PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224890
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Jeśli nie lubisz AM, nawet tu nie zaglądaj! ;)

Przeglądając tematy o ulubionych bohaterach PB nie można nie zauważyć, że Mahone ma 'kilkoro' wyznawców ;-> Zapraszam do poparcia moich słów tutaj, a także do fc MAHONE TEAM pod adresem http://www.skazanynasmierc.pl/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1337&forum=35

caleena_ex_0ut

Mahone był niezły na początku. Później stopniowo go degradowali. Z twardego agenta do kochającego tatusia. A na końcu zrobili z niego detektywa Monka na kwasie. Brawa dla twórców serialu. Oni to potrafią spierdo**ć absolutnie wszystko.

ocenił(a) serial na 6
Cris

Problemy z czytaniem ze zrozumieniem? :>

caleena_ex_0ut

Ani trochę. Popieram twoje słowa (popierałem w zasadzie, do tego pytania o czytanie). Chciałem powiedzieć, że Mahone miał potencjał na świetna postać, niestety go troche zepsuli. Co nie zmienia faktu, że jest najciekawszym bohaterem tego gównianego II sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Cris

Mahone i Abruzzi;)

ocenił(a) serial na 10
caleena_ex_0ut

sory ale musiałąm tu wejsc!!nienawidze mahoneya to kawał draniai modercy zabil w filmie mojego ulubionego aktora i miedzy innymi zato go nielubie

ocenił(a) serial na 6
karolusia_2

W PB niewiele jest postaci, które nikogo nie zabiły. Jedynie Michael i Linc są 'biali'.
Z kolei Bill Kim wyłącznie 'czarny', a reszta: 'czarno-biali'.
Dlatego głupio jest nie zwracać uwagi na złożoność tych (ostatnich) postaci, które są po prostu najlepiej rozbudowane. Mahone w szczególności :> (nie ujmując nic T-Bagowi)

ocenił(a) serial na 10
caleena_ex_0ut

wielka bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 6
karolusia_2

Kliniczny przykład bolesnego myślenia :>
B.O.

ocenił(a) serial na 10
caleena_ex_0ut

Nie nie, coś ci się pomyliło. Bill Kim jest jak najbardziej żółty :)

ocenił(a) serial na 10
karolusia_2

O Jezu jesteś na serio żałosna przecież tu nie wchodzą ludzie którzy nie lubią tej postaci(czyli Mahone)tylko ludzie którzy go lubią a poza tym ten Mahone nie zabił twojego ulubionego aktora tylko jak już to zabił twoją ulubioną postać którą gra jakiś aktor...
Wszyscy inni sorry za wykład ale już nie mogłem się przyglądać tej żenadzie...

ocenił(a) serial na 5
fmuszynski

lekki offtop ale Linc w sumie zabił w chuj osób ; P

ocenił(a) serial na 4
caleena_ex_0ut

pociesza mnie, ze ni9e wszyscy szczaja na widok majkela:) ja akurat glownego bohatera nie znosze, ale mahone to dla mnie ideal: przede wszystkim swietny aktor i jedyny prawdziwy facet jaki gra w tym filmie. bardzo inteligentny, twardy, nieustepliwy, skurwysynowaty i do tego bardzo przystojny, czyli ma wszystkie pozadane cechy. a to, ze kocha swojego syna niczego mu nie ujmuje, jak to ktos wyzej sugerowal, tylko czyni jego postac bardziej wiarygodna, bo nawet twardziele kochaja swoje dzieci... wlasciwie to jesli zdecyduje sie na ogladanie sezonu III to tylko ze wzgledu na kreacje mahona, bo fabula schodzi na psy, a majkel, linkoln i sukur doprowadzaja mnie juz do mldlosci... pozdrwaiam autora tematu

kurak_2

No widzisz. Tobie pasuje kochający tatuś, ja wolałem naćpanego psa gończego. Miałem dość ciągłego klimatu z "M jak miłość", wolałem żeby ktoś w końcu miał inną motywację.

