PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224877
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Dobry serial ale główny bohater czyli Wentworth Miller mnie czasem cholernie denerwuje. Jego gra bywa straszna !! Ale sam pomysł serii genialny. Nieźle w swej prostocie gra Dominic Purcell, bardzo dobry był Peter Stormare choć długo nie pograł. Ale najlepsi moim zdaniem jest dwójka William Fichtner i Robert Knepper !! Bez nich serial byłby przeciętny a tak jest naprawdę nizły.

ocenił(a) serial na 8
biegano

Biegano masz rację, ale Twoje spostrzeżenia nie są oryginalne, bo 90 % fanów Prisona jest zdania, że Stormare Knepper i Fichtner to najlepsi aktorzy w tym serialu, a uboga mimika twarzy Millera i pozbawiony emocji głos też są tematem wielu dyskusji. Do wspomnianych trzech aktorów dodałbym jeszcze Paula Adelsteina. Świetnie zagrał agenta Kellermana.

ocenił(a) serial na 7
rusekolsztyn

Wiesz co, bardzo możliwe że inni myślą podobnie ale z zasady nigdy nie czytam komentarzy na filmwebie tylko wrzucam ewentualnie własne przemyślenia. A te są takie, że po pierwszym obejrzeniu całości uznałem serial za rewelacyjny, a teraz oglądając go po raz drugi cholernie się męczę by dotrwać do końca. Może to przez to, że w przerwie między kolejnym obejrzeniem całej serii Skazanego obejrzałem kilka innych, zdecydowanie lepszych seriali które uświadomiły mi co znaczy świetny serial ;)

biegano

Ja oglądałem ten serial przez trzy tygodnie, dzień w dzień kilka odcinków i mimo iż widziałem juz wszystkie odcinkii w telewizji - "Skazany..." i tak trzymał mnie w napięciu. W wielu serialach największą bolączką jest aktorstwo, tutaj poza Purcellem jest bardzo dobrze (mi tam Miller jakoś specjalnie nie przeszkadzał).

ocenił(a) serial na 7
Sebu_BGZ

To jest też kwestią gustu, bo mnie już bardziej leży Purcell :) Jego postać to porywczy koleś, który wszystko załatwia siłą i wali pięścią zanim się zastanowi i takiego właśnie gra. Ja nie twierdzę że serial jest zły... Przy pierwszym oglądaniu byłem pod wrażeniem, za drugim razem z braku czasu dotrwałem do trzeciego sezonu i też nie było źle, ale trzeciego podejścia miło nie wspominam. Przy drugim, a zwłaszcza trzecim sezonie cholernie się męczyłem niestety. A aktorstwo jest przeciętne. Od razu widać kto z obsady miał do czynienia z kinem wcześniej a kto jest praktycznie amatorem niestety. Nie twierdzę też że aktorstwo jest strasznie słabe, ale nijak ma się moim zdaniem do innych o wiele lepszych seriali np tych produkcji HBO