Do tego serialu zabieram się za oglądanie od kilku lat, aż wkoncu nadszedł odpowiedni moment w moim zyciu, aby ten plan ujrzal swiatlo dzienne.
Jestem swieżo po obejrzeniu ostatniego odcinka. A co do odcinków obejrzałem wszystkie w przeciamągu 6 dni. Ten serial holduje na prawdziwy klasyk.
Moim zdaniem seriale ze stajni TVN zawsze są przygotowane rolę ma najwyższym poziomie. Można zauważyć lrzekosny bohaterów są sceny, ktore nsprawde są mocne wbijające w fotel. Reżyser i scenarzysta spelnili wyzwaniom i moim oczekiwaniom, bo oglądając serisl niespodziewalem się, że można od niego uzależnić każdy obejrzany odcinek zalamczal się głodem i ogromną chęcią obejrzenia kolejnego odcinka mówiąc w skruchę apetyt rósł w miarę oczekiwania.
Brawurowy serial zecswietnym dialoguem, muzyką sceny pełne emocji, napięcie, lojalności, wiernosci, miłości, zdrad,
Bardzo poruszający a jednocześnie zmuszającu do wielu przemyśleń o miłości między matka, a córką, o marce, ktira kocham nad życiem swoje dziecko i zrobić wszystko by ją chronić przed zlem ryzykując nawet swoim życiem, mimo, że córką często zachowywała sie z początku na rozpieszczona bachora, ktora sądzi, że pozjadała wszelkie rozumy%%%^^,. z biegiem czasu dorastala po przez życiowe zawirowania zle doswiadczenia stając się zagibioną młodą, naiwną nastolatka, aż w końcu coś w niej pękło, ktora zaczela sie buntować.
Ale wiele razy też potrafiłem się pośmiać, było dużo cudownych mome tow, które wzruszały i doprowadzaly do łez.
Fakt do tego serialu zabierałem sue kila lat i odrazu chce podkreślić, że ten serial jest jednych najlepszych seriali jakiego obejrzałem.
Przez ten cały tydzień żyłem tym serialem 24h tak jakbym czytał fantastyczą książkę kryminalną. Non stop choćby nawet e pracy zastanawiałem się jak to wszystko się potoczy i jakie bedzie zakończenie??
Analizowałem, obserwują niczym detektyw Sherlock Holmes łącząc wszystki kropki.
Serial nieprzewidywalny, wiele było też scen, które mroziły krew w żyłach przy tym trzeba mrzeba mieć nerwy że stali aby przetrwać.
Bardzo wyraźnie przedstawii ułomny system, ktory nieudoonie. Funkcjunuje w naszym kraju, ktory nagle moze na mgnieniu zniszczyć nagle życie człowieka zostać nieuczciwie pokrzywdzona przez złych ludzi, bo w dawnej przeszłości zadarli z niewłaściwą, zawistna osobą rządny zemsty niewyjaśnionych okolicznościach, co sprawia, że mężczyzna nie może zaznać spokoju.
Alicja Mazur była przyzwyczajona do zycia na wysokim poziomie.
Najlepszą polska aktorka bez dwóch zdan, a na dodatek mądra i skromna.
Cenię ją za to że jest naturalna w wywiadach często podkreślała wiele razy, nie zrobi sobie zabiegów medycyny estetycznej ponieważ skupiam się na graniu, a nie na swoim wygladzie ponieważ jej twarz jest jej narzędziem pracy.
Naprawde ten serial pokazuje, że prawdziwych przyjaciół można też poznać za murami otoczonym drutami kolczastymi. Cała obsada aktorów, ktirzy nawet mieli te swoje 5minut sławy zgrali na najwyższym poziomie .
Agata Kulesza - to z moich najbardziej ulubionych i bardzo utalentowanych aktorek, zagrala fantastycznie. Jestem wrecz przekonany, że gdyby urodziła sie w Stanach Zjednoczonych zrobiłaby wielką karierę u boku największych gwiazd Hoolywidzkich, bardzo dobrze.
Co wyjście przed kamerą to miazga.
Gdyby znaja biegle angielski przycmilaby swoim talentem 80% aktorek grające w najwiekszych produkcjach filmowych. Wcielajac się w Alicje idealnie maskowała sie aby przetrwać na samym dole ukladu pokarmu więziennego, że wszędzie trzeba zatracając na Szacunek i nie ukazywać swoich słabości, bo mogą osadzone stanąć po przeciwnej stronie
Jak zawsze rewelacyjna, do bólu prawdziwa. Co to za aktorka! Jeszcze nie widziałam, by coś źle zagrała, jedna z nielicznych naprawdę na poziomie światowym.
Aleksandra Adamska piekna aktorka grająca Pati ,,Cichy) najlepsze co mnie spotkalo w tym roku ,karmiłem każdą sekunda w której grała.
Odrazu rzucająca sie w oczy swoim podesciem do życia typowa koleżanka z sąsiedztwa. Atrakcyjna, naturalna niegryząca się w język, zabawna, empatyczna, mająca specyficzny spisib mowieienia potrafiaca byc bezczelna, pozytywna wariatka , wygadana troche z takim chlopiencym charakterem osiedla, pozytywnie zakręcona, twarda mająca zasady , a przede wszystkim potrafić stanąć w obronie słabszym.
Bartłomiej Topa gienialny aktor, ktory jest wstanie zagrac każda role.
Marta Malikowska (Kosa)aktorka, która potrafi zagrac czarne charaktery, sarkastyczne, zimną ale też uczuciową ,manipulantka, lubiaca ludźmi aby wiezieli, że ma nad nimi pełną kontrolę i władze aby nadzwyczajnie wzbudzała w nich strach- słynąca rowniez swojej ciętej riposty i prześladowania byleby upokorzyć kogoś, kto stanie na jej drodze mający wibrc niej źle zamiary.
ale też w której głębi duszy kryje się w niej dobry człowiek.
W serialu ,,Ślepnąc od Światel" zaprezentowala swoj kunszt aktorski najwyższych lotów,
Adam Woronowicz - grają Sylwestra Hepnera Dyrektora Zakładu Penitencjarnego.
Ma na swoim koncie mroczną przeszłość i wiele złych uczynków
zimny, manipulant, morderca zlo w cystej postaci.
Leszek Lichota - Chodź zagral w ostatnim sezonie jego postać miała ogromne znaczenie w kluczowych mome tavh
Michał Czarnecki pokazuje że potrafi odnaleść się w każdej roli zimnego, bezwzględnego manipulanta, ktpty potrafi z życia zamienic w pieklo.
Jan Jankowski, który zagrał Mecenasa Bednarka - uważam, że to jest nieduceniony polski aktor, który ma ogromny warsztat u umiejetnosci w końcu to aktir nie tylko filmowy(serialowy) ale również teatralnych.
Wszyscy aktorzy, którzy zagrali brawa dla nich wszystko, bo golym okiem da sie zauwazyć, ze reżyser kladł nacisk idąc za instyktem aby zwizualizował cel dopasowując aktorów do tego wielkiego serialu. Napewno jeszcze raz wrócę do tego serialu. Ale aktualnie zabieram się do serialu Historii Patrycji "Pati" Cichy zanim trafiła do więzienia.