Aż smutno się robi gdy się widzi jak ten serial spada w rankingu FW. Po pierwszej części zdecydowanie byłem skłonny uważać, że to najlepszy serial jaki widziałem, dwójka była bardzo dobra może i brak było już tego więziennego klimatu, ale było napięcie i oczywiście rewelacyjny i wszechwiedzący Mahone, również rewelacja i nie straciłem mniemania, że jest to najlepszy serial jaki widziałem. Później nadchodzi część 3. Moim zdaniem po jedynce to ta część była najlepsza, więzienny klimat, jeszcze lepiej grający niż w dwójce Fichtner(Mahone) Gdyby skończyli na tej serii byłby to dla mnie serial, który mogę nazwać arcydziełem( do tego momentu na filmweb miał u mnie ocenę 10/10) Nastąpił czas na naciąganą trójkę, wydawałoby się, że już temat wyczerpany, ale twórcy ciągną dalej. Właściwie to się cieszyłem, bo wiedziałem, że film będzie rewelacyjny dalej. Zdecydowanie poczułem zawód. Pierwsze odcinki nieco monotonne, ciągle to samo... Gdy już znaleźli Scyllę, zrobiło się trochę ciekawiej, ale scenarzyści nie odpuścili sobie absurdów takich jak pojawienie się Matki głównych bohaterów, totalnym absurdem okazuje się być fakt, że Główni bohaterowie nie są braćmi. Zdecydowanie ten fakt zdecydował, że widzowie zaczynali szydzić z serialu... Pomimo wszystko uważam, że czwarta seria (a zwłaszcza ostatnie odcinki) była dobra, ale tylko na 7/10. Ostatnie odcinki 4 serii były świetne moim zdaniem znów można było poczuć ten dreszczyk emocji, może było nieco absurdalnie(Lincoln strzelający w bullet time), ale ciekawie.Ale skąd taki spadek po tych odcinkach? Czyżby Fani Millera zbuntowali się po śmierci Michaela?Cóż...No niestety ostatnia seria nie pozwalała mi aby ocena serialu wynosiła 10/10, więc spadła na 9/10. nie rozumiem skąd spadek z TOP 100... Ze względu na szacunek dla 3 części zdecydowanie zasługuje na pierwszą dziesiątkę rankingu, co to za fani, którzy zapominają o tym jaki genialny był ten serial? Sprawdza się tu przysłowie "Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz" i to jest bardzo smutne. Zdecydowanie skrzywdziliście serial zrzucając go z TOP 10. I proszę nie wyjeżdżajcie mi z tekstami, że odezwał się małoletni dzieciak, który płacze w poduszkę, bo jego serial spadł. Chodzi tu o sprawiedliwość, za całokształt film zasługuje na wyższą średnią. Zapraszam do dyskusji na ten temat
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz"
no a nie?
Zresztą jakoś ciężko mi dać więcej niż 7 za ten serial. Nawet przy 10 za 1 i 2 sezon niesamowicie niska jakość 4 sezonu przesądziła sprawę. Sorry ale ogladam też losty i tam 5 sezon nadal trzyma wysoki poziom.
Z drugiej strony faktycznie obecne miejsce - 116 to faktycznei zdecydowanie za nisko.
Wierz mi, że to nie przez takich którzy dają masowo 7/10 ten film tak zleciał. Musiało wlecieć ogrom 1/10 przez co taki spadek... Nie miałem przyjemności oglądać żadnego sezonu Lost, ale pewnie kiedyś naprawię ten błąd.
e tam ludzie ochłonną to serial podskoczy, ale wg mnie top 10 jest niestety już dla niego permanentnie zakazane:) miejsce dla PB jest w top 20.
