze raz dziękuję :)

ocenił(a) serial na 7
Kristofer

Nie ma za co. Przecież Ci obiecałam ;) A ja dotrzymuje słowa, hehe :P

ocenił(a) serial na 7
meell

Hmmm... Nie wiem, czy te dwa odcinki oglądałeś, ale na wszelki wypadek napiszę krótkie streszczenie.

Pierwszy odcinek był o tym, jak jedna babka z administracji (która nienawidziła Val) chciała się pozbyć Holly, ponieważ nie była ona na listę lokatorów, czy jakoś tak. Gary obchodził urodziny, a Holly dała mu w prezencie 10 dolarów zniżki na filmy w wypożyczalni. Gary był bardzo zawiedziony i obrażony, ale nie wiedział, że to nie był jego prawdziwy prezent. Holly załatwiła mu bowiem bilety i przepustkę na koncert jego ulubonej gwiazdy (chyba). Zanim Holly mu je dała, Gary powiedział jej coś, co ją uraziło. Skończyło się na tym, że Holly nie musiała się wyprowadzać, a Garu ją przeprosił i wszystko było ok :D

Drugi odcinek był o tym, że Valerie podejrzewała swoją siostrę o to, że ta w tajemnicy przed nią może uprwiać sex z Henry'm. Postanwia z nią o tym porozmawiać i wytłumaczyć na czym polega miłość między dwiema osobami. W tym czasie Val zachwouje się niedojrzale, ponieważ sypia z Jeff'em. Holly ich przyłapuje i robi siostrze wymówki. Kończy się na tym, że obie się przepraszają, a Holly obicuje, że, jak będzie gotowa współżyć z jakimś chłopakiem to jej najpierw o tym powiem ;] Val natomiast po rozmowie z Jeff'em dochodzi do wniosku, że nie mogą się widywać dopóki nie staną się sobie obojętni.

THE END

ocenił(a) serial na 10
meell

Akurat te odcinki widziałem, ale przynajmniej widzę, że potrafisz wyłapać konkretne rzeczy z filmu.
W najbliższą sobotę nie obejrzę więc poproszę o mały skrót :)