Zgodze się za to, że majk, link i sukr to mdłe cioty.

ocenił(a) serial na 4
Cris

ale ja sie zgadzam z toba. tez wole zimnego skurw....a wpadajacego w cpunerskie transy, ale stwierdzam, ze to, ze kocha swojego syna nie ujmuje mu wczesniejszych cech: w stosunku do swoich wrogow dalej jest 'nieustepliwym psem gonczym'. co do m jak milosc to nigdy mi sie nie zdarzylo tego ogladac, wiec nie mam porownania ;P ale tak na intuicje tosadze, ze watek murzyna i jego coreczki jest najbardziej m-jak-milosciowaty... zreszta wszystkie watki sentymentalne mnie draznia...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
kurak_2

jak mahoney to prawdziwy męszczyzna to ja jestem świeta!!przeciesz to pedal jest bez dwoch zdań

ocenił(a) serial na 10
karolusia_2

i niejest meski ani twardy jak to powiedzialas..bo to zwykly lalus a co do Michaela to niepodob mi sie w nim tylko wyglond i jego piękne oczy ale jego wnętrze,to jaki jest czyli spokojny skromny nieuwarza sie za wielkom gwiazde to mi sie w nim podoba!!

ocenił(a) serial na 6
kurak_2

kefas.nienar: oh, how grateful am I czytając Twój post! Osobiście uważam, że Mahone sam NADAL świetnie się broni ale i tak dzięki za wstawiennictwo :>

cris o poranku: 'naćpanym psem gończym' to on był aż do ostatnich minut 2x22 ;-> Z trojga-lub-więcej złego, lepszą motywacją jest chęć ochrony rodziny, niż np. ślepe wykonywanie rozkazów [patrz Kellerman - czyż nie nudne byłyby 2 'czarne' charaktery tak samo zaprogramowane?] albo po prostu brak konkretnego powodu do bycia 'naćpanym psem gończym' :>

Trudno mimo wszystko mówić o 'naćpaniu' jako takim, skoro Midazolam jedynie go otępiał, a nie pobudzał.

Skusisz się na trzecią serię, cris? Choćby tylko z chęci zgnębienia jej potem w każdym temacie, w jakim tylko się da ;-> Trzymam się swojego, że dla Mahone warto. Tam zapewne mało będzie jego rodzinki, co prawda z pościgami też krucho, ale może być za to więcej dragów :D Dżołk..

caleena_ex_0ut

Drugiej nie wytrzymałem do końca. Odpuściłem sobie po 10 minutach odc. chyba 19, czy 20. Więc III sezonu też oglądać nie mam zamiaru. Chociaż, podobno nie mówi się "nigdy". Więc może kiedyś.

caleena_ex_0ut

Ehhh, aż mi się słabo robi czytając takie komentarze jak Karolci, kolejna fanka-kochanka która ogląda serial dla "cudownego" Michaela.
Moja młodsza siostra jest w stanie w tym serialu zobaczyć coś więcej niż ślicze oczka kryształowago Scofielda.

kefas.nienar - pouczający wykład dla wszystkich zapatrzonych w Michaela ale obawaim się, że odpowiedzią z ich strony mogą być jedynie bluzki pod Twoim agresem. Nie przejmuj się, nie jesteś jedyną, obracającą się w kręgu studenckim, któro powinno uchodzić za nieco bardziej inteligentnę od fanklubu gimnazjalistek, spotyka się z bezgranicznym uwielbieniem dla Fisha i delikatnie mówiąc, zdziwieniem gdy ośmielisz się powiedzieć, że nie nie lubisz głównego bohatera.

Żeby nie było off topu to uważam, że Alex Mahone jest świetnie napisaną postacią. Trochę tylko zdumiewa mnie ten jego geniusz w odkrywaniu ruchów Fisha.
Twórcy chyba nie mogli lepiej dobrać do niej aktora. William Fichtner gra fantastycznie. To właśnie Mahone sprawił że II seria nie była nudna, choć nie wiele brakowało ;) i jak to napisał 0ut of Control "dla Mahone warto" obejrzeć III serię :D

Się rozpisałam ;)
Na razie tyle :) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Mikka_5

niepodobajom ci sie moje komętarze to ich nieczytaj nikt ci niekarze a pozatym niemam fiola na punkcie Michaela poprostu go lubie i wnerwiam sie jak ktos pisz onim takie bzdury..i wogule jak ktos pisze ze uwielbia mahoneya bo ja go nienAWIDZE..rozumiem że jak ty nielubisz Michaela to niechcesz czytac takich komętarzy ale to niepowod żeby pisac takie żeczy omnie i wogule!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 6
karolusia_2

A kto to jest ten MAHONEY o którym piszesz? lol

ocenił(a) serial na 10
caleena_ex_0ut

jesli chodziu cio oto że źle napisalam MAHOne to sorry.a zresztom dobrze wiesz okogo mi chodzi bo sam onim piszesz

ocenił(a) serial na 9
karolusia_2

@Karolusia najpierw naucz się dobrze ortografii, zanim cokolwiek zaczniesz pisac na forum... A tak poza tym, to każdy może miec swojego ulubionego bohatera... i jeżeli ty wielbisz Mike, to nie znaczy, że cały świat musi się nim zachwycac!! A to, że weszłaś na ten temat, to pewnie tylko z przekory, bo w tytule wyraźnie było napisane, że tylko dla fanów MAHONE'a!! Jeżeli nie jesteś jednym z nich, to lepiej się nie odzywaj wogóle, a oszczędzisz bólu sobie i innym forumowiczom.

