PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875838}

Skazana

2021 - 2024
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37206
5,2 12 krytyków
Skazana
powrót do forum serialu Skazana

Skazana to historia na motywach książki Ewy Ornackiej „Skazane na potępienie”. Czytaliście czy tylko oglądaliście serial?

ewa_antosek

Nie czytałam wcześniej książki, ale w oczekiwaniu na drugi sezon mam zamiar po nią sięgnąć, żeby mi czas szybciej zleciał ;)

ocenił(a) serial na 10
ewa_antosek

Nie czytałam, ale może się skuszę. Ile jeszcze zostało do drugiego sezonu? Może faktycznie czas mi szybciej zleci ;)

ewa_antosek

Czytałem książkę i oglądałem serial. Jak dla mnie jedno i drugie świetne!

ocenił(a) serial na 8
ewa_antosek

nie czytałam książki, nie wiedziałam nawet że istnieje :D ale serial mi się mega podobał, na jesieni kolejny sezon

ocenił(a) serial na 9
ewa_antosek

Ja książkę przeczytałam i bardzo mi się podobała. Inna niż serial oczywiście, ale też fajna

ewa_antosek

Najpierw czytałem, a potem oglądałem serial. Cieszy mnie, że w tej kolejności, bo jedno i drugie miało swój osobny klimat. Oczywiście jednak, że w serialu nie da się "zmieścić" wszystkiego.

ocenił(a) serial na 9
ewa_antosek

Powiem szczerze, że nie miałam pojęcia przed serialem, że jest taka książka. Dopiero jak zaczęłam oglądać serial, gdzieś wpadłam na informację na temat książki. I chętnie ją przeczytam :)

ocenił(a) serial na 8
ewa_antosek

czytałam już dość dawno temu. Książka jest trochę sztucznie napisana, dialogi ze współosadzonymi które cytuje brzmią nienaturalnie, no nie sądzę aby tam używano takiego "książkowego" słownictwa. To mnie mocno drażniło, w serialu przynajmniej ten język jest żywy.