Skazana
powrót do forum 1 sezonu

Mój młody zaczął oglądać ten serial... powiedziałam mu co i jak będzie, a nawet nie oglądałam tego wcześniej ani nie czytałam książki. A czy nie było już czegoś podobnego, tylko amerykańskiego? Rozbraja mnie naiwność córki Alicji i jej samej. Dlaczego sędzina wychodzi za mąż za właściciela klubu? Gdzie ona go poznała? Na jakiejś rozprawie czy na parkiecie? Uchodzi za roztropną kobietę, tak? Z doświadczenia zawodowego powinna wyczuć, że jest coś nie hallo. No chyba, że nie mieszkali ze sobą... no, ale szczerze, ile znacie przypadków małżeństw gdzie ludzie są z zupełnie innych środowisk, właściwie przeciwnych? Przecież jakby mi się jakiś właściciel klubu przyplątał to bym go oddelegowała, bo po co mi nerwy... na logikę biorąc. Tu niby jest sigmą, ale jednak niekoniecznie... I czy nie zamyka się ludzi z takich stanowisk oddzielnie? Wiem, że w niektórych krajach tak, w Ameryce akurat nie. Jeszcze wizualnie serial jest zrobiony po amerykańsku... To więzienie wygląda lepiej niż polskie szpitale.