Z wyrazami współczucia dla ciebie
forumowiczka

ocenił(a) serial na 10
what_ever

umiem ortografie tylko szybko pisalam bo sie śpieszyłam a pozatym musiałam wejsc tu bo nienawidze Mahone czy jaak on sie tam nazywa i chciałam zobaczyc ile osub go lubi i jakie bedom onim komętarze a pozatym moge se wchodzic gdzie chce i mi niezabronisz!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 5
karolusia_2

PB jest serialem dozwolonym od 15-tego roku życia, więc masz zabronione. Nie wchodź tu więcej.

ocenił(a) serial na 10
tom6k

niemam zabronione bo mam 17 lat:)i niejestem jakoms szalonom nastolatkom tylko muwie to co mysle!!!!i bede tu wchodzic kiedy mi sie zechce i bede pisac to co mysle!!!

ocenił(a) serial na 5
karolusia_2

Życzę szczęścia na maturze.

ale i tak ci nie wierzę

ocenił(a) serial na 10
tom6k

szkoda że mi niewierzysz:( pozdro aty ile masz lat??

ocenił(a) serial na 5
karolusia_2

Kiedy ty będziesz w moim wieku, ja będę miał dwa razy więcej lat niż T-bag ma w tej chwili palców. Ty masz 14 lat.

Na tym kończę ten temat.

ocenił(a) serial na 10
tom6k

17 mam lat i sie niesprzeczj a jak mi niewierzysz to twoja sprawa!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
karolusia_2

Buhahaha 17 lat ?
Dobre , a piszesz jak dziecko w podstawówce , oczywiscie nie obrażając niektórych .
Kup sobie lepiej słownik ortograficzny .
A co do Mahona to szczerze go w 2 sezonie nie lubiłam .Jednak po dłuższym oglądaniu wydał się fajnym aktorem .

ocenił(a) serial na 6
karolusia_2

Ja też niejestem jakomś szalonom nastolatkom, pozdro muwie ci też

A tak ogólnie to shut up y'all, jeśli nie macie nic do dodania na temat :>

caleena_ex_0ut

Dziweczyno (dziewczynko?) komu ty chcesz wmówić, że masz 17 lat. Zobacz jakie ty błędy robisz. Takich ortografów nie da się wytłumaczyć szybkim pisaniem na klawiaturze, bo to nie są literówki tylko byki, aż oczy bolą od czytania. I nie próbuj sie tłumaczyć, że to było zamierzone.
Jak Ci sie nie podoba temat to załóż sobie inny wielbiący Michael'a i nikt nie będzie Cię tam denerwował swoimi komentarzami, że woli Alex'a niż cudnego Mike'a, a i Ty nie narazisz się na pośmiewisko swoimi wypowiedziami.

Przepraszam wszystkich za offtop, ale przyznacie, że cieżko przejść obojętnie obok takiego zabłąkanego biedactwa :D

ocenił(a) serial na 10
Mikka_5

wes pod uwage to że niektorzy mogom miec dysleksje zlotko!!!i robie dlatego blendy niemuwi sie otym glosno ale jak jsuz trzeba to tak ale wina klawiatury tesz sie tu chowa!!i sorry ale niejestem jak ty to muwisz zablokanym biedactwem!!!!!

karolusia_2

Jak masz dysleksję, to nie pisz na forum, bo tylko zaśmiecasz(już połowa Polaków ma dysleksję, hehe, niezłe wytłumaczenie lenistwa).