No widze w koncu kogos konkretnego na tym forum (grabarz91)w 100% obiektywny a nie dzieciaki ktore jak jest gorszy odcinek to nienawidza serialu jak lepszy to kochaja:/ grabarz91 jak dla mnie serial nr.1 na swiecie i nic tego nie zmieni zawsze czekalem na zakonczenie ale teraz jak juz koniec serialu czegos mi brakuje. Wedlug mnie widzowie niedoceniaja serialu przez te przerwy co robili bo jednak troche czlowiek zapomnial co sie dzialo, o zwrotach akcji itd. U mnie serial ma 10/10 uwazam sie za prawdziwego fana tej serii i nawet kiepskie odcinki niezmienia tego faktu. A ocena sie nie przejmuj bo sa pajace co dla jaj daj 1/10 fani innich sriali Lost i inne gowna (bo zrobila sie taka moda na nielubienie PB - kazdy chce byc oryginalny wiec jak wszyscy lubia serial to oni na przekur nie i daja 1/10). Ale ja jak nie lubie np. "lost" to nie wchodze na forum "Lost" i niewipisuje tematów "ale ten serial jest zalosny" i nie daje 1/10 po prostu sie nieodzywam i tyle. Ja i tak kocham Prison Break
Szacun dla 'grabarz91'
Cieszę się, że są jeszcze na forum ludzie obiektywni, tacy jak ty, to że nastała moda na nielubienie Prison Break, sam nie widziałem jeszcze ani jednego odcinka Lostów, ale postaram się nadrobić te braki i będę miał porównanie który film jest lepszy. Moim zdaniem Skazany to najlepszy obejrzany przeze mnie serial i właściwie nie chcę aby tak zostało, bo gdybym bardziej polubił Lost to musiałaby być rewelacja. Liczę, że Prison zawita jeszcze jeżeli nie w TOP 10 to chociaż 20
Cieszę się, że są jeszcze na forum ludzie obiektywni, tacy jak ty, to że nastała moda na nielubienie Prison Break, sam nie widziałem jeszcze ani jednego odcinka Lostów, ale postaram się nadrobić te braki i będę miał porównanie który film jest lepszy. Moim zdaniem Skazany to najlepszy obejrzany przeze mnie serial i właściwie nie chcę aby tak zostało, bo gdybym bardziej polubił Lost to musiałaby być rewelacja. Liczę, że Prison zawita jeszcze jeżeli nie w TOP 10 to chociaż 20
Według mnie powinien byc w TOP 10. A tak na marginesie teraz czekam z niecierpliwoscia na Prison Break : The Final Break. Pozdrawiam
"a nie dzieciaki ktore jak jest gorszy odcinek to nienawidza serialu jak lepszy to kochaja:/"
ehmmyy.... 2 fatalne sezony uważasz za "gorszy odcinek"?
No sorry ale skoro po 2 rewelacyjnych, dopracowanych i naprawdę dobrze zrobionych pod każdym względem sezonach scenarzyści serwują takie g... to co niektórzy fani mają prawo narzekać. Ja w swojej ocenie nie staram się brac pod uwagę tylko jak serial ruszył czy też jak się zakończył - oceniam go za całość, za wszystkie 4 sezony i niestety nie ma szans abym ocenił go na więcej niż 7.
". Wedlug mnie widzowie niedoceniaja serialu przez te przerwy co robili bo jednak troche czlowiek zapomnial co sie dzialo, o zwrotach akcji itd."
Moja ocena 4 sezonu - 3,5/10 wynika właśnie z faktu, że w wakacje, tuż przed premierą 4 sezonu obejrzałem pierwsze dwa sezony raz jeszcze i może dlatego 4 sezon mnie tak raził durnotą, niedorzecznością, niespójnością, fatalnym poprowadzenie fabuły, grą aktorów, etc.
"Lost i inne gowna"
Wiesz jest to serial BARDZO specyficzny i nie każdemu podpasuje, ale żeby nazywać go gównem to zdecydowana przesada.
