PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224890
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Strasznie trudno mi ocenić ten serial jako całość. Gdyby chodziło tylko o sezon pierwszy, to prawdopodobnie byłbym gotów dać nawet 9/10, ale każdy kolejny był gorszy od poprzedniego, aż ostatni osiągnął dno dna - nie więcej niż 3/10.

Stąd też w mojej opinii #9 miejsce na top seriali jest trochę za wysokie. Z mojej strony Prison Break dostaje 6/10, ale tylko ze względu na pierwszy sezon - za całokształt powinienem dać mniej.

cns_kubiak

Z całym szacunkiem, ale nie wiem co ludzie mają do 2 sezonu... Jest tak samo kapitalny jak 1. Nie chcę być nie miły, ale szlag mnie trafia jak czytam takie coś. Powiedzcie mi co Wam się nie podoba w 2 sezonie? Oczywiście mówię o tych, którzy uważają, że sezon 2 jest słabszy? Chcielibyście, żeby siedzieli w tym więzieniu do końca świata czy co? Sezon 4 to rzeczywiście nie jest najlepszy, tutaj się zgadzam, sezon 3 moim zdaniem trzyma wciąż dość wysoki poziom poza paroma zdarzeniami. Ale 1 i 2 to oba dostają 10/10 - swoją drogą jeśli serial zakończyłby się na 2 sezonie, kto wie czy nie mówilibyśmy teraz o najlepszym serialu wszech czasów. A jak już kolega porusza całokształt, to co jest złego w całokształcie w tym serialu? Moim zdaniem, właśnie jako całokształt wypada świetnie, bo jeśli oceniać przez pryzmat na przykład niektórych głupich wpadek, przykładowo: "śmierć" Sary, wątek z matką braci (to był tak poroniony pomysł, że szok) to wtedy ocena by spadała. Ja dałem ocenę 9 i jest to serial, który zajmuję u mnie 5 miejsce.

Dances_with_Life

Mnie osobiście przeszkadzała zbyt mocna pozycja Firmy, wszystko wiedzieli, wszędzie byli, mogli ci praktycznie wyskoczyć z kieszeni albo z komórki i w związku z tym kolejne ucieczki były dla mnie mało ekscytujące, coś w stylu, "no tak a pewnie za za krętem już są oni" albo za innym wzgórzem czy budynkiem...

Dances_with_Life

dantes7

kto wie czy nie mówilibyśmy teraz o najlepszym serialu wszech czasów

Bardzo odwazne stwierdzenie, mam rozumiec, ze ogladales takie seriale jak The Wire, Oz czy Six Feet Under?

danteusz

Nie ma co gdybać, bo dwóch sezonów nie było, tylko były cztery. Zaznaczyłem z resztą, że "Kto wie". Zwykłe gdybanie. Najlepszy serial to Rodzina Soprano. Six feet to dobry serial, ale nie moja tematyka. Oz bardzo chciałbym obejrzeć, ale ciężko go dostać w całości ze względu na to, że wbrew pozorom to strasznie mało popularny serial. Polecany był on mi już kilka razy niestety nie wiem gdzie go dorwać w całości. Tu moja prośba do Ciebie, jakbyś wiedział to daj znać z chęcią obejrzę. The Wire dopiero zacząłem oglądać.

ocenił(a) serial na 8
Dances_with_Life

dantes jak chcesz obejrzeć oz to jest tutaj do ściągnięcia http://peb.pl/seriale/441996-mix-oz-1997-2003-tvrip.html cały czas tłumaczą serial i jeszcze zostało tylko do przetłumaczeni 6 odcinków i co dwa tygodnie wychodzi następny odcinek z polskimi napisami ja właśnie jestem na 2 odcinku 6 sezonu i zostało mi jeszcze 6 odcinków, obejrzyj jest do dużo lepszy serial od prisona i najlepszy serial jaki dotąd widziałem

ocenił(a) serial na 4
Dances_with_Life

Pierwszy sezon był zrobiony z naprawdę dobrym pomysłem. Ale ten pomysł został w właśnie tym sezonie doszczętnie wykorzystany (stąd też słusznie obawiałem się o sezon 3). Jeśli chodzi o sezon 2 to nie jest on zły - jest po prostu gorszy, głównie przez fakt, że poprzedni wysoko postawił poprzeczkę. Chociaż mam do s2 sentyment za wprowadzenie postaci Mahone'a. Oczywiście gusta są różne, tak jak i wrażliwość na pewne rzeczy w filmach i serialach.

pozdrawiam

cns_kubiak

sezon 3 wymiata,1 również a drugi końcówka niesamowita(ogólnie Panama to dobry zamysł tam sie wiele działo) czwarty pomysł w miare dobry ale niezabardzo wyszło jak zwykle aktorzy kapitalnie dali radę +)

cns_kubiak

Moim zdaniem 1 sezon naprawde genialny 10/10, drugi również swietny, ale już 9-/10 a trzeci to 7/10 , a czwarty to nieporozumienie.

Wszystkim polecam obejrzenie dwóch pierwszych serii,a trzecią ewentualnie.Czwartą zaś zostawcie w spokoju.

ocenił(a) serial na 10
animax

Ja tam polecam wszystkie sezony... były świetne

ocenił(a) serial na 10
animax

Co tyy . Jak już się trzecią serię obejrzy to czwartą konicznie . Poza tym
mimo kilku błędów w 4-ej , i niepotrzebnych wątków polecam obejrzeć , bo
wszystko się wyjaśnia ; D .

ocenił(a) serial na 5
KoOloroOwa

A wg. mnie sezony I i II to 10/10. Sezon III wraca do motywu ucieczki i mimo wszystko trzyma w napięciu. Daje mu 9/10. Czwarta seria jest dużo słabsza ale te 4 ostatnie odcinki mocno nadrabiają. Dla mnie czwarta seria 8/10. Średnia ok 9/10, ale kocham ten serial więc dałem ocene 10/10 na FW. (chyba jedyny serial który tak oceniłem, a widziałem ich bardzo dużo)