Mikka_5

hej odpuscie sobie kazdy pisze jak chce.... to nie jest szkola.... nikt nie sprawdza bledow .... a ty Karuś:* nie przejmuj sie nimi:*:*

ocenił(a) serial na 6
caleena_ex_0ut

Sypnęło nieco *fanami* w innym temacie - budujące ;-> Dlatego zdecydowałam się wykopać ten temat, nie bacząc na fakt, iż od ponad 2 miesięcy trwa przerwa między seriami. Tym samym wystawiam go ponownie (niechcący) pod łaskoczący pejcz błyskotliwych tekstów użytkowników karolusiopodobnych ;D bo przecież określenie 'tylko dla fanów' nie dla każdego jest jasno i zrozumiale sformułowane..

caleena_ex_0ut

Ja uwielbiam Mahone'a! Genialna, świetnie zagrana postać. Fichtner doskonale gra wszystkie możliwe emocje, jest po prostu fenomenalny.
A postać Scofielda to raczej nudna w porównaniu z Mahone'em.
A to, że Alex ma dzieciaka i mu na nim zależy to raczej niczego postaci nie ujmuje. Gdyby tak sobie tylko zabijał tych zbiegów dla rozrywki, to postać byłaby raczej płytka.
Kellermana też bardzo lubię, ale to już nie ten temat;-)
A ta babka, która tu bzdury wypisuje(już zapomniałam jaki ma nick, hehe), to ma niezłe problemy psychiczne. Nastolatki potrafią być naprawdę okropne, kiedy zakochują się w aktorach. I takie właśnie nastolatki nie dostrzegają tego, że nie wszystkie postacie muszą być albo święte, albo złe.

ocenił(a) serial na 10
caleena_ex_0ut

widzę, że ładnie z tematu schodzicie ;)
wypowiem sie w dwóch kwestiach
1) związana z tematem - Mahone - świetnie zagrana postać - byłam pod wrażeniem jak się zacietrzewił i odkrywał po kolei tok myślenia Michaela
2) druga sprawa - mniej związana z tematem - to wypowiedź na temat jakich mężczyzn potrzebują kobiety i obrażanie głównych bohaterów tylko dlatego, że nie zabijają tego, kto im nie odpowiada: gdzie jest napisane, że kobiety potrzebują silnych facetów <a btw. Michael nie należy do słabeuszy - dobrze sie bije - potrafił wiele razy ładnie przywalić>
że facet nie może być ładniejszy od dziewczyny ?? to niby co maja zrobić brzydkie dziewczyny ? szukać dzwonników z notre dame, żeby przypadkiem jej facet nie był ładniejszy, bo powiedzą, że jest spedalony? zastanów sie.
wnioskuje z tego tylko tyle, iż ten komentarz pisał facet zakompleksiony i zapewne taki, który bardzo chciałby, żeby któraś dziewczyna nazwała go ":słodkim". Lubie postać Michaela, bo uważam, że jest <jak wiele innych w tym serialu> genialnie dobrana i zagrana <ale o tym pisałam już w innym temacie>.
na koniec wracając jeszcze do agenta Mahone'a - przystojny? rzecz gustu.. ma w sobie coś pociągającego, ale te wyłupiaste oczka i chuda buźka wykluczają go z grona 'przystojniaków" - raczej interesujący jest bardzie niż przystojny.

<tak na marginesie- nie mam 14 lat - tylko ponad 20 :P>

ocenił(a) serial na 10
cholitoo

i jeszcze - dyslektykom mówimy nie ! oczy bolą po prostu:/

cholitoo

Mahone przystojny? - Oczywiscie rzecz gustu, ale cholitoo ujela to dobrze razej interesujacy.
Ale jak czytam takie wypowiedzi to mam dziwne wrazenie ze pisza je dziweczyny, ktore nie widza roznicy pomiedzy lubieniem aktora, a uwazaniem go za przystojniaka.
Na wlasne uszy slyszalam jak jedna nastolatka probowala wmowic drugiej ze Pan XX jest przystojny, bo ona przeciez nie lubiala by kogos kto dobrze nie wyglada. Ehhh, szkoda slow.

ocenił(a) serial na 10
caleena_ex_0ut

To jedna z moich 3 ul postaci :)
1.T-BAG
2.Kellerman
3.Mahone

Bover0

Widze ze temat zaczyna upadac, a ja mam pytanko.
Nie ogladam teraz 3 sezonu (ale nadrobie zaleglosci jak tylko przyjade na swieta do domu) i chcialabym sie dowiedziec co mniej wiecej sie dzieje z tytulowym bohaterem tego teamtu?

Moga byc spojlery, ale jesli jest cos BARDZO zaskakujacego to sobie darujce :P
Ogolnie jestem ciekawa co sie dzieje z Alexem.

ocenił(a) serial na 10
Bobey

Kolego, troche wyrozumiałości....
I nie pisz z caps lockiem bo ci moderatorzy wpis zablokują xD

so_seductive

No wlasnie zablokowali, a ja nie wiem o co chodzilo :/