"Liczę, że Prison zawita jeszcze jeżeli nie w TOP 10 to chociaż 20 "
Obecnie wypada z TOP 120 ;) no ja też mam nadzieje, że prześcignie gumisie, smerfy i inne takie:)
Skoro dla ciebie trzeci sezon był g... to pozdrawiam.Moim zdaniem sezon 3 był rewelacyjny, na pewno nie gorszy niż 2, a moim zdaniem nawet lepszy, no a 4 seria rzeczywiście momentami raziła...
z perspektywy czasu (po sezonie 4) może faktycznie aż taki zły nie był, w sumie to jeśli finalny sezon byłby na poziomie to bym go przebolał bez jakis większych problemów (w końcu strajki scenarzystów też miały swój udział w tym, że "3" byla słabsza).Tylko sam fakt ucieczki z 2 więzienia w okresie miesiąca był głupi. Rozumiem, że z FR znajac dokładne projekty więzienia i mając czas na przygotowanie mozliwym jest ucieczka z niego, ale już trafienie do drugiego (rzekomo najgorszego z najgorszych), bez żadnych planów było już takie se. Poza tym, fragment w sonie, pokazany pod konec 2 sezon nawet mnie zainteresował,z tego co pokazali (no i z opini jaką mają południowoamerykańskie wiezienia na świecie) myślałem, że naprawde Michael ma przejebane. A tu sie okazało, że w Sonie było mu nawet lepiej niż w FR. Niewspomne też o głupim pomyśle z Sarą, najpierw zabijamy potem wskrzeszamy, i to jeszcze w jaki głupi sposób...
PS niestety PB właśnie wypadł z TOP 120 :)
Jeszcze chyba nie bylo takiego serialu ktory nastepny sezon byl lepszy od poprzedniego bo zaczynasz przewidywac scenariusz. Myslisz ze scenarzysci mniej sie przykladali do 3 sezonu niz do 1?? Poprostu 1 sezon to byl nowosc, szybkie zwroty akcji (w pewnym momencie juz jak poznales serial zaczol ci sie nudzic) a nastepne to juz sie domyslales co bedzie gdy bys obejzal najpierw 3 sezon a pozniej pierwszy uwazal bys ze 1 jest cienki.
naprawdę nie dostrzegasz gwałtownego obniżenia poziomu jakości?
"Myslisz ze scenarzysci mniej sie przykladali do 3 sezonu niz do 1??"
Chodziło mi o to, że strajki scenarzystów, które miały miejsce rok temu wpłynęły na wszystkie seriale w tym i na PB zmniejszając ilość odcinków z planowanych 22 do 13 oraz kasując spin-offa do PB (PB:Cherry Hill).
"gdy bys obejzal najpierw 3 sezon a pozniej pierwszy uwazal bys ze 1 jest cienki."
Nie, gdybym najpierw obejrzał sezon 3 to zakończyłbym przygodę z serialem, nie pzonając wspaniałych 2 pierwszych sezonów:)
Dostrzegam ale oceniam calokształt dla mnie nr 1 na swiecie i juz nie musisz ze mna sie zgadzac.
Serial w całości świetny! Pomimo słabszego sezonu 4, który był robiony troche na siłe i akcja toczyła się w kółko, tak zakończenie ostatniego odcinka to dla mnie mistrzostwo. Nareszcie jakis serial skonczył się tak jak powinien się skończyć! "Szczęśliwe smutne zakończenie" które wg mnie daje wiele do myślenia i pokazuje to, ile główny bohater zrobił, że poświęcił swoje życie na ratowanie brata, później samego siebie i przyjaciół.
serial oceniam jako całość, wyciągam średnią lub wystawiam ocenę równą mojej ocenie najlepszego sezonu jeżeli pozostałe były co najmniej niezłe,
tutaj; I sez 9
II sez 7?
III sez 5
IV sez litości
stąd moje dotychczasowe 9 po III i IV spadło do 6.
Zawsze jest to jakieś uzasadnienie, które potrafię zrozumieć, chociaż też nieco ostro potraktowałeś wszystkie sezony poza pierwszym, 4 nie była już tak dobra, ale moim zdaniem na 6/10 zasłużyła, a niektóre odcinki nawet bym ocenił na 8.