PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224902
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ja zacznę

1. Masowy morderca, który przyznał się do popełnienia zarzucanych mu czynów wciąż może zostać kongresmenem.
2. Jeżeli znajdziesz pudełko z głową w środku, upewnij się na 110%, czyja to głowa.
3. Jeżeli jesteś jednym z najbardziej poszukiwanych ludzi w Ameryce, nie denerwuj się. Czapka z daszkiem sprawi, że nikt Cie nie pozna.
4. Po co planować skomplikowaną ucieczkę z więzienie, kiedy by uzyskać ten sam efekt można je po prostu spalić.
5. Strażnicy w Panamie nigdy nie zaglądają pod samochody, nawet podczas próby ucieczki.
6. Możesz być uzależniony/a od morfiny - o ile twój ojciec jest politykiem.
7. Mike potrafi wyrzeźbić z kostki mydła Nokię 3310
8. Jeżeli jesteś głównym bohaterem i ktoś mierzy do Ciebie z pistoletu - nie martw się. Masz 99% szans, że ktoś Cie uratuje.
9. Będąc na pustyni nie zapomnij zabrać ze sobą tęższego kolegi, na wypadek, gdybyś miał ochotę na przekąskę.
10. Palce u nóg są zdecydowanie przereklamowane.
11. Jeżeli zabijesz kogoś - zakop go w ogródku. NIKT, NIGDY go tam nie znajdzie.
12. Jeżeli wypowiesz trzy magiczne słowa "nie trać wiary" - to masz sukces gwarantowany.
13. Jeżeli twój brat w przeciwieństwie do Ciebie w wieku 12 lat wygląda jak misz-masz Schwarzeneggera i Stallone'a to uwierz mi - TO NIE JEST TWÓJ RODZONY BRAT.
14. Przy 40 stopniowym upale w cieniu należy chodzić w szarej bluzce z długim rękawem - przynajmniej człowiek wypoci się z toksyn.
15. Odżywianie się przez tydzień samą woda i jedną łyżką miodu dziennie to kijowa dieta - nawet się nie chudnie.
16. Strzelanie na środku ulicy w biały dzień to norma, nawet przechodnie mają to w dupie.
17. Podczas zebrania rady nadzorczej czasami dochodzi do zabójstwa jednego z członków - cóż, "no one stays on top forever".
18. Jeżeli ktoś osadzi Cię w więzieniu, upewnij się, że dostaniesz celę na 1. piętrze, tam przynajmniej toaleta nie posiada połączenia z kanalizacją.
19. Kierownicy więzień zawsze, ale to zawsze mają jakieś hobby.
20. Jeżeli ukradniesz kiedyś kartę baseball'ową musisz się liczyć z osadzeniem w więzieniu i straceniu dziewictwa ze 150 kilowym Avocado.

Odpowiem ci tak, jako naprawdę wielki fan PB muszę powiedzieć, że zgadzam się z Tobą, ale na pewno nie ze wszystkimi punktami. Wypisze w skrócie te w których masz absolutna rację - 1,2,3,8,11,16 - co do tych punktów komentarz zbędny, są to błędy nie podważalne. Niektórych punktów nie rozumiem, np.4,5,6,9,12,13,10, 19 i 20, nie bardzo wiem o co ci w nich chodzi, a już zwłaszcza w punktach 19 i 20. Punkt 15: człowiek przez jeden tydzień pijąc wodę i jedząc łyżkę miodu wcale nie schudnie tak niesamowicie jak twierdzisz, będziesz odwodniony i wycieńczony, ale twoja postura jakoś strasznie się nie zmieni tylko przez ten 1 tydzień, proszę sam spróbuj. Punkt 7 do przedyskutowania, mianowicie mogliby pokazać jak Scofield, bądź ktoś kogo o to prosi robi tzw. komórkę atrapę z mydła. Mnie osobiście najbardziej przeszkadzały w całym filmie punkty 3 i 8.

Dances_with_Life

hmm, zacznijmy od stopy Mike'a. Człowiek, któremu ktoś na żywca ucina dwa palce powinien być trwale okaleczony, a co za tym idzie kuleć przez ponad 4 miesiące (słowa lekarza).

Człowiek nie jedzący nic tydzień odwadnia się - fakt, aczkolwiek jego twarz, ramiona, brzuch oraz nogi chcąc nie chcąc tracą objętość. Jak widać Gretcham(czy jak to się piszę to nie obowiązuje). Tutaj akurat można sie nie kłócić. Sam sprawdzałem i to mogę powiedzieć na 100%

Cały lipny plan ucieczki z więzienia z Sony, planowany przez 13 odcinków można było sobie odpuścić, gdyż jak dowiadujemy się w 4. sezonie, gdy doszło do pożaru w więzieniu wszyscy uciekli.

Co do samej ucieczki. Podczas kodu czerwonego (vide ucieczki) strażnicy powinny być czujni i bacznie obserwować otoczenie, podczas gdy Mike ze świtą wieją z Sony ukrywając się pod samochodami- nikt ich nie widzi.

Co do pustyni to czy naprawdę muszę tutaj coś jeszcze mówić. Przepraszam, ale jak T-bag przyrządził sobie swojego pustynnego kompana? W sosie słodko kwaśnym, czy na ostro?